محمودرضا سازنده، دهم اردیبهشتماه در حاشیه جلسه دادستان، بازپرسان و دادیاران دادسرای ساوه با فرمانده انتظامی، پلیس راه و روسای کلانتریهای فراجا در گفتوگو با ایسنا، اظهار کرد: این کمیته با تحلیل دقیق پروندهها، از اطاله دادرسی جلوگیری کرده و نقاط ضعف در کشف و رسیدگی به جرایم را شناسایی میکند. همچنین، با رصد معضلاتی مانند تردد خودروهای شوتی یا جرایمی که در پارکینگها بوقوع میپیوندد، راهکارهای پیشگیرانه ارائه خواهد داد که به افزایش امنیت عمومی و اعتماد شهروندان منجر میشود.
وی افزود: تشکیل کمیتههای رصد پروندهها در راستای سیاستهای قوه قضائیه برای نظارت هوشمند بر پروندههای مهم و کاهش جرایم است. در ساوه، این کمیته میتواند با تمرکز بر چالشهای مهم، به هماهنگی بهتر بین دستگاه قضایی و نیروی انتظامی کمک کند. انتظار میرود این ابتکار، همراه با طرحهایی مانند آموزش ضابطین و برنامههای پاد و قاضی مدرسه، تاثیر مثبتی بر کاهش جرایم در سطح شهرستان داشته باشد.
سازنده در ادامه، با بیان اینکه بهبود روشنایی جادهها، ساماندهی مجتمعهای خدماتی-رفاهی و رفع مشکلات زیرساختی برای کاهش تصادفات ضروری است، بر ضرورت کاهش حوادث ترافیکی، ساماندهی اماکن عمومی و پیشگیری از جرایم نیز تاکید کرد و از پلیس راه و راهور خواست نقاط حادثهخیز محورهای مواصلاتی را شناسایی و گزارش کنند تا با حضور مقامات استانی و شهرستانی، نواقص جادهای بررسی و برطرف شود.
حجم بالای تردد شوتیها در محورهای ساوه
دادستان ساوه با اشاره به حجم بالای تردد خودروهای شوتی در محورهای مواصلاتی این شهرستان، خواستار تشدید نظارت و برخورد قانونی با این معضل شد تا ایمنی جادهها افزایش یابد و اظهار کرد: این شهر نه مبدا و نه مقصد این خودروهاست، اما تردد آنها مشکلات زیادی ایجاد کرده است.
وی نقش فناوری در پیشگیری از وقوع جرم را مهم دانست و گفت: استفاده از سامانههای هوشمند نظارتی مانند دوربینهای ثبت تخلف و پلاکخوان در جادهها و پارکینگها میتواند به کاهش جرایم و تخلفات کمک کند.
پارکینگهای عمومی نیازمند افزایش گشتهای نظارتی
دادستان ساوه به جرایمی نظیر سرقت که در پارکینگهای عمومی به وقوع میپیوندد نیز اشاره کرد و از نیروی انتظامی خواست با افزایش گشتهای نظارتی و استفاده از فناوریهای نوین مانند دوربینهای مداربسته، امنیت این مکانها را تقویت کند.
سازنده همچنین به اجرای طرح «قاضی مدرسه» بهعنوان ابتکاری برای آگاهیبخشی حقوقی به دانشآموزان اشاره کرد و گفت: این طرح با هدف آموزش قوانین، پیشگیری از بزهکاری و ترویج فرهنگ قانونمداری، در مدارس ساوه اجرا میشود و انتظار میرود تأثیر مثبتی بر رفتار اجتماعی نسل جوان داشته باشد.
وی در خصوص اجرای طرح پاد نیز گفت: این طرح با هدف آگاهسازی دانشآموزان درباره خطرات مواد مخدر و دخانیات، از طریق برگزاری کارگاههای آموزشی و فعالیتهای فرهنگی اجرا میشود. طرح پاد در کنار طرح قاضی مدرسه که برای آموزش قوانین به دانشآموزان اجرا میشود، به کاهش گرایش به جرایم و بزهکاری کمک خواهد کرد. این برنامهها با تقویت تعامل قضایی و انتظامی، نقش مهمی در پیشگیری از آسیبهای اجتماعی در سطح شهرستان ایفا میکند.
ضابطین آموزشدیده، به تحقق عدالت کیفری کمک میکنند
وی در ادامه گفت: آموزش مستمر ضابطین قضایی، بویژه افسران و درجهداران نیروی انتظامی، مهارتهای آنها را در کشف جرم، حفظ ادله، تحقیقات مقدماتی و اجرای دستورات قضایی ارتقا میدهد. این آموزشها با نظارت دادستان، ضابطین را با موازین قانونی و حقوق شهروندی آشنا میکند و از تخلفات احتمالی جلوگیری خواهد کرد.
وی افزود: ضابطین آموزشدیده با رعایت اصول قانونی، از جمله ممنوعیت بازداشت غیرموجه یا استفاده از روشهای غیرقانونی در بازجویی، به تحقق عدالت کیفری کمک میکنند. این آموزشها همچنین اعتماد عمومی به نظام قضایی را افزایش داده و همکاری بین دستگاه قضایی و نیروی انتظامی را تقویت میکند.
وی تصریح کرد: جلسات راهبردی قضایی انتظامی موجب امنیت پایدار شهرستان و خدماترسانی بهتر به مردم و در نهایت رضایت مردمی از مجموعه قضایی و انتظامی خواهد شد.
کاهش جرایم و افزایش کشفیات در ساوه
فرمانده انتظامی شهرستان ساوه نیز در این جلسه از کاهش چشمگیر جرائم در سال گذشته خبر داد و گفت: عملکرد فراجای شهرستان ساوه با حمایت دستگاه قضایی منجر به کاهش ۱۷ درصدی جرائم و افزایش ۱۶ درصدی کشفیات در این بازه زمانی شده است. افزایش کشفیات به جهت تاکید بر استراتژیهای نوآورانه و کارآمد پلیس در شناسایی و دستگیری مجرمان، صورت گرفته و در مجموع، دستاوردهای کسب شده در این مدت، در ۱۰ سال اخیر بی سابقه بوده است.
سرهنگ مجتبی جمالی همچنین گفت: بر اهمیت همکاری و تعامل موثر نیروی انتظامی و دستگاه قضا تاکید کرد و افزود: همافزایی بین این دو نهاد، یک عامل کلیدی در تحقق این موفقیتهاست و تمرکز بر مشارکت و تبادل اطلاعات به بهبود فرآیندهای اجرایی و کاهش جرائم کمک کرده است.
فرمانده انتظامی شهرستان ساوه تاکید کرد: نیروی انتظامی از تمامی امکانات و ابزارهای موجود برای مقابله با افرادی که قصد بر هم زدن نظم عمومی را دارند، بهرهبرداری خواهد کرد.
جمالی بر ضرورت آسیبشناسی و بررسی درصدی پروندههای مختومه و جدید نیز تاکید کرد و افزود: در فروردین ماه امسال، نزدیک به دو هزار پرونده بهوسیله فراجا تشکیل و به دستگاه قضایی ارسال شده است. این آمار بالای پروندهها نیاز به واکاوی عمیق و تحلیلی را نمایان میکند تا عوامل موثر در وقوع جرائم شناسایی و بهمنظور ارتقای سطح ایمنی جامعه، تدابیر مناسب اتخاذ شود.
انتهای پیام
نظرات