به گزارش ایسنا، دکتر اسلامی امروز در مراسم گرامیداشت روز جهانی مالکیت فکری ۲۰۲۵ با اشاره به شعار امسال سازمان جهانی مالکیت فکری (WIPO) مبنی بر "ضرب آهنگ مالکیت فکری در موسیقی" اظهار کرد: در ایران با تکیه بر مقررات فعلی میتوانیم گامهای مؤثری در زمینه حمایت از نوآوریهای موسیقایی برداریم.
وی با اشاره به نمونههایی از اختراعات ثبت شده در حوزه ابزارهای پخش، ضبط و آموزش موسیقی، ادامه داد: در این زمینه نوآوریهای فنی میتوانند تحت پوشش نظام مالکیت صنعتی قرار گیرند.
رئیس مرکز مالکیت معنوی با تأکید بر سابقه صدساله حقوق مالکیت فکری در ایران خاطر نشان کرد: از سال ۱۴۰۳ با تصویب نخستین قانون علامتهای تجاری، حمایت از داراییهای فکری در کشور نهادینه شد و امروز این مسیر با شامل شدن موضوعات دیگری چون اختراعات، طرحهای صنعتی، علامت تجاری و نشان جغرافیایی ادامه یافت.
وی اضافه کرد: افزون بر سازوکارهای قانونی موجود، نیاز است تا به حوزههایی چون سازهای بومی توجه بیشتری صورت گیرد؛ تاکنون هیچیک از سازهای موسیقی سنتی ایران به عنوان نشان جغرافیایی ثبت نشدهاند، در حالی که این امر میتواند باعث تقویت هویت فرهنگی و توسعه اقتصادی مناطق مبدأ شود.
اسلامی با بیان اینکه مالکیت فکری موضوعی فرابخشی، غیرطبقاتی و مرتبط با زندگی روزمره همه مردم است، ابراز امیدواری کرد که چنین رویدادهایی به فرصتهایی برای آموزش عمومی و پیوند میان نوآوری، فرهنگ و اقتصاد تبدیل شوند.
انتهای پیام
نظرات