محسن طرزطلب سوم اردیبهشت، در ستاد توسعه نیروهای تجدیدپذیر استان که در استانداری خراسان رضوی برگزار شد، اظهار کرد: اختیارات مربوط به انرژیهای تجدیدپذیر و سایر پتانسیلها به استانها واگذار شده و این واگذاریها میتواند بستر مناسبی برای جذب سرمایهگذاران در حوزه انرژی فراهم کند.
رئیس سازمان انرژیهای تجدیدپذیر و بهرهوری انرژی برق کشور (ساتبا) ادامه داد: مباحث مرتبط با امور اراضی، برق منطقهای و توزیع برق به استانها تفویض شده تا فرآیند سرمایهگذاری تسهیل شود. در همین راستا طی ماههای اخیر بیش از ۲۰ هزار مگاوات پروانه صادر شده که با احتساب مجوزهای قبل از دولت چهاردهم به بیش از ۳۴ هزار مگاوات رسیده است و پیش از دولت چهاردهم این میزان بسیار اندک بود و در این مدت کوتاه به رشدی بسیار موثر رسیدیم.
وی بیان کرد: ۷۸ مگاوات متقاضی سرمایهگذار برای ورود به این عرصه داریم. ما نیز در حوزههایی نظیر تأمین مالی، تسهیلات ریالی، ثبت سفارش و واردات تجهیزات برنامهریزی کردهایم تا سرعت اجرای پروژهها افزایش یابد.
وی خاطرنشان کرد: با دستور رئیسجمهور، اجرای ۳۰ هزار مگاوات ظرفیت نیروگاه تجدیدپذیر در مدت ۳ تا ۴ سال در دستور کار قرار گرفته که شامل ۲۵ هزار مگاوات خورشیدی و ۵۰۰۰ مگاوات بادی است. این برنامه نیازمند سرمایهگذاری سنگین است. ظرفیت تولید نیروگاههای انرژی تجدید پذیر در سه دهه گذشته متوسط به کمتر از ۷۰ مگاوات در سال میرسد.
معاون وزیر نیرو گفت: در پایان دولت گذشته، مجموع ظرفیت تجدیدپذیر کشور تنها ۱۲۱۴ مگاوات بود. خوشبختانه با اقدامات صورتگرفته، این عدد به ۱۷۰۰ مگاوات رسیده و روند صعودی ادامه دارد.
طرزطلب با اشاره به مشوقهای ارائه شده برای سرمایهگذاران گفت: پیشبینی میکنیم ظرفیت نیروگاههای مجوز گرفته تا تیرماه بهصورت تجمیعی به ۱۲۰۰ مگاوات برسد. رئیسجمهور نیز بر تحقق ۳۰ هزار مگاوات تأکید دارند و ساختارها برای اتصال سریع به شبکه شناسایی شدهاند.
رئیس ساتبا اظهار کرد: بخشی از تجهیزات موردنیاز با هماهنگی استاندار خریداری شده و در برخی نقاط کشور ظرفیتهایی نزدیک به ۴۰۰۰ مگاوات برای اجرا وجود دارد.
طرزطلب گفت: برنامه احداث ۵۰۰۰ نیروگاه بادی با واحدهای ۳ مگاواتی، ایجاد مزارع خورشیدی و واردات ۲۰۰۰ مگاوات تجهیزات در دستور کار است که مجموعاً نیاز به سرمایهگذاری حدود یک و نیم میلیارد دلاری دارد.
وی تصریح کرد: با پیگیری استاندار و وزیر نیرو، تاکنون ۱۰ درصد منابع موردنیاز تأمین شده و در برخی استانها عملیات اجرایی آغاز شده یا تا پایان اردیبهشت آغاز خواهد شد.
طرزطلب از آغاز اجرای پروژهها در مشهد و استان در هفتههای آتی خبر داد و افزود: در مواردی به دلیل تعلل پیمانکار، تغییراتی انجام شده که منجر به تأخیرهایی در روند اجرایی شده است. رئیسجمهور مصوبهای برای نصب نیروگاههای خورشیدی بر بام ساختمانهای دولتی ابلاغ کرده که طبق آن، در صورت عدم اجرا، برق این ساختمانها قطع خواهد شد.
وی با اشاره به اینکه دولت حامی و تسهیلگر پروژهها در حوزه نیروی تجدیدپذیر با توسعه و پیشرفت بالای ۵۰ درصد است، گفت: به این پروژهها تسهیلات اعطا شده و در تأمین تجهیزات نیز همکاری خواهیم کرد.
رئیس ساتبا گفت: حدود ۳۰۰ مگاوات پروژه در دست اجراست و آمادگی داریم با مشارکت جهاد کشاورزی و بخش خصوصی این طرحها را توسعه دهیم، همچنین بازگشت منابع مالی از این پروژهها تضمین شده و بانکها نیز اطمینان لازم را دریافت خواهند کرد.
انتهای پیام
نظرات