سید محمدرضا موالیزاده،روز شنبه ( ۶ اردیبهشت) در سومین روز سفر خود به منطقه منگشت، از روند اجرای عملیات لولهگذاری طرح آبرسانی فدک در مسیر انشعاب خط ایذه بازدید کرد.
وی در این بازدید دستور داد تا در اجرای این طرح بهصورت ویژه از نیروهای بومی منطقه استفاده شود.
استاندار خوزستان همچنین در این بازدید میدانی در تماس تلفنی با رئیس سازمان آب و برق خوزستان، بر ضرورت تسریع در اجرای طرح و بهکارگیری کارگران محلی تأکید کرد.
همچنین با حضور میدانی استاندار، روند اجرای عملیات لولهگذاری در این طرح تسریع شد تا گام مؤثری در جهت تأمین آب پایدار برای منطقه برداشته شود.
در قالب این طرح ۱۱.۱ متر مکعب بر ثانیه آب به ایذه منتقل میشود که از این میزان ۳.۱ مترمکعب بر ثانیه مصارف شرب روستاها و شهرستان ایذه و ۸ مترمکعب بر ثانیه برای مصارف کشاورزی است.
طرح آبرسانی فدک در خوزستان پروژهای کلان برای تأمین آب شرب و کشاورزی مناطق شمال شرقی استان است که با انتقال سالانه ۶۲ میلیون مترمکعب آب از سد کارون۳، نیاز ۷۳۰ هزار نفر در ۷ شهر از جمله شهرهای ایذه، باغملک، قلعهتل، میداوود و رامهرمز و ۶۸۹ روستا را برطرف میکند.
این طرح با اعتباری بالغ بر ۱۴ هزار میلیارد تومان و اجرای قرارگاه خاتمالانبیا(ص)، علاوه بر توسعه کشاورزی ۱۸ هزار هکتار از اراضی دشتهای ایذه و باغملک، به کاهش تنشهای آبی منطقه کمک میکند.
از سرگیری عملیات اجرایی مگاپروژه آبرسانی فدک با هدف تأمین آب ۷۳۰ هزار نفر
همچنین عملیات اجرایی پروژه ملی آبرسانی فدک با حضور سیدمحمدرضا موالیزاده، استاندار خوزستان، روز شنبه ۶ اردیبهشت ماه، در شهرستان ایذه از سرگیری شد.
این پروژه عظیم که از آن به عنوان یکی از مهمترین طرحهای آبرسانی کشور یاد میشود، قرار است آب شرب و کشاورزی را برای هفت شهر و صدها روستا در شمال شرق استان خوزستان تأمین کند.
استاندار خوزستان در مراسم از سرگیری عملیات اجرایی این طرح گفت: این پروژه از دریاچه سد کارون ۳ تغذیه خواهد شد و ظرفیت انتقال سالانه ۹۸ میلیون مترمکعب آب را دارد.
وی افزود: بر این اساس پیشبینی میشود این طرح تا افق سال ۱۴۲۵ بتواند ۶۲ میلیون مترمکعب آب شرب برای جمعیتی بالغ بر ۷۳۰ هزار نفر را فراهم کند.
موالیزاده ادامه داد: در بخش کشاورزی، پروژه فدک آبرسانی به اراضی دشتهای ایذه، باغملک و قلعهتل به وسعت ۱۴ هزار و ۵۰۰ هکتار را شامل میشود. همچنین توسعه باغات دیم در مساحتی حدود ۳۶ هزار هکتار از دیگر اهداف این طرح است؛ همچنین ایجاد زیرساختهای گردشگری و بومگردی در بیش از ۷۰۰ هکتار نیز به عنوان اهداف جانبی پروژه در نظر گرفته شده است.
هم اکنون ۱۱۶ کیلومتر از مجموع ۱۸۴ کیلومتر خطوط انتقال آب از سد کارون ۳ تا رامهرمز اجرایی شده است. همچنین ۵۲ هزار مترمکعب از مجموع ۱۰۹ هزار مترمکعب مخازن ذخیره در شهرهای هدف به بهرهبرداری رسیده است.
قرارداد اجرای این پروژه به ارزش اولیه ۱۴۰ هزار میلیارد ریال با قرارگاه سازندگی خاتمالانبیاء به روش EPC در بهمن ۱۴۰۳ منعقد شده است.
این پروژه شامل احداث آبگیر، ایستگاه پمپاژ، تونل انتقال، خطوط انتقال و تصفیهخانه آب با ظرفیت ۲۶۵ هزار مترمکعب در شبانهروز خواهد بود.
تکمیل جاده دسترسی روستاهای کهباد ایذه تا ۲ ماه آینده
استاندار خوزستان در بازدید از جاده دسترسی روستاهای کهباد ایذه، دستور داد عملیات تکمیل این پروژه تا دو ماه آینده به پایان برسد. این جاده ۱.۴ کیلومتری که زیرسازی آن انجام شده، نقش مهمی در بهبود دسترسی ساکنان منطقه خواهد داشت.
موالیزاده در سومین روز از سفر خود به حوزه منگشت، با بازدید از جاده دسترسی روستاهای کهباد یک و دو، از توابع بخش مرکزی شهرستان ایذه، دستور داد عملیات تکمیل این پروژه ظرف دو ماه آینده به پایان برسد.
این جاده که حدود ۱.۴ کیلومتر طول دارد، از دیماه سال گذشته آغاز شده و هماکنون مراحل زیرسازی آن به اتمام رسیده است.
استاندار خوزستان در حین بازدید با اشاره به اهمیت رفع موانع حقوقی و معارضین مسیر، بر ضرورت تسریع در تکمیل پروژه برای تسهیل دسترسی ساکنان محلی تأکید کرد.
سفر سهروزه موالیزاده به منطقه منگشت با هدف بررسی میدانی پروژههای عمرانی و زیرساختی در حال انجام است.
در این سفر، استاندار از طرحهای مختلف در شهرستانهای ایذه، باغملک، صیدون و دزپارت بازدید و بر شتاب بخشیدن به اجرای پروژهها، رفع موانع و ارتقای خدماترسانی به مردم تأکید ویژه کرده است.
ادامه دارد...
نظرات