هادی توانا در گفتوگو با ایسنا با بیان اینکه حوزه معدن و صنایع معدنی با توسعه زیرساختهای استخراج و فرآوری و حوزه کشاورزی و صنایع تبدیلی با افزایش بهرهوری در تولید محصولات کشاورزی و توسعه زنجیره ارزش، قابلیت سرمایهگذاری دارد، گفت: حوزه گردشگری با توسعه ظرفیتهای گردشگری مذهبی و اکوتوریسم و حوزه فناوری اطلاعات و اقتصاد دیجیتال با حمایت از استارتاپها و کسبوکارهای فناورانه جهت جذب سرمایهگذاری نیز دارای ظرفیت هستند.
وی به برنامهریزیهای انجام شده در راستای سند آمایش استان اشاره و اظهار کرد: برنامههای توسعهای استان کاملاً در راستای سند آمایش سرزمین تدوین شدهاند و تلاش میشود تا سرمایهگذاریها بر اساس اولویتهای این سند هدایت شوند. همچنین توجه به مزیتهای منطقهای و توسعه پایدار در برنامهریزیهای کلان استان لحاظ شده است.
وی مهمترین چالشهای محیط کسبوکار استان را غیرقابل پیشبینی بودن قیمت مواد اولیه و محصولات، دشواری تأمین مالی از بانکها، بیثباتی سیاستها و مقررات اجرایی، رویههای ناعادلانه ممیزی و مالیاتگیری و کمبود نیروی کار ماهر عنوان کرد و گفت: برای رفع این چالشها، برنامههایی همچون تسهیل روند تأمین مالی، کاهش بوروکراسی اداری، حمایت از آموزشهای فنی و حرفهای و ایجاد شفافیت در سیاستهای اجرایی تدوین شده است.
توانا با اشاره به وضعیت شرکتهای دانش بنیان و تلاش برای استفاده از ظرفیت آنها جهت ارتقاء سطح بهره وری در استان افزود: در حال حاضر، ۵۸۵ شرکت دانشبنیان در استان مشغول به فعالیت هستند که مجموعاً ۴۹۷۳ نفر اشتغالزایی داشتهاند. همچنین ۳۹ پروانه دانشبنیان جدید صادر شده و حجم سرمایهگذاری این شرکتها به ۱۸ هزار و ۹۳۲ میلیارد ریال رسیده است. استان در تلاش است تا از این ظرفیت برای افزایش بهرهوری و نوآوری در صنایع مختلف استفاده کند.
وی در خصوص احیای بنگاههای راکد و غیرفعال و نیمه فعال و برنامهریزی برای فعال کردن آنها یادآور شد: در راستای احیای بنگاههای راکد و نیمهفعال، اقدامات متعددی در سطح استان انجام شده است که شامل تأمین مالی، ارائه مشوقهای حمایتی، تسهیل در روند اخذ مجوزها و برقراری ارتباط میان سرمایهگذاران و واحدهای تولیدی است. طی سال گذشته از مجموع ۱۱۰ واحد راکد بالای ۱۰ نفر تعداد ۱۳ واحد (پنج واحد صنعتی، دو واحد کشاورزی و ۶ واحد گردشگری) احیا شدهاند و ۱۶ واحد نیز قابلیت احیا نداشته و ۹۴ واحد دیگر نیز امکان احیا دارند.
مدیرکل دفتر هماهنگی امور سرمایهگذاری استانداری خراسانرضوی گفت: با اجرای این برنامهها، میزان اشتغال تثبیتشده و جدید در استان بالغ بر ۲۶۰ فرصت شغلی بوده است.
وی با اشاره به به شعار «سرمایهگذاری برای تولید»، مهمترین برنامههای اجرایی امسال استان را حمایت از تولیدکنندگان داخلی و تسهیل فرآیند صدور مجوزها، ارائه تسهیلات بانکی به واحدهای تولیدی و صنعتی، حمایت از شرکتهای دانشبنیان و توسعه اقتصاد دانشبنیان، تقویت زیرساختهای صنعتی و توسعه شهرکهای صنعتی و تلاش برای کاهش وابستگی به واردات و افزایش صادرات غیرنفتی عنوان کرد.
وی به فعالیت ستاد تسهیل و رفع موانع تولید در استان اشاره کرد و گفت: درسال گذشته ۱۳۷ جلسه در قالب کارگروههای تخصصی برگزار شده که طی آن ۱۰۴۸ پرونده بررسی شده و ۹۸۲ مصوبه اجرایی شده است. در مجموع، ۹۴ درصد مصوبات اجرایی شده و ۶ درصد در حال پیگیری هستند.
توانا با اشاره به وضعیت استان به لحاظ معیارهای شاخص پایش کسبوکار در دولت چهاردهم تصریح کرد: در مقایسه با شاخص کشوری، خراسان رضوی طی سالهای اخیر تغییرات متعددی داشته است. در پاییز ۱۴۰۳ استان با شاخص ۵.۶۷ در جایگاه چهارم کشور قرار گرفت که نسبت به تابستان همان سال (۵.۹) روندی کاهشی را نشان میدهد.
انتهای پیام
نظرات