علیرضا زنگنه با بیان اینکه همزمان با فصل باغ اسپار، زمینه اشتغال برای ۱۸ هزار و ۵۰۰ نفر ایجاد میشود، اضافه کرد: اوایل بهار بعد از بارندگیهای بهاری، باغداران ملایری نسبت به عملیات خاکبرداری در باغ ها که به "باغ اسپار" معروف است، اقدام میکنند که سنتی دیرینه در این شهرستان است.
زنگنه تاکید کرد: اگر باغهای انگور به صورت داربستی یا همان طرح فراز اجرا شود، هزینههای خاکورزی و باغ اسپار کاهش پیدا میکند.
وی با تاکید بر اینکه باغ اسپار برای کنترل علفهای هرز و توسعه ریشه و جذب آب مفید است، افزود: با بیل زدن پای مو انگور، از گسترش علفهای هرز جلوگیری و با جذب عناصر خاک، مو انگور قویتر و محصول باکیفیتتری تولید میشود.
زنگنه تاکید کرد: اگر باغهای انگور به صورت داربستی یا همان طرح فراز اجرا شود، هزینههای خاکورزی و باغ اسپار کاهش پیدا میکند و باغ اسپار هم راحتتر و هم با هزینه کمتری انجام خواهد شد.
بهگزارش ایسنا به نقل از روابط عمومی سازمان جهاد کشاورزی استان همدان، وی ادامه داد: دهم آذرماه سال ۹۷ نظام تولید انگور دره جوزان ملایر به عنوان پنجاه و سومین میراث مهم کشاورزی جهان در سازمان جهانی خواروبار و کشاورزی ملل متحد(فائو) ثبت شد.
زنگنه اظهار کرد: انگور در کنار دیگر ظرفیتها و توانمندیهای ملایر پیشران رشد و توسعه این شهرستان به شمار میرود که بدون شک ایجاد صنایع تبدیلی، تولید ارقام جدید و حرکت به سمت تازهخوری انگور، مبارزه به موقع با آفات و بیماری و باغداری نوین راهبردی برای توسعه این بخش است.
انتهای پیام
نظرات