سردار علی اکبر علیزاده امروز ۱۳ اردیبهشت با حضور در مرکز تحقیقات اسلامی مجلس و در جمع اعضای گروه آموزشی، فرهنگی و اجتماعی این مرکز بیان کرد: حوادث انفجار در بندرعباس، ریزش معدنها و تصادفات جادهای همه بیانگر این است که ما باید در عرصه نظارت، قوانین هدفمند و کارآمد داشته باشیم.
وی با اشاره به وظایف مرکز تحقیقات اسلامی مجلس گفت: تصور من از مرکز تحقیقات اسلامی مجلس این است که این مرکز در نقش انجمن اسلامی برای پارلمان است و باید قوه مقننه را در جهت اهداف خود یاری کند، به گونهای که اسلامیت قوانین را قویتر، خروجیهای آن را پربارتر و محکم تر کند؛ وقتی عنوان انجمن اسلامی مجلس شورای اسلامی را به کار میبرم یعنی اینکه این مرکز باید در همه کمیسیونهای تخصصی مجلس حضور فعال و جدی داشته باشد.
این نماینده مجلس با اشاره به اصل چهارم قانون اساسی و بندهایی از سیاستهای کلی نظام قانونگذاری پیشنهاد کرد: طرحها و لوایح قبل از اینکه به کمیسیونهای تخصصی مجلس ارجاع شود ابتدا در اختیار مرکز تحقیقات اسلامی مجلس قرار گیرد تا از نظر شرعی مورد بررسی قرار گیرد.
وی با اشاره به اینکه ابتنای نظام و قوانین باید بر اساس شریعت باشد، گفت: مرکز تحقیقات اسلامی مجلس برای این کار، عقبهای به نام حوزههای علمیه دارد، بنابراین، باید در مسیر اجرای قوانین، نقش خود را ایفا کند.
علیزاده گفت: متاسفانه گاهی فرآیند طولانی طی میشود تا یک قانون به صحن علنی مجلس برسد و بعد شورای نگهبان اعلام مغایرت با شرع میکند، در حالی که مرکز باید از ابتدا در جریان فرآیندها باشد که اینهمه وقت و انرژیها صرف نشود.
وی همچنین حضور در فضای مجازی و سایبر به ویژه در ارتباط با مسائل اجتماعی، ارائه فعالیتها و گزارشها به نمایندگان مجلس شورای اسلامی، استفاده از ظرفیت پایان نامهها و رسالههای دانشجویی، انجام سفرهای تحقیقاتی از نظر جغرافیایی و موضوعی جهت تقویت بعد نظارتی مجلس شورای اسلامی را انتظارات خود از مرکز تحقیقات اسلامی مجلس ذکر کرد و گفت: معتقدم این مرکز علاوه بر مجلس، باید دولت را در برخی زمینهها به تحرک وادار کند و جلساتی را با مسئولان و وزرای مختلف برگزار و پیشنهادات را ارائه و در نهایت به رئیس مجلس و نمایندگان گزارش دهند.
در ادامه، محمد تقی دشتی معاون پژوهش مرکز تحقیقات اسلامی مجلس نیز گفت: برای تقویت بعد اسلامیت قوانین، پیشنهاد این است که جایگاه مرکز تحقیقات اسلامی مجلس در ساختار و فرآیندهای مجلس و همچنین در طرح جامع قانونگذاری و آیین نامه داخلی مجلس مورد توجه قرار گیرد.
وی ادامه داد: مساله محوری، نتیجه گرایی، اثربخشی، استفاده گسترده از ظرفیتهای فقهی و دانشی حوزههای علمیه از رویکردهای مرکز تحقیقات اسلامی مجلس است و تلاش دارد گزارشهای متقنی را با سبقه اسلامی در اختیار نمایندگان قرار دهد.
به گزارش ایسنا و به نقل از روابط عمومی مرکز تحقیقات اسلامی مجلس، مسئولان کارگروهها و میزهای گروه آموزشی، فرهنگی و اجتماعی مرکز تحقیقات اسلامی مجلس نیز به بیان برخی دغدغهها پیشنهادات و ارائه گزارش فعالیتها پرداختند.
انتهای پیام
نظرات