زهرا اینچهدرگاهی چهارشنبه دهم اردیبهشت در مجمع سالیانه هیات ژیمناسیک زنجان با مقایسه وضعیت کنونی هیئت زنجان با ۱۰ سال گذشته، اظهار کرد: امروز این هیئت در اغلب مسابقات ملی و لیگها حضور موفق دارد؛ در حالیکه پیشتر حتی امکان حضور در رویدادها را نداشت. این نشانه تحول بنیادین در مدیریت و عملکرد این هیئت است.
او ادامه داد: با توجه به تبلیغات مناسب در فصل تابستان و افزایش گرایش خانوادهها، انتظار رشد تعداد ورزشکاران بیمه شده را داریم. گرچه برخی افتها در آمار سالهای گذشته ناشی از رخدادهایی بود که باعث دلسردی شده بود، اما امروز شاهد احیای امید در جامعه ژیمناستیک هستیم.
وی با اشاره به تلاشهای رئیس هیئت ژیمناستیک زنجان، افزود: آقای فرامرزلو نهتنها مدیری دلسوز بلکه الگویی برای ایثار در ورزش هستند؛ از بازسازی سالنها با مشارکت شخصی گرفته تا همراهی بیچشمداشت با مربیان و ورزشکاران.
اینچهدرگاهی از ناعدالتی رخداده در تخصیص اعتبارات در سالهای ۱۴۰۱ و ۱۴۰۲ انتقاد کرد و گفت: هیئت زنجان در میان هشت هیئتی بود که بدون دلیل موجه از دریافت بودجه محروم شدند. این اقدام تخلف مدیریتی بوده که قابل پیگیری است و موجب فشار مضاعف بر هیئت شد.
وی با تمجید از نقش مدیران سابق در حمایت از این هیئت تأکید کرد: در همان دوره، تلاشهایی برای برکناری رئیس هیئت انجام شد که خوشبختانه با ایستادگی مدیران وقت، به نتیجه نرسید. امروز نتایج آن پایداری را در موفقیتهای چشمگیر هیئت شاهدیم.
رئیس فدراسیون ژیمناسیک با اشاره به هماهنگی خوب هیئت زنجان با برنامههای فدراسیون ابراز امیدواری کرد که ژیمناستیک این استان به رشد خود ادامه دهد و افزود: عملکرد هیئت زنجان فراتر از ارزیابیهای موجود است و شایسته تقدیر ویژه است.
رئیس فدراسیون ژیمناستیک با اشاره به تدوین سند تحول این رشته ورزشی در سال ۱۳۹۵، گفت: این سند در آن زمان با همکاری کارشناسان تدوین و به فدراسیون، وزارت ورزش، فراکسیون ورزش مجلس و هیئتهای استانی ارائه شد؛ سندی که برنامهریزی هشت ساله برای پیشرفت ژیمناستیک کشور را در بر داشت.
وی با اشاره به اینکه هدف از تدوین این سند، آمادهسازی برای انتخابات فدراسیون در سال ۹۶ و جلب حمایت خانواده ژیمناستیک بود، افزود: در این برنامه، پیشبینیهایی همچون کسب مدال در بازیهای آسیایی و کسب سهمیه المپیک ۲۰۲۴ بهصورت مکتوب و رسمی به مجمع ارائه شد.
او با بیان اینکه تلاشها به بار نشست، عنوان کرد: در فوریه ۲۰۱۸، برای نخستینبار نام ایران در نشریه فدراسیون جهانی ژیمناستیک مطرح شد و این نشانهای از آغاز تغییرات تاریخی در ژیمناستیک کشور بود.
وی ادامه داد: در آغاز دوره مدیریتیام در سال ۱۳۹۶، ژیمناستیک ایران شرایط مناسبی نداشت؛ تعداد اعزامها در سالهای پیش از آن صفر بود و بسیاری از ورزشکاران کشور را ترک کرده بودند. با برنامهریزی فشرده و ایجاد ساختار منسجم، طی چهار سال نخست مدیریت، ۶۷ مدال جهانی کسب شد؛ این در حالی است که در فاصله سالهای ۲۰۱۰ تا ۲۰۱۷ تنها ۹ مدال در کل مسابقات به دست آمده بود.
او گفت: از سال ۹۷ با مدال برنز جام جهانی آلمان کار را آغاز کردیم و در ادامه مدالهای نقره استرالیا و طلای مسابقات در سال ۱۴۰۰ را به دست آوردیم. ژیمناستیک ایران برای نخستینبار در تاریخ، در قهرمانی آسیا دو مدال همزمان گرفت و به جایگاهی دست یافت که رقبا تمرین و حرکات ورزشکاران ما را تحلیل میکردند.
رئیس فدراسیون ژیمناستیک همچنین از ارتقای جایگاه بینالمللی فدراسیون ایران خبر داد و تصریح کرد: فدراسیون از رتبهای نزدیک به ۱۰۰ به جمع ۲۴ کشور برتر جهان رسید و دارای دو رأی در مجامع جهانی شد؛ اتفاقی که نشان از افزایش اعتبار و نفوذ ایران در ساختار ژیمناستیک جهان داشت.
وی اظهار کرد: علیرغم وقفهای دوساله در برنامهها از سال ۱۴۰۱، اکنون دوباره کار را آغاز کردهایم و امیدواریم با همان انگیزه، تخصص و برنامهریزی گذشته، ژیمناستیک ایران به مسیر پیشرفت بازگردد.
ضرورت نظارت بر باشگاههای ژیمناستیک و بهرهبرداری کامل از سالنهای تخصصی
در ادامه مدیرکل ورزش و جوانان استان زنجان با اشاره به وضعیت زیرساختهای ژیمناستیک در شهرستانها، خواستار نظارت دقیقتر بر فعالیت باشگاهها و استفاده بهینه از ظرفیت سالنهای تخصصی شد.
اسلام محمدیپور با بیان اینکه برخی باشگاهها در شهرستانها با امکانات حداقلی و بدون نظارت کافی فعالیت میکنند، تأکید کرد: در مواردی شاهد فعالیت مربیانی بدون مدرک یا با مدرک درجه پایین بودهایم که در مسیر قهرمانپروری فعالیت میکنند؛ این موضوع باید با نظارت دقیق هیأت استان اصلاح شود.
وی با اشاره به ظرفیتهای بالای سالنهای تخصصی در استان، افزود: انتظار میرود سالنهایی که با سرمایهگذاری سنگین احداث شدهاند، با همکاری آموزش و پرورش، باشگاهها و برنامههای استعدادیابی، به صورت کامل فعال شوند.
محمدیپور همچنین با اشاره به آمار بیمهشدگان ژیمناستیک در استان، گفت: در حالی که نزدیک به پنج هزار ورزشکار بیمهشده داریم، این آمار نسبت به ظرفیتهای موجود، جای رشد زیادی دارد.
وی از آمادگی اداره کل برای برگزاری دورههای آموزشی رایگان در همکاری با هیأتها خبر داد و اظهار کرد: اولویت ما آغاز این طرح با هیأت ژیمناستیک خواهد بود تا بتوانیم سطح آموزشی استان را ارتقا دهیم.
مدیرکل ورزش و جوانان استان از میزبانیهای موفق هیأت ژیمناستیک در سال گذشته قدردانی کرد و گفت: در سال جاری نیز طبق تقویم ورزشی، حمایت کامل برای میزبانی مسابقات کشوری و بینالمللی ادامه خواهد داشت.
در ادامه رئیس هیأت ژیمناستیک استان زنجان با ارائه گزارشی از عملکرد یکساله این هیأت، از رشد قابلتوجه برنامهها، فعالیتها و افتخارات کسبشده در حوزههای مختلف این رشته ورزشی خبر داد.
علی فرامرزلو، با اشاره به برگزاری برنامههای مختلف از جمله مسابقات استانی و کشوری، دورههای آموزشی، استعدادیابی، برنامههای فرهنگی و بازسازی سالنهای ورزشی، گفت: سال گذشته میزبان چندین رویداد مهم کشوری در دو بخش بانوان و آقایان بودیم، که از جمله آنها میتوان به برگزاری مسابقات کشوری ایروبیک بانوان و ژیمناستیک هنری آقایان اشاره کرد.
فرامرزلو افزود: در سال گذشته، تیمهای بانوان استان موفق به کسب مقام اول تیمی و مدال طلای کشوری شدند و در رشتههای مختلف همچون پرش خرک، حلقه و ژیمناستیک هنری نوجوانان و نونهالان، مدالهای برنز نیز به دست آمد.
وی با اشاره به توسعه زیرساختهای ژیمناستیک در شهرستانها، گفت: در حال حاضر چهار شهرستان دارای سالن اختصاصی ژیمناستیک هستند که شامل زنجان، خدابنده، خرمدره و ابهر میشود و برای فعالسازی چهار شهرستان دیگر نیز برنامهریزی شده است.
رئیس هیأت ژیمناستیک زنجان با بیان اینکه کلاسهای آموزشی، دورههای مربیگری و داوری، جشنوارههای استعدادیابی، و مراسم تجلیل از پیشکسوتان و شهدا نیز طی سال گذشته برگزار شده است، اظهار کرد: افتخار میزبانی کارگاه بازآموزی داوران فدراسیون را نیز در زنجان داشتیم و در تلاشیم با افزایش تعامل با فدراسیون، سطح علمی و فنی مربیان و داوران را ارتقا دهیم.
انتهای پیام
نظرات