• چهارشنبه / ۳ اردیبهشت ۱۴۰۴ / ۱۴:۵۲
  • دسته‌بندی: گیلان
  • کد خبر: 1404020302182
  • خبرنگار : 50040

استاندار مطرح کرد

ایجاد شبکه فاضلاب در گیلان ۴۰ درصد پایین تر از میانگین کشوری

ایجاد شبکه فاضلاب در گیلان ۴۰ درصد پایین تر از میانگین کشوری

ایسنا/گیلان استاندار گیلان، با بیان اینکه متاسفانه در دهه های گذشته به طرح‌های شبکه فاضلاب و تصفیه‌خانه‌ها در گیلان توجه نشده است، افزود: میانگین ایجاد شبکه فاضلاب در گیلان ۴۰ درصد از میانگین کشوری پایین‌تر بوده و زیرساخت‌های فاضلاب در این استان مناسب نیست.

هادی حق‌شناس امروز، ۳ اردیبهشت در دومین سمینار جامع بیماری‌های گوارش و کبد شمال کشور که در رشت در حال برگزاری است، با بیان اینکه بیماری‌های گوارشی و کبدی ناشی از سبک زندگی و یا عوامل محیطی است، اظهار کرد: سبک زندگی در جهان به طرف صنعتی شدن رفته و همین امر مردم و به ویژه جوانان را در حوزه گوارش و کبد با مشکلاتی مواجه کرده است.

وی با تاکید بر لزوم توجه به حل عوامل محیطی در کاهش بیماری‌های گوارشی و کبدی، گفت: کاهش عوامل محیطی ایجاد بیماری‌های گوارشی و کبدی به تمامی دستگاه‌های اجرایی و حاکمیتی مربوط می‌شود لذا باید این عامل را کاهش دهیم.

استاندار گیلان با اشاره به وجود مشکل آب و هوا در کلانشهرهای کشور بیان کرد: در کشور و کلانشهرها با مشکل آب و هوا مواجه هستند، ولی در گیلان هیچکدام از این مشکلات وجود ندارد؛ البته زیرساخت‌های فاضلاب در این استان مناسب نیست.

حق‌شناس با بیان اینکه متاسفانه در دهه های گذشته به طرح‌های شبکه فاضلاب و تصفیه‌خانه‌ها در گیلان توجه نشده است، افزود: میانگین ایجاد شبکه فاضلاب در گیلان ۴۰ درصد از میانگین کشوری پایین‌تر است که همین امر مشکلاتی را برای مردم این استان در حوزه گوارش و کبد ایجاد کرده و لذا توسعه شبکه تصفیه خانه فاضلاب به کاهش بیماری‌های گوارشی در گیلان کمک می کند.

وی باران را مایه حیات در کشور دانست و تصریح کرد: آب باران به عنوان یک نعمت در گیلان به فراوانی یافت می‌شود ولی به دلیل نبود شبکه و تصفیه خانه فاضلاب با انواع فاضلاب‌های شهری، صنعتی و کشاورزی آمیخته شده و بعضا وارد زنجیره غذایی می‌شود لذا برای کاهش انواع بیماری‌های گوارشی و کبدی، باید برنامه ویژه ای داشته باشیم.

سن امید به زندگی در گیلان بالاست

دکتر محمدتقی آشوبی، رئیس دانشگاه علوم پزشکی گیلان نیز، بر اهمیت برگزاری رویدادهای علمی در راستای ارتقای سلامت جامعه و به ویژه پرداختن به چالش‌های بیماری‌های گوارشی در استان تاکید کرد و گفت: دانشگاه علوم پزشکی گیلان با هدف ارتقای سطح دانش و تبادل اطلاعات علمی، سالانه مبادرت به برگزاری دو سمینار و کنگره با همفکری و مشارکت انجمن‌های علمی می‌کند.

وی در ادامه به تشریح برخی از شاخص‌های این دانشگاه پرداخت و گفت: دانشگاه علوم پزشکی گیلان با قدمتی دیرینه در عرصه آموزش و سلامت منطقه، در حال حاضر با بهره‌گیری از ۱۱ دانشکده شامل پزشکی، دندانپزشکی، داروسازی، پرستاری و مامایی، بهداشت، پیراپزشکی، طب سنتی، مدیریت و اطلاع‌رسانی پزشکی، علوم نوین پزشکی، بین‌الملل و پردیس خودگردان به تربیت نیروهای متخصص در حوزه‌های مختلف علوم پزشکی می‌پردازد.

ایجاد شبکه فاضلاب در گیلان؛ ۴۰ درصد پایین تر از میانگین کشور

رئیس علوم پزشکی گیلان این دانشگاه را دارای ۱۸ مرکز آموزشی - درمانی مجهز و پیشرفته دانست که در سراسر استان، نقش محوری را در ارائه خدمات بهداشتی و درمانی تخصصی به مردم ایفا می‌کنند و ادامه داد: وجود ۱۰ مرکز تحقیقاتی فعال در زمینه‌های گوناگون علوم پزشکی، زمینه توسعه آموزش، پژوهش و ارائه خدمات بهداشتی و درمانی با کیفیت به مردم استان را فراهم کرده است.

آشوبی در بخش دیگری از سخنان خود به موضوع افزایش امید به زندگی در استان گیلان اشاره کرد و افزود: خوشبختانه با تلاش‌های صورت گرفته در حوزه بهداشت و درمان، میانگین امید به زندگی در گیلان به ۷۷.۳ سال رسیده است. اگرچه استان ما به عنوان سالمندترین استان کشور شناخته می‌شود و این موضوع در کنار بحران جمعیتی کل کشور مطرح است، اما نباید تنها به این مسئله از منظر منفی نگریست.

وی افزایش امید به زندگی را هدفی دانست که اساسا علم در پی تحقق آن است و متذکر شد: ما در استان گیلان با چالش بیماری‌های گوارشی مواجه هستیم و امیدواریم با برگزاری چنین کنگره‌های علمی، در مسیر درست و مبتنی بر شواهد علمی برای مقابله با این بیماری‌ها گام برداریم.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha
avatar
امروز ۱۶:۰۳

بیائید رودخانه ها و نهر های روستایی رو از زباله جمع کنید . کار فرهنگی انجام بدید برای مردم که زباله های شهری رو در نهرها و رود خانه رها نکنند . سمینار بدرد این مردم بیچاره نمی‌خورد . سطل زباله فقط در شهرها وجود دارد الباقی منطقه رها شده