• چهارشنبه / ۳ اردیبهشت ۱۴۰۴ / ۱۴:۰۵
  • دسته‌بندی: خراسان رضوی
  • کد خبر: 1404020302112
  • خبرنگار : 50972

توسعه نیروگاه‌های تجدیدپذیر در خراسان رضوی با هم‌افزایی دستگاه‌های اجرایی شتاب می‌گیرد

توسعه نیروگاه‌های تجدیدپذیر در خراسان رضوی با هم‌افزایی دستگاه‌های اجرایی شتاب می‌گیرد

ایسنا/خراسان رضوی مدیرعامل توزیع برق خراسان رضوی با اشاره به برگزاری منظم جلسات ستاد توسعه تجدیدپذیر استان، از معرفی پروژه‌های بزرگ و تفاهم‌نامه‌های همکاری در حوزه کشاورزی برای احداث نیروگاه‌های خورشیدی خبر داد.

علیرضا خدابنده، مدیرعامل توزیع برق خراسان رضوی در ستاد توسعه نیروهای تجدیدپذیر استان که امروز سوم اردیبهشت ماه در استانداری خراسان رضوی برگزار شد، اظهار کرد: با تدبیر استاندار محترم، از سال گذشته ستاد توسعه انرژی‌های تجدیدپذیر در استان شکل گرفته و جلسات منظمی با مشارکت دستگاه‌های مرتبط از جمله برق منطقه‌ای، جهاد کشاورزی، شرکت توزیع برق مشهد، اتاق بازرگانی و سایر ارگان‌های دخیل برگزار شده است.

وی ادامه داد: تاکنون ۱۴ جلسه با هدف هماهنگی و تسهیل فرآیند توسعه نیروگاه‌های تجدیدپذیر در استان برگزار شود و خراسان رضوی نخستین استانی بوده است که نیروگاه‌های ۳ مگاواتی را با ظرفیت ۱۱۴ مگاوات نیروگاه ۳ مگاواتی را به ساتپا معرفی کرده است و سرمایه‌گذارانی برای احداث این پروژه‌ها اعلام آمادگی کرده‌اند.

خدابنده گفت: در جلسه امروز، چهار دستور کار اصلی مورد بررسی قرار گرفت که مهم‌ترین آن ارائه برنامه احداث سه هزار نیروگاه تجدیدپذیر در افق ۱۴۰۶ بود. در صورت تصویب نهایی، این برنامه با سرعت بیشتری اجرایی خواهد شد.

وی اظهار کرد: از دیگر اقدامات مهم، پیگیری تفویض اختیار در حوزه برق تجدیدپذیر به استان است که می‌تواند فرآیند صدور مجوز و احداث نیروگاه‌ها را تسهیل و تسریع کند که امروز این تفاهم‌نامه امضا خواهد شد.

مدیرعامل توزیع برق خراسان رضوی با اشاره به وجود بیش از ۱۰ هزار حلقه چاه کشاورزی در استان گفت: تولید برق از انرژی خورشیدی در حوزه کشاورزی، علاوه بر کاهش فشار بر منابع فسیلی، نقش مهمی در تأمین امنیت غذایی و اشتغال دارد.

خدابنده تصریح کرد: تفاهم‌نامه‌ای برای احداث ۳۵۰ نیروگاه تجدیدپذیر در حوزه کشاورزی به امضا رسیده و امید داریم این طرح با همکاری نزدیک بخش خصوصی و دولتی اجرایی شود.

وی در پایان از آغاز پویش انرژی‌های تجدیدپذیر در استان خبر داد و افزود: امیدوارم با مشارکت و هم‌افزایی تمامی دستگاه‌ها، شاهد تحقق اهداف توسعه پایدار در حوزه انرژی‌های پاک باشیم.

توسعه نیروگاه‌های تجدیدپذیر در خراسان رضوی با هم‌افزایی دستگاه‌های اجرایی شتاب می‌گیرد

خراسان رضوی در آستانه تبدیل شدن به قطب انرژی‌های تجدیدپذیر کشور

در ادامه جواد خدایی، مشاور عالی استاندار خراسان رضوی و رئیس ستاد توسعه نیروهای تجدیدپذیر استان اظهار کرد: خراسان رضوی، منطقه‌ای با ظرفیت انرژی خورشیدی بالا، پتانسیل بالایی برای توسعه انرژی‌های تجدیدپذیر است. به‌ویژه در کریدورهای بادی خواف و بینالود و پهنه‌های خورشیدی، این استان می‌تواند به قطب اصلی انرژی‌های تجدیدپذیر کشور تبدیل شود.

وی ادامه داد: خراسان رضوی با برخورداری از ۳۰۰ روز آفتابی در سال، که ۱۰ درصد بالاتر از میانگین کشوری است، از موقعیت مناسبی در مقایسه با کشورهای همسایه نیز برخوردار است. نیروگاه بادی خواف یکی از شاخص‌ترین پروژه‌ها در این حوزه است و این منطقه با داشتن ۳۳۰ روز بادی در سال، از پنج کریدور ویژه انرژی بادی برخوردار است که در سال‌های آینده می‌تواند به قطب نیروگاه‌های بادی کشور بدل شود.

خدایی گفت: شبکه تولید برق استان ظرفیت بالایی برای سرمایه‌گذاری در پروژه‌های انرژی پاک دارد و سرمایه‌گذاران مشتاق و فعالی نیز در این حوزه حضور دارند. همچنین مرز مشترک استان با کشورهای همسایه، امکان صادرات برق را در کنار تأمین نیاز داخلی فراهم می‌سازد.

وی افزود: در حال حاضر ظرفیت نصب‌شده انرژی‌های تجدیدپذیر در استان ۱۲۸ مگاوات است (۷۷ مگاوات خورشیدی و مابقی بادی) که این میزان کمتر از پنج درصد تولید برق را شامل می‌شود، در حالی‌که سهم برق حرارتی بسیار بالاست. بنابراین تلاش برای افزایش سهم تجدیدپذیرها یک ضرورت است.

مشاور عالی استاندار خراسان رضوی خاطرنشان کرد: با تدابیر اتخاذشده در استان و برنامه‌ریزی‌های صورت‌گرفته برای سال ۱۴۰۴، روند توسعه انرژی‌های تجدیدپذیر با سرعت بیشتری دنبال خواهد شد. این ستاد به‌عنوان میز مشترک میان بخش دولتی و خصوصی، به‌صورت لحظه‌ای پاسخگوی مشکلات سرمایه‌گذاران است و چرخ‌دنده‌های این مسیر را فعالانه به حرکت در می‌آورد.

وی ادامه داد: در کنار مدیران استان، نیروهای فعال در شهرستان‌ها بزرگ‌ترین سرمایه‌های ما هستند و شبکه‌ای گسترده در سطح استان در راستای تحقق این برنامه در حال فعالیت است.

خدایی بیان کرد: ستاد توسعه نیروهای تجدیدپذیر استان دارای دستورالعمل مشخص، اهداف و وظایف تعریف‌شده است و تمرکز اصلی آن رفع موانع و ایجاد وحدت رویه در مسیر پیشرفت این صنعت نوین است. در همین راستا، پیشنهادات ارائه‌شده در جلسه اخیر ستاد، بر واگذاری حداکثری اختیارات به استان و تفویض اختیار به سازمان ساتبا تأکید داشت.

وی تصریح کرد: تسهیل در واردات تجهیزات مرتبط با نیروگاه‌های تجدیدپذیر و تعیین تکلیف قطعی برق از موضوعات مربوط به تأمین برق در بخش‌های مختلف صنعت، کشاورزی و... از جمله درخواست‌های مهم سرمایه‌گذاران است که نباید بدون برنامه‌ریزی باشد و با نباید سرمایه‌گذاران ما با اعتماد به دولت برای همکاری با مشکل قطع برق مواجه شوند.

رئیس ستاد توسعه نیروهای تجدیدپذیر استان در پایان اعلام کرد: هدف‌گذاری برای تولید ۳۰۰۰ مگاوات انرژی تجدیدپذیر در استان انجام شده که شامل ۲ هزار مگاوات خورشیدی و هزار مگاوات بادی است.

توسعه نیروگاه‌های تجدیدپذیر در خراسان رضوی با هم‌افزایی دستگاه‌های اجرایی شتاب می‌گیرد

سپس هادی مدقق‌، مدیرعامل برق منطقه‌ای خراسان اظهار کرد: در حال حاضر ۱۲۸ مگاوات نیروگاه نصب‌شده در استان داریم و در سال‌های گذشته تلاش‌های زیادی در این زمینه صورت گرفته است. اما اقدامات آتی طی سه سال آینده بسیار گسترده‌تر خواهد بود.

وی ادامه داد: تاکنون ۷۷ مگاوات نیروگاه خورشیدی در سطح استان نصب شده است و این روند نه تنها به توسعه انرژی‌های تجدیدپذیر کمک کرده، بلکه فرصت‌های ارزشمندی برای ارتقای نیروی انسانی و استفاده از توان شرکت‌های بومی ایجاد کرده است.

مدقق تصریح کرد: استان خراسان رضوی ظرفیت مناسبی برای توسعه انرژی‌های تجدیدپذیر به‌ویژه خورشیدی و بادی دارد. مناطقی مانند خواف، تایباد و تربت‌جام از جمله شهرستان‌هایی هستند که زیرساخت لازم برای احداث نیروگاه‌های خورشیدی را دارند.

وی افزود: برنامه‌ریزی کرده‌ایم که با بهره‌گیری از مشوق‌ها و تکالیف قانونی، روند احداث نیروگاه‌ها را در بخش‌های مختلف از جمله کشاورزی و صنعت تسریع کنیم. در بخش کشاورزی، بر اساس ابلاغیه وزیر نیرو، چنانچه ۸۰ درصد مصرف برق چاه‌های کشاورزی از منابع تجدیدپذیر تأمین شود، ۳۲۷ مگاوات به این بخش اختصاص داده خواهد شد.

مدیرعامل برق منطقه‌ای خراسان گفت: در بخش صنعت نیز برای احداث ۴۲۵ مگاوات نیروگاه برنامه‌ریزی شده و این برنامه به تفکیک برای ۳۴ شهرستان ابلاغ خواهد شد. همچنین امیدواریم تفاهم‌نامه‌ای با اداره کل صمت منعقد شود تا با استفاده از تسهیلات و واردات تجهیزات، روند سرمایه‌گذاری در صنایع تسریع یابد.

وی خاطرنشان کرد: در حوزه اداری و خانگی نیز ظرفیت‌هایی دیده شده؛ از جمله ۲۲ مگاوات برای خانوارها و ۷۱ مگاوات برای نهادهای اداری که با همکاری سازمان برنامه‌وبودجه استان پیگیری می‌شود. هدف نهایی، دستیابی به ۲۱۵۵ مگاوات انرژی تجدیدپذیر از طریق سرمایه‌گذاری است.

مدقق اضافه کرد: تفاهم‌نامه‌هایی نیز با استانداری، ساتبا، صندوق توسعه بخش کشاورزی و تعاونی‌ها به امضا رسیده تا اختیارات لازم تفویض شده و بخش برق کشاورزی با سرعت بیشتری توسعه یابد.

وی در پایان گفت: با درخواست مجموعه تولیدی استان مبنی بر تأمین انرژی مجموعه حرم مطهر از طریق انرژی‌های تجدیدپذیر، پیش‌نویس این طرح تهیه شده و در دست بررسی است. همچنین امیدواریم در حوزه صنعت نیز همانند کشاورزی بتوانیم اقدامات مؤثری انجام دهیم.

مدیرعامل برق منطقه‌ای خراسان تأکید کرد: با هدف تسهیل روند سرمایه‌گذاری در این حوزه، واحدی با عنوان "جلب مشارکت و توسعه نیروگاه‌های تجدیدپذیر" در استان ایجاد شده تا سرمایه‌گذاران را راهنمایی و در مسیر اجرای طرح‌ها همراهی کند. این اقدام بر اساس مصوبه ستاد توسعه نیروگاه‌های تجدیدپذیر استان اجرایی شده است.

شایان ذکر است، طی این نشست دو تفاهم‌نامه با عنوان تفویض اختیار به استان در حوزه انرژی‌های تجدیدپذیر و همچنین در حوزه کشاورزی به امضای استاندار خراسان‌رضوی و معاون وزیر انرژی رسید.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha