به گزارش ایسنا، یک مطالعه جدید در همین رابطه نشان میدهد فریاد زدن والدین بر سر فرزندان میتواند باعث تغییر شکل مغز آنها شود و احتمال ابتلا به مشکلات سلامت روان را افزایش دهد.
بررسیها نشان دادهاند که در انگلیس از هر پنج کودک، دو نفر تجربه بدرفتاری کلامی دارد و بیش از نیمی از آنها نیز هر هفته در معرض آن قرار دارند.
کارشناسان رشد کودک در نشستی به «وستمینستر» (پارلمان انگلیس) گزارش دادند کودکانی که هدف سوءرفتار کلامی بزرگسالان از جمله والدین، معلمان و مربیان قرار میگیرند، ممکن است در حفظ دوستیها و لذت از زندگی مشکل پیدا کنند.
این نشست که موسسه خیریه «کلمات اهمیت دارند» (Words Matter) برگزار کرد، بر بدرفتاری کلامی در دوران کودکی به عنوان «شایعترین شکل سوءرفتار با کودک» متمرکز بود.
پروفسور «پیتر فوناگی»، رئیس بخش روانشناسی و علوم زبانی کالج دانشگاهی لندن (UCL)، گفت: ما باید بدرفتاری کلامی را از سایه بیرون بیاوریم و همانند دیگر اشکال سوءرفتار به آن توجه کنیم.
او افزود: بدرفتاری کلامی یکی از قابل پیشگیریترین علل بروز مشکلات سلامت روان است. کلمات خشن میتوانند بهشکلی فعال و موثر، بنیان مغز را در دوران رشد تضعیف کنند. کودکان به ارتباط مهربانانه و حمایتگرانه از جانب بزرگسالان نیاز دارند و این امر برای شکلگیری هویت و تابآوری عاطفی آنها حیاتی است.
کارشناسان هشدار دادهاند که آثار بلندمدت بدرفتاری از جمله سرزنش، توهین، توبیخ، انتقاد یا تهدید کودکان میتواند اضطراب، افسردگی، اختلالهای تغذیهای، مشکلات خواب، سوءمصرف مواد، خودزنی و خودکشی را شامل شود.
به گزارش ایندیپندنت، پروفسور «ایمون مککروی»، مدیرعامل موسسه آنا فروید و استاد علوم اعصاب رشدی و آسیبشناسی روانی در کالج دانشگاهی لندن (UCL)، گفت: بدرفتاری کلامی تاثیر عمیقی بر کودکان و نوجوانان میگذارد و خطر ابتلا به مشکلات اجتماعی و سلامت روان در طول زندگی را به میزان قابلملاحظهای افزایش میدهد.
او در ادامه افزود: مطالعات تصویربرداری ما بهوضوح نشان میدهد که آسیبهای عاطفی از جمله بدرفتاری کلامی، چگونه رشد مغز را تغییر میدهد و درک جوانان از خود و واکنش آنها به چالشهای زندگی را دگرگون میکند. مهم است که به والدین و مراقبان کمک کنیم تا اثر ماندگار کلماتشان از جمله ظرفیت آنها برای پرورش و الهامبخشی نسل بعدی را درک کنند.
روز دوشنبه، گروهی از کارشناسان در مجلس عوام این کشور گردهم آمدند تا خواستار اقدام فوری ملی برای مقابله با بدرفتاری کلامی در دوران کودکی شوند.
موسسه «کلمات اهمیت دارند» خواستار آن شده است که پیشگیری از بدرفتاری کلامی بهعنوان یکی از محورهای اصلی تمرکز دولت در ادامه راهبرد ارتقای سلامت روان و رفاه کودکان قرار گیرد.
«جسیکا باندی»، بنیانگذار خیریه کلمات اهمیت دارند، گفت: علوم اعصاب بهوضوح نشان میدهد که بدرفتاری کلامی به مغز در حال رشد کودکان آسیب عمیقی میزند.
وی افزود: اگر دولت واقعا خواهان سالمترین نسل در تاریخ است، مقابله با بدرفتاری کلامی باید به بخش اصلی راهبرد ملی سلامت روان تبدیل شود، فوری به رسمیت شناخته شود، نظاممند رصد شود و فعالانه و موثر پیشگیری گردد.
انتهای پیام
نظرات