• شنبه / ۱۳ اردیبهشت ۱۴۰۴ / ۱۶:۴۷
  • دسته‌بندی: خراسان رضوی
  • کد خبر: 1404021309170
  • خبرنگار : 50663

معاون استاندار خراسان رضوی خبر داد

تصویب طرح «شهر دوستدار سالمند» در کلانشهر مشهد

تصویب طرح «شهر دوستدار سالمند» در کلانشهر مشهد

ایسنا/خراسان رضوی معاون فرهنگی، اجتماعی و زیارت استانداری خراسان رضوی از موافقت با تصویب طرح «شهر دوستدار سالمند» در کلانشهر مشهد خبر داد.

تیمورعلی عسکری ۱۳ اردیبهشت، در جلسه دبیرخانه شورای سالمندی که در محل استانداری خراسان رضوی برگزار شد، اظهار کرد: در فرهنگ دینی اشاره شده که باید بزرگتران را محترم شماریم، این آموزه بزرگان دینی ما است. طرح شهر دوستدار سالمند سند مهمی است که باید برای عملی شدن آن تلاش کنیم.

وی افزود: فلسفه مهم حکومت، رضایتمندی مردم است  بر همین اساس رضایت و موافقت خود را با طرح شهر  دوستدار سالمند در کلانشهر مشهد و استقرار دبیرخانه راهبردی این طرح در مشهد اعلام می‌کنم.

ایران سالمندترین کشور خاورمیانه  تا سال ۲۰۲۵

مدیر اجرایی طرح محیط دوستدار سالمند با اشاره به پیش‌بینی سالمند شدن بیش از ۳۰ درصد جمعیت کشور تا سال ۲۰۵۰، بر لزوم فراهم‌سازی زیرساخت‌های اجتماعی و شهری در راستای سالمندی پویا و استفاده از توانمندی‌های سالمندان تأکید کرد.

تصویب طرح «شهر دوستدار سالمند» در کلانشهر مشهد

احمد شاهیوندی با بیان اینکه با افزایش عمر، توان جسمی و ذهنی افراد کاهش می‌یابد، افزود: باید بسترهای لازم برای این افراد فراهم شود. موضوعات زیرساختی، شهری و سایر ابعاد مربوط به سالمندان باید در دستور کار قرار گیرد، شهر دوستدار کودک و سالمند در چارچوب دینی و مذهبی قابل تعریف و پیاده‌سازی است.

مدیر اجرایی طرح محیط دوستدار سالمند با اشاره به بند هفتم سیاست‌های کلی جمعیت ابلاغی از سوی مقام معظم رهبری، تصریح کرد: در این بند بر فرهنگ‌سازی برای تکریم سالمندان، تأمین سلامت و نگهداری آنان در خانواده و بهره‌مندی از تجارب آن‌ها در عرصه‌های مختلف تأکید شده است.

وی گفت: در نگاه بین‌المللی، سالمندان افرادی بالای ۶۰ سال تعریف می‌شوند و باید این نگاه در کشور نیز اصلاح شود؛ در تعریف محیط دوستدار سالمند، صرفاً افراد بستری یا ناتوان در نظر گرفته نمی‌شوند. باید تمام مسئولان کشور نسبت به روند سالمند شدن جمعیت آگاه باشند و تدابیری بیندیشند تا جوانان نیز در کشور باقی بمانند.

مدیر اجرایی طرح محیط دوستدار سالمند تأکید کرد: حتی در صورت موفقیت طرح جوانی جمعیت، باز هم با جمعیتی قابل‌توجه از سالمندان مواجه خواهیم بود و باید بستر اجتماعی و محیطی مناسب برای آن‌ها فراهم شود، محیط دوستدار سالمند به معنای شهری است که سیاست‌های آن در راستای سالمندی پویا برنامه‌ریزی شده است.

شاهیوندی با تأکید بر لزوم استفاده از توانمندی‌های سالمندان، افزود: باید واقع‌بین باشیم و برنامه‌ریزی بومی، دقیق و قابل پایش سالانه داشته باشیم؛ ابعاد شهر دوستدار سالمند بسیار گسترده است. ایران اگرچه در خدمات سلامت پیشرفت‌هایی داشته، اما هنوز سالمندانی داریم که برای امرار معاش ناچار به کار هستند.

وی ادامه داد: از سال ۲۰۱۳ مفهوم "سالمندی سالم" با تأکید بر تکریم سالمندان مطرح شد و در سال ۲۰۱۸ به مرحله "سالمندی موفق" رسیدیم که در آن استقلال سالمندان مورد توجه قرار گرفت. از سال ۲۰۲۲ نیز موضوع "سالمندی فعال" در دستور کار جهانی قرار گرفت.

مدیر اجرایی طرح محیط دوستدار سالمند خاطرنشان کرد: ایران در جذب گردشگر رتبه بالایی دارد و ۲۷ اثر ثبت جهانی دارد، اما زیرساخت‌های لازم برای گردشگران سالمند فراهم نشده است؛ بیشتر گردشگران ورودی به کشور سالمند هستند و باید بتوانند به صورت مستقل زندگی و گردش کنند. در این راستا، باید بستری برای مشارکت سالمندان در گردشگری فراهم شود.

شاهیوندی گفت: در سال ۱۳۹۸ پیگیری محیط دوستدار سالمند آغاز شد و این موضوع در وزارت رفاه به ثبت رسید، پس از آن، با حمایت‌های لازم، حمایت وزارت کشور نیز جلب شد و دستورالعمل‌هایی به شهرداری‌ها برای اجرای این طرح ابلاغ شد. شهرداری دبیرخانه اجرایی محیط دوستدار سالمند است.

وی با تأکید بر نبود مدیریت یکپارچه در کشور در این حوزه، اظهار کرد: برای اجرای مؤثر این طرح، باید نهادی متولی مشخص شود. سطوح راهبردی و عملیاتی برای محیط دوستدار سالمند تعریف شده‌اند و تلاش شده طرح از حالت پژوهشی صرف خارج شود. برای هر بخش، حامیانی نیز مشخص شده‌اند.

مدیر اجرایی طرح محیط دوستدار سالمند افزود: ذی‌نفعان این طرح، مردم هستند و حامیان خوبی نیز برای آن وجود دارد، استاندار هر استان رئیس شورای سالمندی و معاون فرهنگی و اجتماعی استانداری ناظر این شورا است. طبق دستورالعمل، باید هر دو ماه یک‌بار جلسه محیط دوستدار سالمند برگزار شود و ناظر اصلی در دستگاه‌ها، سازمان بهزیستی است.

شاهیوندی خاطرنشان کرد: برای اجرای بهتر این طرح، نیاز به دفتر و امکانات لازم وجود دارد و شهرداری مشهد باید دبیرخانه شهر دوستدار سالمند را فراهم کند، همچنین، همکاری و هماهنگی بین‌سازمانی بسیار حیاتی است.

وی افزود: احترام به سالمند نیازمند مشارکت صدا و سیما و آموزش و پرورش است. همچنین، هماهنگی با معاونت‌های معماری و شهرسازی، حمل‌ونقل و خدمات شهری ضروری است، باید ردیف بودجه‌ای ویژه برای این طرح در نظر گرفته شود و پیوست سالمندان و معلولان در طرح‌ها دیده شود، در منطقه خاورمیانه نیز با سالمندی بیش از ۳۰ درصد جمعیت روبرو خواهیم بود.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha