امیرمهدی کلیدری یکشنبه هفتم اردیبهشت در نشست تخصصی «متروپلیس» اظهار کرد: زیستبومهای نوآوری و صنایع خلاق، ارکان اصلی این مرحله جدید در حوزه شهرها هستند. مشهد بعنوان یک شهر جهانی پیشرو در خلاقیت و نوآوری، در حال ایجاد ارتباط با شبکههای بینالمللی است.
معاون مرکز دیپلماسی شهری و دبیر کمیسیون جهانشهر خلاق و نوآور شهرداری مشهد گفت: شهرها وارد مرحله جدیدی شدهاند که بر پایه خلاقیت و نوآوری بنا شده است.
وی با اشاره به اینکه مشهد بعنوان مرکز شهرهای خلاق و نوآور ایران در همکاریهای بینالمللی انتخاب شده، بر اهمیت اتصال اکوسیستم شهری مشهد به شبکههای جهانی تأکید کرد و گفت: امروزه، مفهوم «شهرهای خلاق و نوآور» فراتر از مدیریت شهری رفته و ابعاد گستردهتری یافته است.
وی افزود: در گذشته خلاقیت و نوآوری ابزاری برای حل مسائل شهری بود، اما اکنون این مفاهیم در توسعه شهری نقش اساسیتری دارند. شهرهای خلاق و نوآور، علاوه بر حل مشکلات از طریق خلاقیت، اقتصاد خود را بر پایه صنایع خلاق و زیستبومهای نوآوری بنا میکنند و به درآمد پایدار شهری میرسند.
کلیدری با اشاره به قانون جدید درآمدهای پایدار شهری، تأکید کرد: با توجه به محدودیتها در حوزههایی مانند فروش تراکم، ایجاد منابع درآمدی پایدار اهمیت بیشتری پیدا کرده است. در این شرایط، شهر باید یک اکوسیستم خلاق و نوآور بر اساس خلاقیتهای بومی خود ایجاد کند.
وی همچنین بیان کرد: بازاریابی بینالمللی نیز اهمیت دارد؛ اگر اکوسیستم خلاق یک شهر به شبکههای جهانی متصل نشود، از بین خواهد رفت. بنابراین، اکوسیستم شهری مشهد باید به شبکههای بزرگ جهانی مانند شانگهای، بریکس، اوراسیا، اکو، D۸ و جاده ابریشم متصل شود تا با جذب سرمایهگذاریهای خارجی و توسعه همکاریها، پویایی خود را حفظ کند.
کلیدری با اشاره به قانون برنامه هفتم پیشرفت، اظهار کرد: پیگیری اتصال اکوسیستمهای شهری به شبکههای جهانی از وظایف مهم مرکز دیپلماسی شهری است و شهرداری مشهد این مأموریت را بطور جدی دنبال میکند.
وی افزود: در سال گذشته، مشهد از سوی وزارت امور خارجه بعنوان «هاب دیپلماسی شهری ایران» معرفی شد و مسئولیت هماهنگی شهرهای ایران در حوزههای شانگهای، بریکس، اوراسیا، اکو، D۸ و جاده ابریشم را بر عهده گرفت. دبیرخانه مشترک میان شهرداری مشهد و وزارت امور خارجه مسئول پیگیری این امور است.
کلیدری گفت: هر شهر ایرانی که قصد فعالیت در این چهارچوب را دارد، باید یک تم اختصاصی داشته باشد و دیگر شهرها از آن حمایت کنند. مشهد تم «محور شهرهای خلاق و نوآور ایران» را بر عهده گرفته است و در مقابل، اگر شهری مانند شیراز بعنوان محور شهرهای تاریخی انتخاب شود، تمام شهرها از پروژههای آن پشتیبانی خواهند کرد.
وی با بیان اینکه بسیاری از شهروندان مشهد از جایگاه بینالمللی جدید شهرشان اطلاع ندارند، گفت: مشهد بعنوان یک شهر جهانی خلاق و نوآور به رسمیت شناخته شده و وزارت امور خارجه مسیر تجارت و اقتصاد دانشبنیان را برای این شهر در همکاری با شبکههای جهانی هموار کرده است.
کلیدری با اشاره به اقدامات جاری شهرداری مشهد، اظهار کرد: مرکز دیپلماسی شهری شهرداری مشهد موظف است پیگیریهای لازم برای تحقق این جایگاه را با جدیت ادامه دهد. اکوسیستم نوآوری مشهد آمادگی خوبی برای این مسیر دارد و بسیاری از شرکتهای استارتاپی مشهدی ظرفیت اتصال به شبکههای بینالمللی را دارند.
وی ابراز امیدواری کرد: در نیمه دوم سال ۱۴۰۴ یا اوایل سال ۱۴۰۵ نخستین ارتباطات پایدار اکوسیستم استارتاپی مشهد با شبکههای جهانی برقرار شود.
مسئول امور برندسازی و دیپلماسی شهری شهرداری مشهد در پایان خاطرنشان کرد : مشهد در مسیر تبدیل شدن به یک قطب نوآوری و صنایع خلاق بینالمللی قرار دارد و با همکاری دستگاهها و شهروندان، میتواند نقش مهمی در نقشه جهانی شهرهای خلاق و نوآور ایفا کند.
برگزاری نشست شهرداران اکو و شانگهای در سال ۱۴۰۴ در مشهد
معاون سیاسی و اقتصادی نمایندگی وزارت امور خارجه در خراسان رضوی، از برنامههای آتی دیپلماسی شهری در مشهد برای سال ۱۴۰۴ خبر داد و گفت: از جمله این برنامهها میتوان به دعوت از شهرداران و معاونین سایر شهرها به مشهد جهت هماهنگیهای لازم، برگزاری روزهای دیپلماسی شهری، اوراسیا، D۸ و جاده ابریشم و نیز نشست شهرداران اکو و شانگهای اشاره کرد.
مصطفی حسینپور اظهار کرد: میزبانی بارگاه منور رضوی و پذیرایی سالانه از میلیونها زائر داخلی و خارجی، فرصتهای بینظیری را برای تعاملات فرهنگی و اقتصادی فراهم آورده و این شهر را به قطب دیپلماسی شهری ایران تبدیل کرده است.
حسینپور افزود: اسناد بالادستی توسعهای، دستگاه دیپلماسی را موظف به هماهنگی اقدامات شهری و بهرهگیری از ظرفیتهای دیپلماسی عمومی کرده است.
وی با اشاره به انتخاب مشهد بعنوان معین پایتخت در ارتباطات بینالمللی در سند ملی آمایش سرزمینی، این انتخاب را گواهی بر توانمندیهای این شهر در عرصههای گوناگون دانست.
حسینپور از فعالیتهای گسترده انجام شده در سالهای اخیر با همکاری شهرداری مشهد خبر داد و برگزاری رویدادهایی نظیر روز شانگهای، بریکس و اکو، همچنین برنامهریزی برای روز دیپلماسی عمومی را نمونههایی از این تلاشها در راستای ارتقای دیپلماسی شهری برشمرد.
وی با تأکید بر ضرورت همکاری بین شهرهای ایران، از ایجاد مرکز هماهنگی بریکس، شانگهای، اوراسیا، اکو و D۸ در مشهد به منظور جلب مشارکت سایر شهرها و استفاده از ظرفیتهای موجود خبر داد.
حسینپور، تبادل تجربیات در حوزه دیپلماسی شهری را حائز اهمیت دانست و هدف از این اقدامات را بهبود کیفیت زندگی شهروندان دانست.
معاون سیاسی و اقتصادی نمایندگی وزارت امور خارجه در خراسان رضوی با اشاره به شعار «کارهایی که حال مردم را خوب کند» بر انتقال تجارب موفق سایر کشورها به شهرداریها تأکید کرد.
وی در ادامه از برنامههای آتی دیپلماسی شهری در مشهد برای سال ۱۴۰۴ خبر داد و گفت: از جمله این برنامهها میتوان به دعوت از شهرداران و معاونین سایر شهرها به مشهد جهت هماهنگیهای لازم، برگزاری روزهای دیپلماسی شهری، اوراسیا، D۸ و جاده ابریشم و نیز نشست شهرداران اکو و شانگهای اشاره کرد.
معاون سیاسی و اقتصادی نمایندگی وزارت امور خارجه در خراسان رضوی بیان کرد: این برنامهها با هدف تسهیل تبادل تجربیات و حضور هیئتهای خارجی مرتبط با حوزه مدیریت و اقتصاد شهری طراحی شدهاند.
حسینپور بیان کرد : امید است با تداوم این روند، بتوان از ظرفیتهای دیپلماسی شهری به نحو احسن بهرهبرداری کرده و شاهد اتفاقات مثبتی در مشهد بود.
انتهای پیام
نظرات