• شنبه / ۱۳ اردیبهشت ۱۴۰۴ / ۰۸:۵۰
  • دسته‌بندی: خراسان جنوبی
  • کد خبر: 1404021308547
  • خبرنگار : 50026

فرماندار:

توسعه پایدار در دل خاک؛ کشاورزی محور پیشرفت شهرستان خوسف است

توسعه پایدار در دل خاک؛ کشاورزی محور پیشرفت شهرستان خوسف است

ایسنا/خراسان جنوبی فرماندار خوسف با تأکید بر جایگاه کشاورزی به عنوان محور توسعه پایدار در این شهرستان گفت: خوسف با دارا بودن ظرفیت‌های غنی در بخش کشاورزی، باغی و دامی، نقش کلیدی در تأمین امنیت غذایی استان  دارد.

مسعود قلی‌زاده، در گفت‌وگو با ایسنا با اشاره به اینکه اشتغال غالب مردم شهرستان در حوزه کشاورزی است، افزود: تولید سالانه بیش از ۱۳.۵ میلیون شاخه گل نرگس در ۲۷ هکتار، کسب رتبه نخست استان و پنجم کشور، تولید عناب در سطح ۲۶۶۳ هکتار و رتبه نخست کشور در این محصول استراتژیک، تنها بخشی از ظرفیت‌های بی‌نظیر خوسف است.

فرماندار خوسف ادامه داد: این شهرستان با بیش از ۴۸۵۰ هکتار اراضی باغی و ۳۹۰۰ هکتار اراضی زراعی، سالانه حدود ۵۰ هزار تن محصول تولید می‌کند. همچنین تولید سالانه بیش از ۱۰ هزار تن شیر، ۱۱۲۰۰ تن گوشت سفید، ۱۱۳۰ تن گوشت قرمز و ۷۶۵۵ تن تخم‌مرغ، وجود ۸۲ واحد مرغداری صنعتی و ۳۴ واحد گاوداری، نشان از ظرفیت گسترده دامپروری شهرستان دارد.

قلی‌زاده گفت: از جمله پروژه‌های مهم و زیرساختی در شهرستان می‌توان به مجتمع‌های دامداری و بره‌پرواری، مجتمع شترداری، مجتمع گلخانه‌ای محمدیه (بزرگ‌ترین مجتمع گلخانه‌ای استان با ۵۶ واحد)، کشتارگاه صنعتی دام قهستان با گرید A و ظرفیت کشتار ۱۱۰۰ رأس دام سبک و سنگین در روز و همچنین پیگیری تکمیل  راه‌اندازی کشتارگاه صنعتی طیور با ظرفیت ۲۰۰۰ قطعه در ساعت اشاره کرد.

فرماندار خوسف با تأکید بر اهمیت سرمایه‌گذاری در حوزه کشاورزی و دامپروری، این طرح‌ها را عاملی مؤثر در رشد تولید و افزایش اشتغال دانست و خاطرنشان کرد: استفاده از انرژی‌های نو، بهره‌گیری از روش‌های نوین آبیاری و ایجاد زیرساخت‌های هوشمند، نیاز امروز بخش کشاورزی است.

وی با اشاره به نقش مشارکت مردمی در توسعه زیرساخت‌ها تصریح کرد: با همکاری بخش خصوصی و دولتی، مسیر توسعه در شهرستان هموارتر خواهد شد. در همین راستا، وجود شرکت‌های تعاونی نظیر سبزآفرینان، مالک‌اشتر، ایمان و ابن‌حسام در سطح شهرستان، ظرفیت مناسبی برای مشارکت بخش مردمی است.

قلی‌زاده با اشاره به نقش ویژه پژوهش و دانش در رشد کشاورزی، افزود: مرکز تحقیقات جهاد دانشگاهی استان مستقر در شهرستان خوسف و همچنین مرکز تحقیقات جهاد کشاورزی در محمدیه، از جمله نهادهای علمی و فنی هستند که می‌توانند با انتقال فناوری و ارائه آموزش‌های نوین، زمینه‌ساز کشاورزی دانش‌بنیان و پایدار باشند.

فرماندار خوسف در ادامه با اشاره به فرصت‌ها و طرح‌های در دست پیگیری اظهار کرد: توسعه زنجیره تولید تا مصرف در حوزه شیر، تکمیل فاز دوم گلخانه محمدیه، پیگیری راه‌اندازی واحد فرآوری گل نرگس و اسانس‌گیری، تأمین آب مجتمع‌های دامداری و ایجاد سردخانه ذخیره گوشت و لبنیات از جمله طرح‌هایی است که در دستور کار جدی فرمانداری قرار دارد.

وی در پایان اظهار امیدواری کرد با هم‌افزایی میان دستگاه‌های اجرایی، نهادهای پژوهشی و سرمایه‌گذاران، آینده‌ای روشن برای بخش کشاورزی شهرستان رقم بخورد و خوسف به یکی از قطب‌های مهم تولید و صادرات محصولات کشاورزی استان تبدیل شود.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha