• سه‌شنبه / ۱۰ تیر ۱۴۰۴ / ۱۳:۳۷
  • دسته‌بندی: خراسان جنوبی
  • کد خبر: 1404041006448
  • منبع : نمایندگی خراسان جنوبی

رئیس سازمان مدیریت استان مطرح کرد

خراسان جنوبی؛ دروازه راهبردی صادرات و تجارت شرق کشور

خراسان جنوبی؛ دروازه راهبردی صادرات و تجارت شرق کشور

ایسنا/خراسان جنوبی رئیس سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی خراسان جنوبی با اشاره به ظرفیت‌های راهبردی و اقتصادی استان گفت: منطقه ویژه اقتصادی، چهار بازارچه مرزی، دو گمرک رسمی، یک مرز زمینی و یک مرز هوایی، نزدیکی به بازار افغانستان و اتصال به مسیرهای حمل‌ونقل ملی، خراسان جنوبی را به دروازه‌ای مهم برای صادرات کشور تبدیل کرده است.

علی بهدانی روز سه‌شنبه‌۱۰ تیر در جمع خبرنگاران اظهار کرد: علی‌رغم شرایط اقلیمی خشک و کویری، خراسان جنوبی استانی برخوردار از ظرفیت‌های قابل توجه و بسترهای مناسب برای توسعه است.

وی با بیان اینکه این استان با سهم ۹ درصدی از کل مساحت کشور، سومین استان پهناور ایران به شمار می‌رود، افزود: نرخ بالای باسوادی (بیش از ۸۷ درصد)، نرخ پایین بیکاری طی سال‌های اخیر، قرار گرفتن در مسیر بزرگراه آسیایی، کریدور شمال-جنوب و شرق به غرب، و نیز اتصال به راه‌آهن سراسری، از جمله ویژگی‌هایی است که زمینه‌ توسعه پایدار در استان را فراهم کرده است.

رئیس سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی استان با اشاره به توانمندی‌های بخش کشاورزی خراسان جنوبی خاطرنشان کرد: این استان در تولید زرشک و عناب رتبه نخست کشور و جهان را داراست، در تولید زعفران رتبه دوم کشور را دارد (و رتبه اول در کیفیت)، همچنین از نظر تولید پنبه، پسته، گل نرگس، انار، بادام و جمعیت شتر نیز در جایگاه‌های برتر ملی قرار دارد.

بهدانی در ادامه با تأکید بر ظرفیت‌های معدنی استان گفت: خراسان جنوبی دارای رتبه هفتم در تعداد معادن فعال، رتبه هشتم در ارزش افزوده تولیدات معدنی، رتبه ششم در سرمایه‌گذاری معادن و رتبه سوم کشور از نظر تعداد شاغلان بخش معدن است.

وی اضافه کرد: وجود هزاران دانشجو در دانشگاه‌ها و مراکز آموزش عالی استان، خراسان جنوبی را به سرزمینی بکر و مستعد برای سرمایه‌ گذاری‌های علمی، صنعتی، کشاورزی و معدنی تبدیل کرده است.

رئیس سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی استان در عین حال به چالش‌های موجود نیز اشاره کرد و گفت: خشکسالی فراگیر که بیش از ۹۵ درصد مساحت استان را درگیر کرده، زلزله‌خیزی، پدیده ریزگردها، عبور مسیر ترانزیت مواد مخدر، قاچاق سوخت و برخی عقب‌ ماندگی‌های تاریخی، از جمله مشکلاتی است که باید برای رفع آن‌ها برنامه‌ریزی علمی و هدفمند داشت.

وی با اشاره به شعار سال «سرمایه‌گذاری برای تولید» که از سوی رهبر معظم انقلاب تعیین شده است، گفت: تحقق این شعار نیازمند وفاق، همدلی، استفاده از آمار و اطلاعات دقیق و برنامه‌ریزی‌های اولویت‌دار و هدفمند است.

بهدانی تأکید کرد: سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی استان با بهره‌گیری از ظرفیت نخبگان، دانشگاهیان، کارشناسان و مشارکت مردم، تلاش دارد در مسیر توسعه متوازن و عدالت‌محور گام‌های مؤثری بردارد و آینده‌ای روشن برای خراسان جنوبی رقم بزند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha