به گزارش ایسنا، سرویس علمی و دانشگاهی خبرگزاری دانشجویان ایران در روزی که گذشت، به اخبار گوناگونی پرداخته است که در ادامه قصد داریم مروری داشته باشیم بر اخبار منتشر شده امروز که برای مطالعه نسخه کامل هر یک از آنها میتوانید بر روی تیتر آبیرنگ خبر کلیک کنید.
«چتجیپیتی» جان این زن را نجات داد
به نظر میرسد ChatGPT با کشف یک سرطان پنهان در یک زن آمریکایی، جان وی را نجات داده است.
عضلهسازی با گوشت بهتر است یا گیاه؟
بهترین منبع پروتئین برای عضلهسازی ممکن است شما را شگفتزده کند؛ چرا که خط بطلانی بر یک باور دیرینه یا عقیده فعلی در این مورد میکشد.
هوش مصنوعی یک علت جدید را برای آلزایمر کشف کرد
بررسی جدید پژوهشگران آمریکایی نشان میدهد ژنی که اخیرا به عنوان نشانگر زیستی بیماری آلزایمر شناخته شده، به دلیل عملکرد ثانویهای که پیشتر ناشناخته بود، در واقع علت بروز این بیماری است.
ابزار «جستجوی عمیق» چتجیپیتی در دسترس همگان قرار میگیرد
شرکت اوپنایآی(OpenAI) در حال عرضه قابلیت «جستجوی عمیق»(Deep Research) چتبات ChatGPT به حسابهای رایگان است.
نوآوری دانشمند چینی به کمک ایالات متحده آمد
یک نوآوری که سالها پیش به وجود آمد، اکنون میتواند به ایالات متحده کمک کند تا در یک بخش کلیدی بر چین غلبه کند.
اعلام برترین دانشگاههای آسیا در سال ۲۰۲۵
جدیدترین رتبهبندی دانشگاههای آسیا در سال ۲۰۲۵ توسط مؤسسه Times Higher Education (THE) منتشر شد که ارزیابی دقیق و جامعی از برتری آکادمیک در سراسر این قاره ارائه میدهد.
تزریقی که میتواند از نارسایی قلبی جلوگیری کند
تحقیقات جدید نشان میدهد که یک تزریق پلیمری میتواند با هدف قرار دادن التهاب در سطح مولکولی، به بهبود قلب پس از حمله کمک کند.
تشخیص ساختارهای ایمنی مهم در سرطان پوست با کمک هوش مصنوعی
محققان گروه تحقیقات سرطان فرآیندهای مبتنی بر هوش مصنوعی را برای تشخیص ساختارهای لنفاوی ثالث (TLS) در هزاران تصویر دیجیتال از بافت تومور سرطان پوست به کار بردهاند و به طور قابل توجهی شناسایی این ساختارها و پیشبینی بقا را برای بیماران مرحله سوم و چهارم بیماری قابل جراحی افزایش دادهاند.
رایگان شدن تحصیلات دانشگاهی در نامیبیا
رئیسجمهور جدید نامیبیا، نتومبو ناندی-ندایتوا، روز پنجشنبه اعلام کرد که دولت او از سال آینده آموزش عالی رایگان را در دانشگاهها و دانشکدههای فنی دولتی اجرا خواهد کرد.
درخشش یک کهکشان مارپیچی میلهای در دادههای «تلسکوپ هابل»
عکس روز ناسا که با «تلسکوپ فضایی هابل» ثبت شده است، یک کهکشان مارپیچی میلهای را در حال درخشش در آسمان نشان میدهد.
اردکان استان فارس با ۶ زمینلرزه لرزید/ثبت زلزله ۳.۸ در قطور
در هفته گذشته اردکان استان فارس با ۶ زلزله با بزرگای بین ۲.۶ تا ۴.۳ لرزید؛ ضمن آنکه در قطور استان آذربایجان غربی زلزلهای به بزرگای ۳.۸ و در نودژ استان کرمان زلزله ۳.۴ و در چالق استان سیستان و بلوچستان زلزلهای به بزرگای ۳.۷ به ثبت رسد.
مهمترین تغییرات کنکور ۱۴۰۴/تاثیر ۶۰ درصدی معدل پایههای یازدهم و دوازدهم در کنکور ۱۴۰۵
رئیس سازمان سنجش آموزش کشور با تاکید بر اینکه تاثیر معدل در کنکور ۱۴۰۴ برای پایه دوازدهم میزان ۶۰ درصد قطعی بوده و برای ۶ درس پایه یازدهم مثبت است، گفت: برای کنکور ۱۴۰۵ تاثیر سوابق تحصیلی برای پایههای یازدهم و دوازدهم هر دو به میزان ۶۰ درصد قطعی است.
دبیر باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان دانشگاه آزاد واحد تهران مرکزی با اشاره به لیگ دمو، هدف این مسابقات را تجاریسازی ایدههای دانشجویی و تبدیل آنها به محصولات قابل عرضه معرفی کرد.
دستور جدید ترامپ و ضربه به اعتبار دانشگاهها
دونالد ترامپ، رئیسجمهور آمریکا به تازگی فرمان اجرایی امضا کرده است که هدف آن بازنگری در فرآیند اعتباربخشی (فرآیندی که دانشگاههای دولتی باید برای دریافت کمک مالی فدرال طی کنند) دانشگاههاست.
با جزئیات سه شیوه پذیرش دکتری بیشتر آشنا شویم
پذیرش در رشتههای دکتری دانشگاهها و مؤسسات آموزش عالی بر اساس سه شیوه آموزشی ـ پژوهشی، پژوهش محور و استاد محور انجام میگیرد که در این خبر جزئیات هر کدام از این شیوهها را تشریح میکنیم.
دانشگاه نهادی فرهنگی است که مأموریت نهاییاش، جامعهپردازی است
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی تاکید کرد: دانشگاه تنها محل آموزش و پژوهش نیست؛ بلکه نهادی فرهنگی است که مأموریت نهاییاش، جامعهپردازی است.
با حضور متخصصان خارج از کشور نشست تبادل تجربه برگزار میشود
با هدف تقویت ارتباط میان متخصصان ایرانی خارج از کشور با صنعتگران و فناوران داخلی، رویداد کانکت فروم در روز ۱۰ اردیبهشت برگزار میشود.
تصویب ۲ استاندارد نانو در کمیته ملی سازمان استاندارد
دو استاندارد جدید نانو موفق به اخذ مصوبه از کمیته ملی سازمان استاندارد شدند.
در حالی که تب توسعه باتریهای لیتیوم-یون در کشور داغ است، اما بهدلیل نبود زیرساختهای لازم، پژوهشگران ایرانی با تمرکز بر ارتقای باتریهای اسید-سرب، موفق به تولید «ابر باتری»ای شدهاند که با استفاده از فناوری گرافن سهبعدی، عمر و ظرفیت ذخیرهسازی انرژی را بهطور چشمگیری افزایش داده که ۱۰ برابر ارزانتر از نمونههای خارجی است.
چهار سناریو برای آینده صنعت نشر ایران
در سالهای اخیر صنعت نشر با چالشهای گستردهای روبهرو شده که بخشی از آنها ریشه در تحولات فناوری دارد و بخشی دیگر به ساختارهای فرهنگی و مدیریتی مرتبط است. در این میان، ترسیم آیندهای روشن برای صنعت نشر نیازمند شناخت عوامل مؤثر و مسیرهای پیشرو است؛ کاری که توسط گروهی از محققان کشور انجام شده است.
دستیابی پژوهشگران دانشگاه امیرکبیر به دانش فنی تولید هیدروژلهای منعطف
تولید هیدروژلهای خودترمیم شونده برای کاربرد در ابرخازنهای منعطف، دستاورد جدید پژوهشگران دانشگاه صنعتی امیرکبیر است که نتایج آن در قالب ۴ مقاله ISI منتشر شده است.
چتبات هوشمند ایرانی، پاسخگوی سؤالات پیچیده مخابراتی
یکی از شرکتهای دانشبنیان با تولید بازوی هوشمند CommAI به ارائه خدمات پشتیبانی خودکار و هوشمند به مهندسان، محققان و شرکتهای مخابراتی پرداخته است. این چتبات با استفاده از هوش مصنوعی و فناوریهای پیشرفته، امکان پاسخگویی حرفهای به سؤالات و مسائل مطرح در حوزه مخابرات را فراهم میکند.
برنامه درسی بازنگری شده دورههای ارشد و دکتری تصویب شد
برنامه درسی بازنگری شده دورههای کارشناسی ارشد و دکتری مهندسی عمران- محیط زیست در دانشگاه تربیت مدرس تصویب شد.
طرح ملی «امیدآفرینی» برای بازسازی هویت فرهنگی دانشجویان کلید خورد
مدیرکل تبلیغ و امور دینی نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه آزاد اسلامی، گفت: به همت نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه آزاد اسلامی، طرح ملی «امیدآفرینی» با سه هزار استاد دانشگاه برای بازسازی هویت فرهنگی دانشجویان کلید خورده است.
فهرست زمینههای تحقیقاتی اعضای هیات علمی تربیت مدرس اعلام شد
فهرست زمینههای تحقیقاتی اعضای هیات علمی، برای اطلاع داوطلبان آزمون دکتری تخصصی سال ۱۴۰۴ اعلام شد.
توسعه همکاریهای مشترک علوم پزشکی تهران با دانشگاه عراقی در حوزه دندانپزشکی
تفاهمنامه همکاریهای علمی پژوهشکده علوم دندانپزشکی دانشگاه علوم پزشکی تهران و دانشکده دندانپزشکی دانشگاه در راستای عملیاتیسازی یادداشت تفاهم (MoU) پیشین میان دو دانشگاه و به عنوان گامی مؤثر در تحقق اهداف علمی و آموزشی مشترک امضا شد.
پذیرش دانشجوی دکتری در ۱۰ رشته جدید حکمرانی
رئیس دانشکده حکمرانی دانشگاه تهران از پذیرش دانشجوی دکتری در ۱۰ رشته تخصصی حکمرانی در این دانشکده برای سال تحصیلی جاری خبر داد.
۹۸ درصد کسبوکارها از تحولات هوش مصنوعی عقب ماندهاند/انقلاب هوش مصنوعی در آفرینش حیات مصنوعی
انقلاب صنعتی چهارم با شتابی بیسابقه در حال دگرگونسازی معادلات سیاسی، اقتصادی و فرهنگی جهان است؛ در این میان، هوش مصنوعی بهعنوان قلب تپنده این تحول، نهتنها الگوهای سنتی کسبوکار را بر هم زده بلکه مفاهیم زیستشناسی، اخلاق، آموزش و حتی تمدن را نیز به چالش کشیده است.
اختصاص ۹ همت برای بازسازی و تجهیز خوابگاههای دانشگاه فرهنگیان
رئیس دانشگاه فرهنگیان با تاکید بر اینکه با برنامهریزی صورت گرفته درصدد افزایش ظرفیت خوابگاهی هستیم، گفت: حدود ۹ همت برای بازسازی و نوسازی و حتی تجهیز خوابگاهی هزینه شده است.
در نشست مشترک هیئت رئیسه دانشگاه فرهنگیان با معاون وزیر کشور، ضمن ارائه گزارش جامع از دستاوردهای کلان دانشگاه، بر گسترش همکاریهای هدفمند در حوزههای اجتماعی و روانشناختی تأکید شد و تدوین تفاهمنامهای راهبردی در دستور کار قرار گرفت.
حمایت ۴۲۰۰ میلیاردی صندوق نوآوری از ۳۴۱ پروژه زیستفناوری
بر اساس آمارهای اعلام شده در نشست راهبردی زیستفناوری، ۴۹ شتابدهنده در حوزه زیستی فعال هستند که از این میان ۱۰ مورد از آنها بهعنوان شتابدهندههای موفق شناخته میشوند و تاکنون ۲۹۵ محصول دانشبنیان با حمایت این مراکز تولید شدهاند، ضمن آنکه در ۱۰ سال گذشته، حدود ۱۵۰ میلیارد تومان در حوزه زیستفناوری و کشاورزی سرمایهگذاری کردهاند.
دخالت هوش مصنوعی در تولید آگهی «مایکروسافت»
به تازگی مشخص شده است که یک آگهی یک دقیقهای از شرکت مایکروسافت که ماههاست در حال پخش است، با دخالت «هوش مصنوعی» ساخته شده و تاکنون هیچکس متوجه آن نشده است.
ابتکار دانشمندان ایرانی در ابداع یک پانسمان نوین
دانشمندان ایرانی یک پانسمان جدید ابداع کردهاند که برای بهبود استحکام مکانیکی و فعالیت ضدباکتریایی پوست طراحی شده است و میتواند به ترمیم زخم کمک کند.
ورود تلسکوپ «هابل» به یک صحنه جرم کیهانی
«تلسکوپ فضایی هابل» به کاوش در بقایای انفجار یک ابرنواختر در یکی از کهکشانهای اقماری راه شیری کمک میکند.
فاش شدن حقیقت در مورد تغذیه غیرممکن یک سیاهچاله
ستارهشناسان با استفاده از «تلسکوپ فضایی جیمز وب»(JWST) به بررسی سیاهچالهای پرداختند که تصور میشد ۴۰ برابر سریعتر از نظر تئوری، اجرام را میبلعد، اما مشخص شد که وجود گرد و غبار ممکن است حقیقت را پنهان کرده باشد.
بهرهبرداری از ۲ مدرسه سمپاد در شهریار تا آغاز سال تحصیلی جدید
معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانشبنیان رئیسجمهور گفت: با حمایت معاونت علمی و همیاری بخش خصوصی و مردم، دو مدرسه سمپاد در شهرستان شهریار به بهرهبرداری میرسد.
فراخوان شانزدهمین کنگره پیشگامان پیشرفت
شانزدهمین کنگره پیشگامان پیشرفت با عنوان «جوانان و پیشرفت ایران: با تاکید بر فناوری و نوآوری (چالشها، فرصتها، راهکارها)» بهمنظور جلب همکاری و همراهی جوانان در پیشرفت کشور برگزار میشود.
انتخاب رشته بیش از ۶۰ هزار نفر در آزمون دکتری/ دفترچه راهنمای داوطلبان اصلاح شد
مدیرکل روابط عمومی سازمان سنجش از انتخاب رشته بیش از ۶۰ هزار نفر در آزمون دکتری خبر داد و گفت: کد رشتههای دفترچه راهنمای انتخاب رشته اصلاح شد.
دانشجویان برای تشکیل شورای صنفی رفاهی پیشقدم باشند
معاون امور دانشجویان داخل سازمان امور دانشجویان گفت: دانشجویان برای تشکیل شورای صنفی باید پیشقدم باشند. ما اکنون در حال نهایی کردن آییننامه شوراهای صنفی هستیم که بهزودی ابلاغ خواهد شد.
آئیننامه حمایت از دانشجویان معلول تدوین میشود
مدیر کل دانشجویان داخل سازمان امور دانشجویان گفت: در حال حاضر در حال تدوین آییننامه حمایت از معلولان دانشجو هستیم که امیدواریم تا پایان فصل بهار این آییننامه به دانشگاهها ابلاغ شود.
ضرورت حمایت از ایدههای دانشجویی در حوزههای رباتیک و هوش مصنوعی
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران جنوب با تاکید بر ضرورت حمایت از ایدههای دانشجویی در حوزههای رباتیک و هوش مصنوعی، گفت: یکی از اقدامات دانشگاه آزاد تصویب راهاندازی دانشکده هوش مصنوعی است.
چشماندازها و اولویتهای تحول علوم انسانی، اجتماعی و هنر در سال ۱۴۰۴
جلسه ۲۴۱ شورای تحول و ارتقای علوم انسانی به ریاست دکتر سعیدرضا عاملی و با حضور حجتالاسلام والمسلمین عبدالحسین خسروپناه، دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی برگزار شد.
انتهای پیام
نظرات