رئیس کنگره و رئیس پژوهشکده سالمندی دانشگاه علوم پزشکی تبریز یکشنبه ۱۴ اردیبهشت در جلسهای با هدف اطلاعرسانی درباره برگزاری کنگرهی «سالمندی فعال»، اظهار کرد: این کنگره با هدف رسیدن به سالمندی سالم، توسعه دانش در حوزه سالمندی و بهرهگیری از ظرفیتهای کشوری و بینالمللی برگزار میشود.
مهدی فرهودی همچنین افزود: در نظر داریم در این کنگره، مباحثی را به موضوع سلامت و همچنین فعالیتهای مؤثر سالمندان اختصاص دهیم تا بتوانیم در مسیر تحقق این هدف ارزشمند گام برداریم.
وی ادامه داد: افتتاحیه دبیرخانه اصلی کنگره در پژوهشکده سالمندی دانشگاه برگزار خواهد شد و این مکان به عنوان دبیرخانه مشترک نیز در نظر گرفته شده است. جلسات مرتبط با برنامهریزی کنگره نیز بهصورت منظم در همین محل برگزار خواهد شد تا بتوانیم از ظرفیتها و پتانسیلهای موجود در شهرداری و سایر نهادهای شهری بهرهمند شویم.
وی گفت: امیدواریم امسال بتوانیم فعالیتهای مرتبط با برگزاری کنگره را زودتر آغاز کنیم و با همکاری و حمایت نهادهای استانی، شهری، شهرداری، بنیاد فرزانگان و دیگر مجموعههای کشوری، کنگرهای پربارتر و موفقتر برگزار کنیم. از همه عزیزان درخواست میشود تا با مساعدت خود، ما را در مسیر برگزاری هر چه بهتر این رویداد یاری فرمایند.
دکتر فرهنگ، کارشناس مسئول سالمندی استانداری و مشاور معاون تحقیقاتی دانشگاه علوم پزشکی تبریز، نیز در این جلسه اظهار کرد: جامعه ما در حال حرکت بهسوی سالمندی است و این روند، مسیری اجتنابناپذیر به شمار میآید. هر ساله، ضمن تأکید بر پدیده پیر شدن جمعیت، تلاش میکنیم تا با انجام پژوهشهای متنوع، نیازهای مرتبط با دوران سالمندی را که بدون شک بسیار متعدد و متنوع هستند، شناسایی کنیم.
وی بیان کرد: امید است که برگزاری چنین نشستهایی، بهویژه زمانی که با مشارکت و همکاری نهادهای مختلف همراه است، به تدریج موجب ارتقاء دانش ما شده و ما را در مسیر یافتن راهحلهای عملیتر و یا به عبارتی، توسعه فناوریهایی که بتوانند به بهبود کیفیت دوران سالمندی کمک کنند، هدایت کند.
امیر نصیربیگی،رئیس سازمانی فرهنگی اجتماعی شهرداری تبریز نیز در این جلسه اظهار کرد: در ارتباط با حوزه سالمندی، توجه به پیشوندها و پسوندهای ممکن، اهمیت زیادی دارد. برگزاری هیچ رویدادی به تنهایی نمیتواند سایر رویدادها را تحت تأثیر قرار دهد، بلکه برعکس، باید رویدادهای دیگر در راستای این رویداد و تأکید بر اهداف آن طراحی و اجرا شوند.
به گزارش ایسنا، وی افزود: یکی از نکات اساسی که پیشبینی کرده بودیم این است که اگر این کنگره صرفاً بهطور علمی و با حضور اساتید مجرب برگزار شود، تأثیر جدی در حوزه سالمندی، بهویژه سالمندی استان، نخواهد داشت.
وی ادامه داد: در خصوص پنلهایی که در این کنگره طراحی شدهاند، لازم است به این نکته توجه کنیم که اگر هدف ما طراحی خدمات شهری متناسب با نیازهای حوزه سالمندی باشد، مدیران شهری باید بهطور حتم در پنلهای مربوط به شهر حضور داشته باشند تا از نیازهای واقعی سالمندان آگاه شوند.
بر اساس این گزارش، پژوهشکده سالمندی دانشگاه علوم پزشکی تبریز با بهرهگیری از ظرفیتهای علمی، پژوهشی و بینالمللی خود، تلاش میکند نقش مؤثری در سیاستگذاری، آموزش، پژوهش و توسعه خدمات مربوط به جمعیت سالمند ایفا کند.
پژوهشکده سالمندی در سال ۱۳۹۵ به افتخار پرفسور عباس علوی تأسیس شد. وی از دانشمندان برجسته و فعال در حوزه سالمندی است و به عنوان عضو هیئت علمی دانشگاه پنسیلوانیا، نقش مؤثری در توسعه دانش این حوزه دارند. با توجه به اصالت تبریزی وی و علاقهمندی او به ایران و بهویژه شهر تبریز، حمایتهای ارزشمندی در راستای تأسیس این پژوهشکده صورت گرفت.
این پژوهشکده هماکنون چهار مرکز تحقیقاتی را تحت پوشش خود دارد همچون، مرکز تحقیقات علوم اعصاب، مرکز تحقیقات روانپزشکی، مرکز تحقیقات توانبخشی و بتازگی، مرکز تحقیقات در سالمندی نیز به این مجموعه افزوده شده است.
کنگره بینالمللی سالمندی و هفتمین نشست تخصصی سالمندی پروفسور علوی با همکاری و مشارکت نهادهای چون پژوهشکده سالمندی دانشگاه علوم پزشکی تبریز، دبیرخانه شورای ملی سالمندان کشور، شهرداری تبریز و دستگاههای عضو شورای سالمندان برگزار میشود.
انتهای پیام
نظرات