اصغر اسماعیلی شنبه ۱۳ اردیبهشت در جلسه ستاد اربعین استان زنجان، اظهار کرد: هر ساله وظایف دستگاههای عضو کمیته حملونقل و سوخت اربعین از سوی سازمان راهداری ابلاغ میشود و از زمان شروع طرح، خدماترسانی به زائران در استان آغاز میشود.
وی با اشاره به عملکرد سال گذشته ادارهکل راهداری و حمل و نقل جادهای استان، تصریح کرد: در سال گذشته حدود ۳۸ هزار زائر از ناوگان عمومی استان زنجان استفاده کردند که از این تعداد ۲۸۰۰ نفر از زائران استان زنجان بودند و حدود ۱۰ هزار نفر نیز از استانهای دیگر با استفاده از ۳۸۷ دستگاه اتوبوس جابهجا شدند.
اسماعیلی با بیان اینکه ۹۵ درصد زائران استان زنجان از مرز مهران تردد میکنند، افزود: تمرکز اصلی خدمات راهداری، پشتیبانی ناوگان و ایمنسازی محورها، بر مسیر منتهی به مرز مهران خواهد بود. محورهای زنجان و سلطانیه از جمله مسیرهایی هستند که اقدامات راهداری فوری در آنها انجام خواهد شد.
وی با اشاره به فعالیت ۱۳۰ دستگاه اتوبوس در ناوگان عمومی استان، گفت: همه این ظرفیت در ایام اربعین به کار گرفته میشود و با استفاده از سامانههای نظارتی، حرکت ناوگان در سه مقطع زمانی در طول روز رصد و کنترل میشود.
مدیرکل راهداری زنجان با اشاره به استقرار اتوبوسها در پارکینگهای مرزی و ترمینالها و نظارت مستمر بر وضعیت حملونقل، افزود: با همکاری شهرداری زنجان، امسال نیز مانند سالهای گذشته هماهنگیهای لازم برای تسهیل خدمترسانی انجام شده و امیدواریم هیچ مشکلی در حوزه تأمین سوخت و ناوگان نداشته باشیم.
او همچنین از مشارکت بخش خصوصی در پشتیبانی لجستیکی خبر داد و گفت: حدود ۸۰ دستگاه کامیون از سوی رانندگان بخش خصوصی، عمدتاً بصورت خودجوش و رایگان، اقلام مورد نیاز موکبها و زائران را به مرزها منتقل میکنند که این موضوع جلوهای از همدلی و شور خدمترسانی در ایام اربعین است.
در ادامه جانشین فرمانده سپاه انصارالمهدی (عج) استان زنجان گفت: سپاه استان زنجان طی سالهای اخیر در تعامل با سازمان اردویی و گردشگری، خدمات رفاهی و امنیتی گستردهای به زائرانی که از کشورهای مختلف وارد ایران میشوند، ارائه کرده است.
محسن سهندی با بیان اینکه مسیر حرکت این زائران در تعامل با دیگر استانها مشخص میشود، افزود: در دو بخش خدمات رفاهی و تأمین امنیت، اقدامات مؤثری با محوریت گروههای جهادی و بسیجیان صورت میگیرد. در صورت توقف زائران در استان زنجان برای استراحت، از تمام ظرفیتها برای میزبانی استفاده خواهد شد.
او ادامه داد: در حوزه امنیت، با همکاری جامعه اطلاعاتی و خودروهای نیمهسنگین و سنگین تحت پوشش سپاه، عملیات انتقال زائران از مرزها به داخل استان و بالعکس انجام میگیرد. این روند به ویژه در ایام پیک بازگشت زائران از عتبات عالیات با اولویت زائران زنجانی انجام میشود.
جانشین فرمانده سپاه انصارالمهدی (عج) زنجان همچنین از حضور گروههای جهادی تخصصی بسیج در مرزها و داخل خاک عراق برای خدمترسانی خبر داد و گفت: این گروهها در سالهای گذشته نیز حضوری فعال داشتهاند و با همکاری مجموعههایی مانند دانشگاه علوم پزشکی، خدمات بهداشتی و درمانی نیز به زائران ارائه میدهند.
وی از طراحی بسته فرهنگی ویژهای برای زائران بینالمللی خبر داد و گفت: این بسته با هدف معرفی ظرفیتهای فرهنگی استان زنجان و اشتراکات عقیدتی و مذهبی با سایر کشورها آماده شده و به زائران ارائه خواهد شد.
در ادامه مدیرکل جمعیت هلالاحمر استان زنجان با اشاره به اقدامات این نهاد در ایام اربعین حسینی طی سالهای گذشته، گفت: در دو سال گذشته افتخار ایجاد درمانگاه سطح ۲ در عمود ۹۴۷ بین نجف و کربلا با حضور ۴۲ پزشک متخصص، پرستار و نیروهای امدادی جمعیت هلالاحمر فراهم شد و خدمات گستردهای به زائران ارائه شد.
حکمتاله هاشمی افزود: سال گذشته بیش از ۸۰ هزار نفر از خدمات درمانگاه هلالاحمر بهرهمند شدند. همچنین هفت دستگاه آمبولانس در داخل خاک عراق در اختیار تیم درمانی قرار گرفت و ۵۰ نیروی عملیاتی بهصورت پیاده در مسیر نجف تا کربلا به زائران خدمترسانی کردند.
وی با تأکید بر دو وظیفه اصلی هلالاحمر در ایام اربعین، گفت: ارائه خدمات در پایگاههای جادهای داخل کشور و فعالیت مستمر در درمانگاههای مرزی و بینالمللی از جمله اقدامات ماست. همچنین امسال یک ماه کامل مسئولیت خدماترسانی در مسیر بین نجف و کربلا بهعهده جمعیت هلالاحمر خواهد بود.
انتهای پیام
نظرات