• چهارشنبه / ۱۰ اردیبهشت ۱۴۰۴ / ۱۲:۰۱
  • دسته‌بندی: جهاد دانشگاهی
  • کد خبر: 1404021007033
  • منبع : جهاد دانشگاهی

خلیج فارس مظهر صلح و دوستی و پیونددهنده فرهنگ‌ها و تمدن‌های بزرگ بشری

خلیج فارس مظهر صلح و دوستی و پیونددهنده فرهنگ‌ها و تمدن‌های بزرگ بشری

معاون فرهنگی، اجتماعی و دانشجویی دانشگاه علم و فرهنگ جهاددانشگاهی طی یادداشتی به مناسبت روز خلیج فارس، آن را زادگاه فرهنگ‌ها و تمدن‌های بزرگ بشری در طول دوران‌های تاریخی نامیده است.

به گزارش ایسنا، دکتر منوچهر جهانیان، معاون فرهنگی، اجتماعی و دانشجویی دانشگاه علم و فرهنگ جهاددانشگاهی در یادداشتی به مناسبت روز ملّی خلیج فارس گفت: خلیج فارس مظهر صلح و دوستی و پیونددهنده فرهنگ‌ها و تمدن‌های بزرگ بشری؛ خلیج فارس زادگاه فرهنگ‌ها و تمدن‌های بزرگ بشری در طول دوران‌های تاریخی بوده است.

خلیج فارس از بدو پیدایش تاکنون در شکل‌دهی روابط فرهنگی، ‌اجتماعی، سیاسی، اقتصادی و تجاری ملل مختلف تاثیرگذار بوده است.

روابط بینافرهنگی ایرانیان در طول تاریخ همواره همدلی و همکاری میان مردم و اقوام مختلف بشری، صلح و دوستی، تعامل و همکاری را در گستره جغرافیای فرهنگی ایران گسترش داده است.

ارتباط عمیق و پایدار ایران با نام خلیج فارس در اشکال و حوزه‌های مختلف قابل ترسیم، تائید و تاکید است و استمرار آن تا دوران معاصر به زیبایی آبهای نیلگون خلیج فارس به تصویر درآمده است.

فعالیت‌های فرهنگی با رویکرد شناخت وآگاهی بخشی در حوزه فرهنگ و تمدن بزرگ ایران زمین در منطقه خلیج فارس می‌تواند بستری را برای معرفی فرهنگ، تاریخ و تمدن ایران و جاذبه‌های متنوع و بی‌نظیر سواحل و کرانه‌های خلیج فارس، همانند: دانش دریانوردی، هنرهای سنتی و صنایع دستی آداب و رسوم و مهمان‌نوازی مردمان این دیار را فراهم نموده وگام مهم و ارزشمندی در جهت اعتلای نام خلیج فارس به عنوان مظهر صلح و دوستی و پیونددهنده فرهنگ‌ها وتمدن‌های بزرگ بشری جهان می‌باشد.

توسعه فعالیت‌های فرهنگی با محوریت میراث فرهنگی و گردشگری می‌تواتد، در جهت گسترش صلح و دوستی، تعمیق روابط فرهنگی، اجتماعی و تعامل میان مردمان و دولت‌های منطقه خلیج فارس و سایر مناطق به شمار آید.

این همکاری‌ها و ارتباطات بینافرهنگی می‌تواند؛ نقش سازنده و تاثیرگذاری در جهت همگرایی و توسعه روابط و همکاری‌های مشترک میان مردمان و دولت‌های منطقه خلیج فارس ایفا نماید.

دولت‌های منطقه خلیج فارس براساس اشتراکات فرهنگی، تمدنی، علاقه‌مندی‌ها و پیوندهای عمیق و ریشه‌دار فرهنگی، زمینه‌های حضور مردمان و گردشگران سایر مناطق را برای بازدید و آشنایی بیشتر با میراث کهن و باستانی منطقه خلیج فارس فراهم آورند.

این مهم موجب رونق و شکوفایی اقتصادی منطقه خلیج فارس، انسجام اجتماعی و زمینه‌های همکاری بیشتر و تعامل منطقه‌ای را گسترش خواهد داد.

گرامیداشت روز ملی خلیج فارس در جهت معرفی و توجه بیشتر به مردمان این منطقه با پیشینه تاریخی و تمدنی با معرفی آثار و جاذبه‌های بی‌نظیر و متنوع گردشگری برای حضور در عرصه‌های بین‌المللی در جهت تعامل سازنده، همگرایی و هم‌افزایی بیشتر میان کشورهای منطقه خلیج فارس با سایر مردمان و کشورها برای رسیدن به توسعه و آبادانی این منطقه بایستی در اولویت تعاملات فرهنگی و اجتماعی و اقتصادی دولت قرار گیرد.

توسعه زیرساخت‌ها و انجام اقدامات بهینه در راستای توسعه فعالیت‌های فرهنگی و گردشگری در منطقه خلیج فارس با حضور سرمایه‌گذاران داخلی و خارجی و به‌کارگیری ظرفیت‌های بومی و محلی این منطقه در مسیر معرفی ویژگی‌های فرهنگی و اجتماعی، میراث فرهنگی و تمدنی منطقه‌، علاوه بر همگرایی منطقه‌ای، به اشتغال و کارآفرینی و توانمندسازی جوامع میزبان و محلی، اشتغال و کارآفرینی برای بومیان و ساکنین منطقه خلیج فارس فراهم می نماید.

این مهم با تعیین خط مشی‌ها، سیاست‌گذاری‌های کلان و اولویت‌بخشی به سفر و گردشگری و داشتن برنامه هدف‌مند و جامع، همکاری و هماهنگی بین متولیان بخش‌های دولتی و غیر دولتی و سایر دست‌اندرکاران مجموعه‌های مرتبط با مقوله صنعت گردشگری می‌باشد.

در صورتی‌که این مهم مورد توجه جدی قرار گیرد، رونق اقتصادی، اشتغالزایی، کارآفرینی و شکوفایی منطقه خلیج فارس را به همراه خواهد داشت.

انتهای پیام

    

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha