• جمعه / ۱۲ اردیبهشت ۱۴۰۴ / ۱۰:۰۲
  • دسته‌بندی: گلستان
  • کد خبر: 1404021208157
  • خبرنگار : 51022

مسئول نمایندگی ولی فقیه در بسیج دانشجویی گلستان مطرح کرد

شهید مطهری، معلمی برای تمام اندیشمندان

شهید مطهری، معلمی برای تمام اندیشمندان

ایسنا/گلستان مسئول نمایندگی ولی فقیه در بسیج دانشجویی گلستان گفت: شهید مطهری نه تنها یک معلم بلکه یک فیلسوف، متفکر، زمان شناس و دشمنان شناس بود. اخلاص ایشان باعث شد که قلم و نظرات و کتاب‌های ایشان برعمق جان بنشیند و مورد استفاده همه اندیشمندان قرار بگیرد.

شهید آیت‌الله مرتضی مطهری یکی از شخصیت‌های برجسته و کم‌نظیر در تاریخ اسلام و یکی از دانشمندان اسلام شناس و محققان توانا بود که با تلاش و مجاهدت فراوان توانست در تمام رشته‌های معارف اسلامی، صاحب نظری ژرف اندیش و محققی دقیق در حوزه‌ها همچون فلسفه، فقه و اصول در قله اجتهاد باشد. وی با افکار و اندیشه‌های ناب و اصیل خود، آثار و نتایج بزرگی را در زمینه‌های گوناگون علمی، فرهنگی، اجتماعی و سیاسی در میان حوزویان و دانشگاهیان بر جای گذاشت. 

در روز شهادت آیت‌الله مطهری ( ره) با حجت‌الاسلام علیرضا ریاحی، مسئول نمایندگی ولی‌ فقیه در بسیج دانشجویی گلستان در مورد شخصیت والایی این عالم ربانی گفت‌ وگو کردیم. 

حجت‌الاسلام ریاحی در گفت‌ وگو با ایسنا درباره نقش شهید مطهری در شکل‌گیری افکار انقلاب اسلامی، اظهار کرد: شهید مطهری یکی از پایه‌گذاران فکری انقلاب اسلامی بود. او با تبیین مفاهیم دینی در قالبی نو و عقلانی توانست پل ارتباطی میان سنت و مدرنیته برقرار کند. آثار او نه‌تنها به مبارزه با طاغوت مشروعیت می‌داد، بلکه افکار عمومی به‌ویژه قشر دانشگاهی را با اهداف انقلاب همراه کرد.

وی ادامه داد: شهید مطهری دارای ذهنی منظم، نگاهی ژرف و روحیه‌ای پرسش‌گر بود. او همزمان هم مجتهدی برجسته بود و هم فیلسوفی نوگرا. صداقت، تواضع و شجاعت علمی در مواجهه با تفکرات مختلف از ویژگی‌های بارز ایشان بود. همچنین ارتباط خوب او با جوانان و اقشار مختلف مردم، تأثیر کلامش را دوچندان می‌کرد.

مسئول نمایندگی ولی‌ فقیه در بسیج دانشجویی گلستان به تبیین نقش ایشان در تدوین مبانی فکری انقلاب اسلامی پرداخت و افزود: شهید مطهری به‌نوعی معمار فکری انقلاب بود. کتاب‌هایی مانند حماسه حسینی، عدل الهی، نظام حقوق زن در اسلام و انسان و سرنوشت پایه‌های ایدئولوژیک انقلاب را محکم کردند. او با تبیین اسلامی اصیل، انقلاب را از لغزش به سمت افراط یا التقاط بازداشت.

وی با بیان اینکه چرا مقام معظم رهبری از ایشان با عنوان «معلم انقلاب» یاد کردند؟ افزود: این عنوان دقیقاً نشان‌دهنده نقش تربیتی و فکری ایشان بود شهید مطهری نه‌فقط یک نویسنده یا سخنران، بلکه معلمی حقیقی بود که اندیشه‌های اصیل اسلامی را با زبان معاصر به نسل انقلاب آموخت. رهبری نیز بارها تأکید کرده‌اند که آثار او پایه فکری نظام جمهوری اسلامی است.

ریاحی در پاسخ با این سوال که چه عواملی باعث شده آثار او هنوز در میان نسل جوان مقبول و مطرح باشد؟ گفت: اول، زبان ساده و منطقی او در بیان مباحث پیچیده دوم، پرداختن به دغدغه‌های همیشگی بشر مانند عدالت، آزادی، معنویت و عقلانیت. سوم، صداقت علمی و پرهیز از تعصب کور. آثار او پاسخی خردمندانه به بسیاری از شبهات است، به‌ویژه در فضای فکری امروز که جوانان با سوالات جدی مواجه‌اند.

مسئول نمایندگی ولی‌ فقیه در بسیج دانشجویی گلستان در پایان گفت: شهید مطهری(ره) جز معدود افرادی بود که رابطه نزدیک و تنگاتنگ با امام راحل داشت. اندیشه‌های امام را برای مردم بازگو می‌کرد ایشان نه تنها یک معلم بلکه یک فیلسوف، متفکر، زمان شناس و دشمنان شناس بود  وی مقتضیات جامعه را می‌شناخت و نسبت به آن تولید محتوا می‌کرد لذا اخلاص ایشان باعث شد که قلم و نظرات و کتاب‌های ایشان بر عمق جان نشسته و مورد استفاده همه اندیشمندان قرار بگیرد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha