• چهارشنبه / ۱۰ اردیبهشت ۱۴۰۴ / ۲۲:۲۶
  • دسته‌بندی: خراسان رضوی
  • کد خبر: 1404021007568
  • خبرنگار : 50378

نوازنده گروه ارغنون پاسخ داد

موسیقی در ایران از چه دوره‌ای مکتوب شد؟

موسیقی در ایران از چه دوره‌ای مکتوب شد؟

ایسنا/خراسان رضوی نوازنده گروه ارغنون گفت: انتقال موسیقی از نسلی به نسلی دیگر در ایران در ابتدا به صورت مکتوب نبوده است تا اینکه در دوران قاجار موسیقی ایرانی توسط شخصی به اسم «علی‌نقی وزیری» به نگارش در آمد.

نشست هفتگی کانون موسیقی دانشگاه فردوسی با موضوع «اپرای عروسکی مولوی» روز چهارشنبه دهم اردیبهشت به هدایت سهیل ضمیری در محل مجتمع کانون‌های فرهنگی برگزار شد.

سهیل ضمیری، نوازنده گروه ارغنون گفت: سابقه اجرا در اپرا به گذشته‌ای دور باز می‌گردد. ضعفی که در حوزه موسیقی ایران با آن مواجهیم، عدم امکان آموزش آکادمیک اپرا در ایران است که تا امروز به شکل یک نیاز فرهنگی درآمده است.

وی ادامه داد: پس از رسمی شدن مذهب شیعه در زمان صفویه، با توجه به اعیاد مذهبی و اجراهایی از این نوع، پیوند ما همچنان با موسیقی به خوبی برقرار بود. بازتاب این موضوع را در برگزاری مراسم‌هایی مثل تعزیه‌خوانی و یا شبیه‌خوانی و به طور کلی نمونه‌های کوچک‌تر در همراهی اجرا و موسیقی می‌بینیم.

نوازنده گروه ارغنون گفت: دنباله این ارتباط را در ورزش زورخانه‌ای می‌یابیم که حرکت ورزشکاران با ریتم و ضرب موسیقی همخوانی دارد. اگر کمی به عامه مردم نگاه کنیم، طنین موسیقی را در بازار و در بین افراد معمولی نیز می‌شنویم که این موضوع نشان از انس ایرانیان با موسیقی است.

ضمیری اظهار کرد: انتقال موسیقی از نسلی به نسلی دیگر در ایران در ابتدا بصورت مکتوب نبوده است تا اینکه در دوران قاجار موسیقی ایرانی توسط شخصی به اسم «علی‌نقی وزیری» به نگارش در آمد. در ادامه برای نخستین بار یک اجرای عروسکی توسط «بهروز غریب‌پور» به تقلید از کشورهای اروپایی و به‌خصوص ایتالیا روی صحنه رفت. این تجربه دارای اهمیت است به این خاطر که موسیقی کلاسیک با عروسک گردانی ترکیب شده است.

وی ادامه داد: در اجرای «اپرای عروسکی مولوی» آواز ایرانی جایگزین موسیقی کلاسیک شد و به جای دیالوگ‌ها از اشعار شاعران معروف و حتی در برخی موارد تا حدودی ناشناس استفاده شده است.

نوازنده گروه ارغنون افزود: در بحث انتخاب صداپیشه برای عروسک‌ها با چهره‌های سرشناس آواز سنتی ایران مانند همایون شجریان و محمد معتمدی روبه‌روییم که امروزه حتی با وجود اجرای دوباره این تئاتر از صدای ضبط شده می‌شود.

ضمیری یادآور شد: نکته دیگر حائز اهمیت این است که با وجود موسیقی ایرانی شاهد همکاری یک ارکستر سمفونیک اوکراین هستیم که امروزه نیز در نقاط مختلف دنیا روی صحنه می‌رود.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha