به گزارش ایسنا، افزایش ارزش دلار در برابر یورو و ین، پس از افزایش دلار در طول هفته گذشته روی داد که تحت تاثیر افزایش خوشبینی در مورد چشمانداز توافقهای تعرفهای با بسیاری از شرکای تجاری آمریکا از جمله چین بود. همچنین، گزارش اشتغال، این انتظارات را تقویت کرد که فدرال رزرو، نرخ بهره را برای چند جلسه آینده، ثابت نگه میدارد و احتمالا آن را تا تابستان کاهش ندهد.
دادههای منتشر شده، نشان داد که تعداد مشاغل غیرکشاورزی آمریکا، ماه گذشته، ۱۷۷ هزار شغل جدید، افزایش یافت، اقتصاددانان شرکتکننده در نظرسنجی رویترز، پیشبینی کرده بودند که ۱۳۰ هزار شغل در ماه گذشته ایجاد شده است. اما رقم ۱۷۷ هزار شغل جدید در آوریل، در مقایسه با آمار ۱۸۵ هزار شغل جدید در مارس، کمتر بوده است.
با این حال، این گزارش تاثیر کامل تعرفههای اعمال شده در روز موسوم به «آزادی» در دوم آوریل را منعکس نمیکند. اما اقتصاددانان انتظار دارند که رشد مشاغل در ماههای آینده با در نظر گرفتن پیامدهای تعرفههای تنبیهی، کند شود.
جیسون پراید، رئیس تحقیقات و استراتژی سرمایهگذاری در «گلنمید» (Glenmede) در فیلادلفیا گفت: گزارش اشتغال، احتمالا به فدرال رزرو اجازه میدهد تا رویکرد صبورانهتری نسبت به کاهش نرخ بهره در سال جاری اتخاذ کند.
فدرال رزرو در مواجهه با خطرات رکود تورمی ناشی از تعرفهها، تلاش میکند تا به صورت لحظهای ارزیابی کند که «رکود» یا «تورم»، خطر بزرگتری برای چشمانداز آمریکا است یا خیر؟ سلامت مداوم بازار کار ممکن است به فدرال رزرو اطمینان دهد که فعلا اقتصاد در حال سقوط نیست و این امر، فرصت بیشتری را برای ارزیابی تاثیر تعرفهها بر تورم فراهم میکند. گذشته از گزارش اشتغال، تعرفهها همچنان در مرکز توجه سرمایهگذاران قرار دارند.
مارکو روبیو، وزیر امور خارجه آمریکا، اواخر روز پنجشنبه به فاکسنیوز گفت: مذاکرات با چین به زودی انجام خواهد شد. اظهارات او پس از گزارش رسانههای دولتی چین منتشر شد که بهعنوان نشانهای از آمادگی پکن برای مذاکرات تجاری تلقی میشود. وزارت بازرگانی چین روز جمعه اعلام کرد که پکن در حال ارزیابی پیشنهاد واشنگتن برای برگزاری مذاکرات در مورد تعرفههای ترامپ است.
روزنامه وال استریت ژورنال روز جمعه گزارش کرد که پکن همچنین در حال بررسی راههایی برای رسیدگی به نگرانیهای دولت ترامپ در مورد نقش چین در تجارت فنتانیل است که بهطور بالقوه میتواند راهی برای خروج از خصومتها برای شروع مذاکرات تجاری را فراهم کند.
پس از گزارش اشتغال، دلار بخشی از ضررهای خود در برابر ین را جبران کرد، اما همچنان پایینتر معامله شد و آخرین بار با ۰.۳ درصد کاهش، به ۱۴۵.۰۵ ین رسید، اما برای دومین هفته متوالی افزایش یافت.
در همین حال، یورو در برابر دلار آمریکا افزایش یافت و با ۰.۳ درصد افزایش، به ۱.۱۳۲۶ دلار رسید. با این حال، در طول هفته ۰.۵ درصد کاهش یافت که بزرگترین کاهش هفتگی ارز واحد اروپایی از اواسط ماه مارس بود.
استرلینگ در برابر دلار ، در ۱.۳۲۸۰ دلار ثابت بود، اما در طول هفته ۰.۳ درصد نزول کرد که بزرگترین کاهش هفتگی این ارز از اواخر فوریه است. دلار استرالیا نیز یک درصد افزایش یافت و به ۰.۶۴۴۹ دلار آمریکا رسید.
خبرگزاری رویترز گزارش کرد، پس از انتشار دادههای اشتغال، بازار، احتمال کاهش نرخ بهره فدرال رزرو در ژوئن را کاهش داد و به ۳۵.۶ درصد رساند. این رقم نسبت به رقم ۵۸ درصد در اواخر روز پنجشنبه، کاهش یافت.
انتهای پیام
نظرات