• یکشنبه / ۱۴ اردیبهشت ۱۴۰۴ / ۱۳:۴۵
  • دسته‌بندی: چهارمحال و بختیاری
  • کد خبر: 1404021409812
  • خبرنگار : 50975

معاون امور جنگل سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور:

جنگل‌داری زاگرس قربانی تعارف‌ها و مجوزهای غیرکارشناسی

جنگل‌داری زاگرس قربانی تعارف‌ها و مجوزهای غیرکارشناسی

ایسنا/چهارمحال و بختیاری معاون امور جنگل سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور با اشاره به ضعف در حکمرانی ساختارمند و علمی جنگل‌های زاگرس گفت: فقدان انسجام نهادی، عبور از قانون به نام دلسوزی و نادیده‌گرفتن فقر روستایی به‌عنوان ریشه بهره‌برداری‌های ناپایدار، سه چالش بنیادین مدیریت جنگل‌های غرب کشور هستند.

رسول اشرفی‌پور امروز ۱۴ اردیبهشت‌ در پنل تخصصی حکمرانی جنگل‌های زاگرس که با مشارکت دستگاه‌های اجرایی چهارمحال و بختیاری، دانشگاه شهرکرد، سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی، اداره کل منابع طبیعی، محیط زیست استان و سایر نهادهای مسئول برگزار شد، اظهار کرد: بسیاری از وابستگی‌های معیشتی مردم به جنگل ناشی از فقر مادی است و اگر این ریشه درمان نشود، هر نوع برخورد حفاظتی یا سلبی با شکست روبه‌رو خواهد شد.

معاون امور جنگل سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور با اشاره به اینکه ساختارهای متعدد محیط زیستی در کشور وجود دارد، افزود: ما به اندازه کافی ساختار داریم، از وزارت نیرو گرفته تا منابع طبیعی، محیط زیست، جهاد کشاورزی و نهادهای فرهنگی. اما انسجام رفتاری و سازمانی بین این ساختارها وجود ندارد. چراکه دانش و آگاهی مشترک در میان تصمیم‌گیران ما وجود ندارد.

وی با بیان اینکه‌ اگرچه کارشناس منابع طبیعی شاید به ارزش خدمات اکوسیستمی زاگرس واقف باشد، اما مدیران سایر دستگاه‌ها، حتی در همان منطقه، اغلب چنین درکی ندارند، گفت: در حکمرانی مطلوب جنگل‌ها، سه رکن کلیدی دانش و آگاهی، قانون‌گرایی، و مشارکت مردمی وجود دارد.

اشرفی‌پور با بیان اینکه متأسفانه ما عادت کرده‌ایم به یک باره به سراغ مشارکت مردم برویم، بی‌آنکه پیش‌نیازهای آن یعنی دانش تخصصی و التزام به ضوابط را رعایت کنیم، افزود: نمی‌شود یک جاده را از دل جنگل عبور داد و گفت برای رفاه مردم است؛ یا به کارگاه غیرمجاز زغال‌سازی مجوز داد و آن را به نفع اشتغال توجیه کرد. این‌ها تعارف‌های مخرب و دلسوزی‌هایی هستند که در تضاد کامل با توسعه پایدار قرار دارند.

معاون امور جنگل سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور افزود: برخی از تصمیمات ما در مناطق جنگلی، به‌نوعی نادیده‌گرفتن قانون و عبور از اصول حرفه‌ای است. نمی‌شود گفت حالا این مجوز را بدهید، این راه را بسازید، این برداشت را استثنائاً تأیید کنید. چنین تصمیماتی دقیقاً در نقطه مقابل منافع بلندمدت مردم منطقه و در تقابل با حکمرانی عقل‌گرا و مشارکت‌محور قرار دارد.

اشرفی‌پور تأکید کرد: حرکت به‌سوی حکمرانی علمی و یکپارچه در زاگرس، نیازمند تغییر نگاه مدیریتی و افزایش سواد تصمیم‌گیران درباره منابع طبیعی است. دیگر زمان آن نیست که ساختارها را گسترش دهیم، بلکه باید بر انسجام ساختاری و فهم مشترک از ارزش اکوسیستم‌ها تمرکز کنیم. بدون این، همه برنامه‌ریزی‌ها، نهایتاً به توسعه روی کاغذ ختم خواهد شد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha