• چهارشنبه / ۳ اردیبهشت ۱۴۰۴ / ۱۳:۵۶
  • دسته‌بندی: خراسان رضوی
  • کد خبر: 1404020302105
  • خبرنگار : 50972

استاندار خراسان رضوی مطرح کرد

بدنه دولت سدی در جهت تفویض اختیارات به استان‌ها

بدنه دولت سدی در جهت تفویض اختیارات به استان‌ها

ایسنا/خراسان رضوی استاندار خراسان رضوی با اشاره به ظرفیت‌های بالای این استان در توسعه انرژی‌های تجدیدپذیر، خواستار واگذاری اختیارات اجرایی و تصمیم‌گیری از جمله صدور پروانه‌ها به استان شد و گفت: تصمیم‌گیری متمرکز در تهران موجب کندی در اجرای پروژه‌های انرژی پاک می‌شود.

غلامحسین مظفری در ستاد توسعه نیروهای تجدیدپذیر استان که امروز سوم اردیبهشت ماه در استانداری خراسان رضوی برگزار شد، اظهار کرد: در سال گذشته و با آغاز کار دولت چهاردهم، اتفاقات مهمی در حوزه انرژی‌های تجدیدپذیر در استان رقم خورد و از همان روزهای نخست، پیگیری‌ها در ستاد به‌صورت جدی آغاز شد.

استاندار خراسان رضوی ادامه داد: هدف ما باید جایگزینی انرژی‌های پاک به جای نیروگاه‌های حرارتی آلاینده باشیم، به‌ویژه در کلانشهری مانند مشهد که وضعیت آلودگی هوا مناسب نیست. لازم است از ظرفیت‌های خورشیدی و بادی استان نهایت بهره را ببریم و با انتقال دانش و تکنولوژی، روند توسعه را سرعت ببخشیم.

مظفری با تأکید بر ضرورت مشارکت مردمی، تصریح کرد: اگر قرار است تحولی در انرژی پاک رخ دهد، باید مردم پای کار بیایند. در همین راستا می‌توان سه‌شنبه‌های بدون خودرو را در محوطه استانداری آغاز کرد و برنامه‌هایی مردمی برای فرهنگ‌سازی انرژی‌های پاک به‌صورت منظم برگزار کرد.

وی با انتقاد از تمرکز تصمیم‌گیری‌ها در تهران، افزود: خراسان رضوی ۸ درصد از ظرفیت کل کشور را داراست و این میزان از ظرفیت به تنهایی از ۲۳ استان بیشتر است. لذا منطقی است که اختیارات مربوط به تشخیص امور اراضی، واگذاری‌ها و صدور پروانه‌ها به استان واگذار شود.

وی تأکید کرد: خواهشمندم که اختیار صدور پیش‌نویس پروانه‌ها به مدیران استانی واگذار شود و در صورت عدم ایراد، در تهران تأیید نهایی صورت گیرد. معطل ماندن طرح‌ها در فرآیندهای پایتخت‌نشین موجب از دست رفتن فرصت‌ها می‌شود. از زمانیکه رئیس جمهور در مورد تفویض اختیارات به استان‌ها تا به الان آنطور که باید این مهم انجام نشده است و بدنه دولت نسبت به این امر مقاومت دارد.

استاندار خراسان رضوی اضافه کرد: از ظرفیت خریداری شده ۵ هزار مگاوات، برنامه‌ریزی شده که بخشی از این پنل‌ها در مدارس و واحدهای مسکونی با همکاری خیرین و شهرداری‌ها نصب شود. نزدیک به ۹۰۰ واحد مسکونی قابلیت نصب پنل ۵ کیلوواتی را دارند که نیاز به محاسبه و برنامه‌ریزی دقیق دارد.

وی گفت: حتی در بخش‌هایی از استان، امکان احداث مزارع انرژی تجدیدپذیر بادی ۳ مگاواتی وجود دارد و هر درصدی که برای اجرای پروژه‌ها به استان تکلیف شود، با تمام توان انجام خواهیم داد.

مظفری در پایان خاطرنشان کرد: اراده رئیس جمهور برای توسعه انرژی‌های تجدیدپذیر جدی است و اگر اختیارات لازم به استان‌ها داده شود، می‌توانیم گام‌های بزرگی در این مسیر برداریم.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha