میترا نوربخش، سرپرست کمیته تحقیقات و فناوری دانشجویی دانشگاه علوم پزشکی ایران در گفتوگو با ایسنا، در حاشیه نخستین نشست معاونین تحقیقات و فناوری دانشگاههای علوم پزشکی کلانمنطقه ۱۰ که به میزبانی این دانشگاه برگزار شد، گفت: امروز میزبان نخستین نشست معاونین تحقیقات و فناوری دانشگاههای علوم پزشکی کلانمنطقه ۱۰ هستیم که در راستای دهمین نشست دبیران و سرپرستان کمیتههای تحقیقات و فناوری دانشجویی این منطقه برگزار شده است.
وی با بیان اینکه هدف از برگزاری این نشست ایجاد همافزایی میان سیاستگذاران و فعالان پژوهشهای دانشجویی است، اظهار داشت: در این برنامه، دبیران و سرپرستان کمیتههای تحقیقات دانشجویی—یعنی دانشجویان علاقهمند به پژوهش و اساتیدی که دغدغه رشد پژوهشی دانشجویان را دارند—در کنار تصمیمگیرندگان حوزه تحقیقات دانشگاهها حضور یافتهاند تا بتوانیم از ظرفیتهای هر دو گروه بهرهمند شویم.
دانشجویان، محور پژوهش و فناوری آینده
این مقام مسئول با تأکید بر نقش دانشجویان در توسعه علمی کشور تصریح کرد: دانشجویان، علاوه بر اینکه نیروهای جوان، پرشور و خلاق دانشگاهها هستند، آیندهسازان کشور نیز محسوب میشوند. هدف اصلی این کمیتهها نیز فراهمسازی بستری برای علاقهمندان به پژوهش، تقویت روحیه کار تیمی، و هدایت علمی دانشجویان با مشارکت اساتید توانمند است.
وی افزود: در این مسیر، تلاش داریم تا دانشجویان بتوانند توانمندی اجرای پروژههای علمی را از مرحله ایده تا فناوری کسب کنند. مهمترین اصل در این فرآیند، ایجاد انگیزه و ارتقاء احساس نقشآفرینی دانشجویان در پیشبرد پژوهشهای کشور است.
تمرکز بر موضوعات روز و فناوریهای نوین از جمله هوش مصنوعی
دکتر نوربخش در پاسخ به پرسشی درباره رویکرد این کمیته نسبت به موضوعات نوین علمی مانند هوش مصنوعی، گفت: در کنار برگزاری کارگاههای آموزشی، برنامههایی را در نظر گرفتهایم که با دعوت از اساتید متخصص در حوزههای نوظهور از جمله هوش مصنوعی، دانشجویان را با این مفاهیم آشنا کنیم. این حوزه یکی از موضوعات پرطرفدار و پراهمیت در میان دانشجویان است.
وی ادامه داد: در سال گذشته و در برنامههای آینده نیز کارگاههایی را طراحی کردهایم تا دانشجویان ضمن آشنایی با پژوهشهای جاری، از ظرفیتهای موجود بهرهمند شوند و بهگونهای آموزش ببینند که قادر به فعالیت در این عرصه باشند.
تقویت همکاری میان رشتهای با حضور بنیاد ملی نخبگان
سرپرست کمیته تحقیقات دانشجویی با اشاره به حضور دکتر نیکبخت، معاون بنیاد ملی نخبگان در این نشست، اظهار داشت: با توجه به اینکه فعالیتهای مرتبط با هوش مصنوعی بیشتر در بخشهای فنی-مهندسی وزارت علوم صورت میگیرد، تلاش شده است تا از طریق این نشستها، تعاملات بینرشتهای میان دانشگاههای علوم پزشکی و بخش فنی-مهندسی گسترش یابد.
وی افزود: هدف از این تعاملات، توسعه همکاریهایی در حوزه هوش مصنوعی و سایر زمینههای مرتبط با علوم پزشکی است تا شاهد جهشی چشمگیر در این زمینهها باشیم.
انتهای پیام
نظرات