به گزارش ایسنا، این بررسی در سطح بالا در حالی انجام میشود که آژانسهای سازمان ملل برای مقابله با پیامدهای کاهش کمکهای خارجی ایالات متحده در دوره ریاست جمهوری دونالد ترامپ که آژانسهای بشردوستانه را تحت تاثیر قرار داده است، تلاش میکنند.
به نقل از خبرگزاری رویترز، این سند ۶ صفحهای که «کاملا محرمانه» مشخص شده، حاوی فهرستی از آنچه «پیشنهادات» نامیده میشود، است که دهها آژانس سازمان ملل را در چهار بخش اصلی ادغام میکند؛ صلح و امنیت، امور بشردوستانه، توسعه پایدار و حقوق بشر.
بر اساس یکی از گزینهها، برای مثال، جنبههای عملیاتی برنامه جهانی غذا، آژانس کودکان سازمان ملل، سازمان بهداشت جهانی و آژانس پناهندگان سازمان ملل در یک نهاد بشردوستانه واحد ادغام میشوند.
این یادداشت حاوی طیف وسیعی از پیشنهادات بزرگ، کوچک و حتی گمانهزنانه است که اگر همه آنها تصویب شوند، گستردهترین اصلاحات در دهههای اخیر را نشان خواهند داد.
این پیشنهاد، ادغام آژانس ایدز سازمان ملل در سازمان جهانی بهداشت و کاهش نیاز به حداکثر ۶ مترجم در جلسات را پیشنهاد میکند. پیشنهاد دیگر شامل ادغام سازمان تجارت جهانی است که یک نهاد سازمان ملل نیست و طبق آن با آژانسهای توسعه سازمان ملل متحد ادغام میشود.
یکی از منابع مطلع گفته که این تازه نقطه آغازین تغییرات بزرگ در سازمان ملل است.
اما به نظر میرسد که این ارزیابی داخلی، آنچه را هم حامیان و هم منتقدان این نهاد جهانی مدتها گفتهاند را تایید میکند؛ اینکه سازمان ملل به سادهسازی نیاز دارد. در مجموعهای از مشاهدات، یادداشت مذکور به «تداخل اختیارات»، «استفاده ناکارآمد از منابع»، «تجزیه و تکرار» و به افزایش کارمندان در پستهای ارشد اشاره میکند.
این گزارش به چالشهای سیستماتیکی اشاره دارد که سازمان ملل با آنها مواجه است. این مشکلات به دلیل افزایش ماموریتها و برنامهها در مجمع عمومی افزایش یافتهاند.
این یادداشت توسط نیروی ویژهای تدوین شده که در مارس توسط «آنتونیو گوترش»، دبیرکل سازمان ملل منصوب شده است.
در این میان، سخنگوی گوترش نیز گفت: «این یادداشت نتیجه تمرینی است برای ایجاد ایدهها و افکار مقامات ارشد در مورد چگونگی دستیابی به چشمانداز دبیرکل.»
یادداشت به بحران مالی بزرگی اشاره دارد که سازمان ملل در ۸۰ سال گذشته با آن مواجه است. در ابتدای سال، ایالات متحده که بزرگترین حامی مالی سازمان ملل محسوب میشود، حدود ۱.۵ میلیارد دلار در پرداختهای اجباری مربوط به بودجه عادی و ۱.۲ میلیارد دلار در پرداختهای مربوط به عملیات حافظان صلح بدهکار بود.
از آغاز ورود مجدد ترامپ به کاخ سفید در ژانویه، وی میلیاردها دلار کمک بیشتر خارجی را که بخشی از سیاست خارجی «نخست آمریکای» اوست، قطع کرده است.
انتهای پیام
نظرات