• یکشنبه / ۷ اردیبهشت ۱۴۰۴ / ۱۹:۰۹
  • دسته‌بندی: قزوین
  • کد خبر: 1404020704874
  • خبرنگار : 50560

معاون وزیر:

«خرید تضمینی» بدترین عبارت در ادبیات کشاورزی است / ما مرغ را هم مونتاژ می‌کنیم!

«خرید تضمینی» بدترین عبارت در ادبیات کشاورزی است /  ما مرغ را هم مونتاژ می‌کنیم!

ایسنا/قزوین معاون توسعه مدیریت و منابع انسانی وزارت جهاد کشاورزی گفت: خرید تضمینی بدترین عبارت در ادبیات کشاورزی کشور است، باید قبول کنیم که کشاورزی کشور در بخش صنایع تبدیلی و بسته‌بندی ضعیف است تا جایی که کشاورزان ما بعد از مرحله تولید هیچ برنامه‌ای برای محصولات خود ندارند، ضمن اینکه ۳۵ درصد محصولات آن‌ها نیز ضایع می‌شود.

شاهپور علائی مقدم روز یکشنبه هفتم اردیبهشت در مراسم تکریم و معارفه رؤسای سازمان جهاد کشاورزی استان قزوین اظهار کرد: در اوایل انقلاب اسلامی بالغ بر ۳۷ میلیون تن محصول در کشور تولید و روانه بازار می‌شد اما امروز نزدیک به ۱۳۵ میلیون تن تولید محصول کشاورزی داریم.

وی با اشاره به اینکه امروز ۱۳ تن گندم و ۱۱۰ تن سیب زمینی در هر هکتار برداشت و تولید می‌شود، افزود: امروز ۴.۵ میلیون بهره‌بردار در خط مقدم تولیدات کشاورزی و زنجیره امنیت غذایی کشور فعالیت می‌کنند.

معاون توسعه مدیریت و منابع انسانی وزارت جهاد کشاورزی تصریح کرد: ما در بحث بهره‌وری منابع آبی مشکل داریم که بخشی از آن اجتماعی و بخش دیگر آن نیز به خود کشاورزان مربوط می‌شود. امروز به ازای هر متر مکعب آب، ۹۰۰ گرم محصول در کشور تولید می‌شود که میانگین جهانی آن ۲.۵ کیلوگرم است.

وی با بیان اینکه کم آبی در کشور به یک بحران تبدیل شده است، اظهار کرد: میانگین بارش در کشور ما ۲۳۰ میلیمتر، یعنی یک چهارم بارندگی جهانی است. ما در عرصه ۱۶۵ میلیون مترمربع مساحت کشاورزی کشورمان شاهد عینی از بین رفتن آب هستیم.

علائی‌مقدم افزود: آمارها نشان می‌دهد که ما در الگوی مصرف مشکل داریم در بیشتر محصولات کشاورزی دچار کمبود و نوسانیم، امروز هشت هزار تعاونی و تشکل کشاورزی در کشور داریم، اما در نهایت سود نهایی در این حوزه به جیب واسطه‌ها و دلالان می‌رود.

معاون وزیر کشاورزی اضافه کرد: کشور ما نه‌تنها تولیدکننده، بلکه صادرکننده مرغ است؛ مرغداری که نهاده مورد نیازش را می‌گیرد و فقط مرغ پرورش می‌دهد، تولیدکننده نیست، در واقع ما مرغ را هم مونتاژ می‌کنیم. بنابراین در کشاورزی باید خودمان را تقویت کرده و مستقل عمل کنیم.

وی با اشاره به گرانی سیب زمینی طی ماه‌های اخیر، گفت: دلیل گرانی این محصول قیمت یک‌ونیم‌ دلار در کشور همسایه بود، در حالی که به کشاورزان گفته بودند باید قیمت هر کیلوگرم سیب‌زمینی ۲۰۰ هزار ریال باشد و این به معنای سرکوب قیمت محصولات است.

اتفاق‌های خوبی در حوزه آب در انتظار قزوین است

محمد میرزایی، سرپرست معاونت امور اقتصادی و توسعه منطقه‌ای استاندار قزوین نیز در ادامه این جلسه اظهار کرد: استان قزوین در بخش صنعت، کشاورزی و گردشگری جزء پنج استان نخست کشور است و خدا را شاکریم که فرصت خدمت در این استان را داریم.

وی‌ با بیان اینکه قزوین یک درصد از مساحت کشور را دارا است و چهار درصد محصولات کشاورزی کشور را تأمین می‌کند، افزود: بسیاری از محصولات کشاورزی این استان با برند سایر استان‌های کشور در بازار عرضه می‌شود که در این حوزه نیازمند ساماندهی و اصلاح کاریم.

سرپرست معاونت امور اقتصادی و توسعه منطقه‌ای استان قزوین گفت: استاندار قزوین توجه ویژه ای به حوزه گردشگری، صنعت و کشاورزی دارند و روز چهارشنبه را به این حوزه‌ها اختصاص داده‌اند.

وی با اشاره به اهمیت آب در حوزه کشاورزی گفت: در حوزه آبرسانی کارهای بسیار خوب و بزرگی صورت گرفته که تا هفته آینده توسط استاندار قزوین اطلاع‌رسانی خواهد شد.

میرزایی تصریح کرد: از ۱۴ هدف اقتصادی که از سوی دولت چهاردهم به استان‌ها ابلاغ شده، ۹ هدف در استان قزوین شناسایی و برای آنها برنامه‌ریزی شده است تا در این بخش، کارهای لازم به منظور افزایش سطح تولیدات اقتصادی عملیاتی شود.

سرپرست معاونت امور اقتصادی و توسعه منطقه‌ای استانداری قزوین گفت: در موضوع وفاق، نخستین مرتبه است که شاهد وفاق به معنای واقعی کلمه در سطح استانیم چراکه امروز بیش از هر زمانی شاهد همکاری و همراهی مقام عالی استان با نماینده ولی فقیه و امام جمعه قزوینیم.

به گزارش ایسنا، در  این مراسم از خدمات محمدحسین عطایی، تجلیل و فرامرز حریری‌مقدم بعنوان سرپرست جدید سازمان جهاد کشاورزی استان قزوین معرفی شد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha