میترا امینلو در گفتوگو با ایسنا، روز جهانی مالکیت فکری را رویدادی برای بزرگداشت مالکیت فکری دانست که از سال ۲۰۰۰ توسط سازمان جهانی مالکیت فکری پایهگذاری شده است.
وی با اشاره به شعار روز جهانی مالکیت، گفت: علت نامگذاری در روز ۲۶ آوریل به عنوان روز جهانی مالکیت فکری، انعقاد کنوانسیون تشکیل سازمان جهانی مالکیت فکری است برای اینکه کشورها با هم همکاری کنند تا قوانین عمومی برای جهانیان تدوین شود.
امینلو هدف اصلی سازمان جهانی مالکیت فکری را ایجاد و افزایش درک عمومی درباره مالکیت فکری در کشورها عنوان کرد و یادآور شد: این سازمان هرگز به دنبال مباحث تخصصی نیست و تنها به دنبال ارتقای آگاهی عموم جوامع است.
رئیس گروه مدیریت دانش و تجاریسازی مؤسسه تحقیقات سیاست علمی کشور در وزارت علوم، ادامه داد: از این رو در ۲۵ سال گذشته سازمان جهانی مالکیت فکری هر سال یک شعار محوری را تعیین میکند و امسال نیز موضوع محوری این روز جهانی، موسیقی اعلام شده است و ما نیز در ایران با همین محوریت، این رویداد را برگزار کردیم.
وی خاطر نشان کرد: تاکنون در این رویداد بهویژه در دو دهه گذشته به جنبههای فناوری و اختراعات آن توجه شده و حوزههای نرم که اتفاقاً مزیت رقابتی کشور ما هست، کمتر دیده شده است و به نظر من بزرگداشت امروز یک نقطه عزیمت خوب برای اهمیت دادن به حوزه موسیقی در کشور است تا متوجه شدیم که موسیقی نه تنها یک هنر فاخر موسیقی است، بلکه صنعت موسیقی میتواند در اقتصاد و حوزههای نوآورانه کمک کند؛ در حال حاضر برخی از فیلمها هستند که موسیقی آنها از خود فیلم بهتر است.
وی با اشاره به جشنواره کوچه این رویداد را یکی از موضوعات مهم در توسعه و رونق گردشگری موسیقی دانست و گفت: چنین رویدادهایی میتوانند هم به اقتصاد کشور و هم به توسعه گردشگری خارجی بینجامند.
امینلو با اشاره رویداد روز جهانی مالکیت فکری که در روز ۶ اردیبهشت بوده و اکنون مراسم این رویداد امروز با شعار «ضربآهنگ مالکیت فکری را احساس کن» در دانشگاه تربیت مدرس برگزار میشود، اظهار کرد: ۲۰ سال گذشته در ایران همیشه از سوی یک سازمان یک رویداد ساده در زمینه روز جهانی مالکیت فکری برگزار میشد و از سال گذشته حرکت خوبی شروع شد که سازمانها در کنار هم یک رویداد واحدی را برگزار کنند.
به گفته وی، این مراسم در سال گذشته با ۶ دستگاه برگزار شده و امسال بیش از ۱۰ دستگاه اجرایی و بیش از ۱۰ بخش خصوصی در برگزاری مراسم این روز جهانی در ایران مشارکت داشتهاند.
وی تاکید کرد: در رویداد امسال سه موضوع جدی را در حوزه موسیقی داریم که دنبال میشود؛ یکی از آنها موضوع سازمانهای مدیریت جمعی است که قانون آن سال گذشته مصوب شد؛ سازمانهای مدیریت جمعی در حوزههای متنوعی فعال هستند که از جمله آنها میتوان به نشر و موسیقی اشاره کرد و امیدوارم که در این رویداد با مشارکت بخشهای خصوصی، سازمانهای مدیریت جمعی تشکیل شود.
امینلو، محور دوم برنامه امروز را گردشگری موسیقی و محور سوم را موضوع هوش مصنوعی در موسیقی عنوان کرد و یادآور شد: در این رویداد فرصتها و تهدیدات فناوریهای نوین بررسی میشود تا روی موج فرصتها سوار شویم و فاصلهها با دنیا را در این زمینه کم کنیم.
امینلو با اشاره به چالشهای مالکیت در کشور و تعدد دستگاههای مسؤول در این حوزه، راهکار رفع این چالش را راه ساده و کمهزینه همافزایی بین دستگاهها دانست و اظهار کرد: ما در این زمینه قانون کم نداریم، ولی مسئله این است که اجرای برخی از این قوانین نیاز به همکاری بین دستگاهی دارد و اینکه بخواهیم در کشور همه بنشینیم و فکر کنیم که متولی برنامه چه کسی است، باعث میشود که کارها پیش نرود.
رئیس گروه مدیریت دانش و تجاریسازی مؤسسه تحقیقات سیاست علمی کشور در وزارت علوم، مسأله مالکیت فکری را یک مسأله تک بعدی ندانست و ادامه داد: موضوعات حوزههایی چون مالکیت صنعتی و کپی رایت یک مسئله چند وجهی است و برای حل مسائل آنها باید چند وجهی دیده شود، یعنی در عین اینکه مسائل حقوقی و قضایی و ثبت آن را مرتفع میکنیم، موضوعاتی چون مدیریت آنها و نقشآفرینی آنها در جامعه باید دیده شود.
وی اضافه کرد: ولی اگه نخواهیم بدبینانه نگاه کنیم و مسیر ۲۰ سال گذشته را نگاه کنیم، باید گفته شود که امروز با ۲۰ سال گذشته قابل مقایسه نیست و رشد خیلی خوبی داشتیم، اگرچه با ایده آل فاصله داریم.
انتهای پیام
نظرات