• دوشنبه / ۸ اردیبهشت ۱۴۰۴ / ۱۴:۳۰
  • دسته‌بندی: دانش‌بنیان‌ها
  • کد خبر: 1404020805520
  • خبرنگار : 30057

رئیس آزمایشگاه ملی نقشه‌برداری مغز اعلام کرد

ارائه پروتکل نوین درمانی برای افسردگی مقاوم به درمان/تدوین ۱۰ استاندارد حوزه مغز

ارائه پروتکل نوین درمانی برای افسردگی مقاوم به درمان/تدوین ۱۰ استاندارد حوزه مغز

رئیس آزمایشگاه ملی نقشه‌برداری مغز با اشاره به زیرساخت‌های تحقیقاتی در این آزمایشگاه، از ارائه پروتکل درمانی روش‌های جدید برای افراد مبتلا به افسردگی‌های مقاوم به درمان خبر داد.

به گزارش ایسنا، محمدعلی عقابیان در نشست خبری امروز، آزمایشگاه ملی نقشه‌برداری مغز را وابسته به وزارتخانه‌های علوم و بهداشت و همچنین معاونت علمی ریاست‌جمهوری دانست و گفت: بیش از ۱۰ سال است که این آزمایشگاه فعال شده و زیر ساخت‌های خوبی از نظر متخصصان و تجهیزات در آن لحاظ شده است و تحقیقات وسیعی در حوزه‌های مرتبط با علوم شناختی و مغز انجام داده و با این زیر ساخت آزمایشگاه به سمت ارائه خدمات به جامعه در حرکت است.

وی اظهار کرد: اگر ما مغز را به عنوان ابزاری بشناسیم و به داده‌های مغز که از طریق دستگاه‌ها به ما رسیده، دقت کنیم متوجه می‌شویم که تنها، بخشی از ظرفیت‌های آن را استفاده می‌کنیم.

عقابیان خاطر نشان کرد: مغز ۱۰۰ میلیارد سلول دارد و هر سلولی ۱۰ هزار مولکول زیستی دارد و اگر مجموعه‌ای را که هر سلولی مسؤولیتی را برعهده دارد، به خوبی بشناسیم، می‌توانیم انتظار داشته باشیم که چقدر مدیون مغز خود در  موفقیت‌ها و عدم موفقیت‌ها باشیم؛ مغز تنها جایی است که در موفقیت‌ها و عدم موفقیت‌ها و تصمیم‌گیری‌ها نقش مهمی دارد، از این رو نیاز است که آن را بشناسیم.

رئیس آزمایشگاه ملی نقشه‌برداری مغز ادامه داد: در مغز در هر یک دقیقه ۵۰ فکر تولید می‌شود، بدون آنکه ما متوجه باشیم و اگر زیر ساخت تولید فکر خوب باشد، این تفکرات می‌تواند سازنده باشد و می‌تواند زندگی انسان‌ها را متحول کند. اگر فرد موفقی هستیم باید مدیون تفکرات سازنده مغز باشیم؛ چرا که شکست‌ها حاصل تفکرات اشتباه ما است.

وی خاطر نشان کرد: از این رو در آزمایشگاه ملی نقشه‌برداری مغز قرار است بر اساس ظرفیت‌هایی که ایجاد شده است، بهره‌برداری کنیم و برای این منظور در گام اول مردم را با این زیر ساخت آشنا می‌کنیم تا مردم جایگاه مغز را بهتر درک کنند.

عقابیان، نقش دیگر این آزمایشگاه ملی را در حوزه پزشکی دانست و افزود: مغز می‌تواند دستخوش اختلالاتی باشد که می‌توان با بهره‌گیری از تجهیزات مرتبط با مغز، این اختلالات را تشخیص و درمان کرد و از این طریق به طور غیر مستقیم می‌توان در سلامت جامعه نقش آفرینی کرد.

وی با اشاره به برخی از کاربردهای خدمات این آزمایشگاه، یادآور شد: برخی از اختلالات مانند وسواس و اعتیاد کمتر دید بیماری و درمانی دارند، در حالی که اینها اختلالاتی است که بیماری تلقی می‌شوند و انتظار داریم که در این زمینه رسانه‌ها به ما کمک کنند تا فرهنگ سازی در این زمینه در جامعه صورت گیرد. این آگاهی‌ها تنها محدود به شناسایی زیر ساخت‌های آزمایشگاه به جامعه نیست، بلکه شامل معرفی راهکارهایی برای شناسایی و درک بهتر مردم از مغز می‌شود.

رئیس آزمایشگاه ملی نقشه‌برداری مغز، نوروفیدبک را یکی از روش‌های درمانی برای اختلالات مغز عنوان کرد و گفت: مشکل اصلی در رفع اختلالات مغز دو مسأله است که یکی تشخیص و دیگری درمان درست است. در تشخیص‌ها از آنجایی که از ابزارهایی به‌روز استفاده نمی‌شود، دیر هنگام است و یا درست تشخیص داده نمی‌شود، از این رو گاهی شاهد تکرار روش‌های تشخیصی هستیم.

وی تاکید کرد: درمانی موفق است که با یک بار تشخیص درست، درمان حاصل شود و این  در حالی است که خیلی از درمان‌ها چند تخصصی است و برخی از درمان‌ها نیاز به شخصی‌سازی دارند.

وی تاکید کرد: کاری که ما در این زمینه می‌کنیم، این است که بر اساس ویژگی‌های هر فرد، روش درمانی ارائه شود و شخصی‌سازی شود. امروزه مبنای درمان، درمان شخصی‌سازی شده است؛ اگر از علوم درست استفاده شود.

چشم انداز آزمایشگاه

عقابیان اظهار کرد: در این آزمایشگاه اهدافی چون گسترش فعالیت‌های تحقیقاتی در حوزه علوم و فناوری‌های اعصاب شناختی از طریق ارائه خدمات تصویربرداری عصبی و تحریکات عصبی، ارائه خدمات تخصصی و مشاوره در زمینه کسب داده‌ها و پردازش تصاویر چند وجهی مغز، ارائه خدمات دانش محور و روزآمد مبتنی بر آخرین دستاوردهای پژوهشی در حوزه علوم و فناوری اعصاب شناختی، کمک به توسعه فناوری‌های نوین نقشه‌برداری مغز و تحریک عصبی، تبدیل فناوری‌های پیشرفته حاصل از پژوهش در حوزه نقشه‌برداری مغز و تحریک عصبی به خدمات کاربردی و عملیاتی و اشاعه آن در مراکز مربوط دنبال می‌شود.

عقابیان، بیوبانک را از بخش‌های این آزمایشگاه دانست و گفت: هر نمونه در بیوبانک نقشه‌برداری مغز از سه بخش اصلی تشکیل می‌شود که شامل نمونه، مشخصات فنی نمونه و مشخصات بالینی است.

وی ادامه داد: مشخصات فنی و بالینی هر نمونه به پژوهشگران این امکان را می‌دهد که نمونه مورد نظر خود را بر اساس فیلترهای مشخص کننده ویژگی‌های فنی و بالینی و روش اخذ نمونه از بیوبانک گزینش کنند و سفارش دهند.

پروژه‌های آزمایشگاه

رئیس آزمایشگاه ملی نقشه‌برداری مغز با اشاره به پروژه‌های در حال اجرای این آزمایشگاه، گفت: در حال حاضر پروژه‌هایی را در حوزه پزشکی برای اختلالاتی چون افسردگی، اعتیاد و وسواس در دستور کار داریم تا روش‌های تشخیص و درمان این اختلالات را ارتقاء دهیم.

وی تولید شیوه‌نامه‌های استاندارد برای استفاده از تجهیزات نقشه‌برداری مغز را از دیگر پروژه‌های این آزمایشگاه نام برد و خاطر نشان کرد: در این راستا تاکنون ۱۰ شیوه‌نامه استاندارد را به وزارت بهداشت ارائه دادیم که هم اکنون در لیست کاربردی این وزارتخانه قرار گرفته است.

عقابیان از ارائه پروتکل درمانی روش‌های جدید برای افراد مبتلا به افسردگی‌های مقاوم به درمان خبر داد.

انتهای پیام 

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha