• دوشنبه / ۱۵ اردیبهشت ۱۴۰۴ / ۱۴:۲۷
  • دسته‌بندی: اقتصاد کلان
  • کد خبر: 1404021510695
  • خبرنگار : 71553

معاون گمرک تشریح کرد

دلایل ماندگاری کالا در مبادی ورودی چیست؟

دلایل ماندگاری کالا در مبادی ورودی چیست؟

معاون حقوقی و نظارت گمرک گفت: آنچه در کشور فرآیند ورود کالا را پیچیده کرده به عوامل مختلفی بستگی دارد که یکی از دلایل آن تعدد مراجع تصمیم‌گیر در این حوزه و تعداد قوانین و مقرراتی است که جنبه محدودیت برای واردات دارد.

به گزارش ایسنا، ابراهیم نقدی در پاسخ به چرایی رسوب کالا در گمرک اظهار کرد: این یک دغدغه‌ای است که باید به صورت جدی و ریشه‌ای آسیب شناسی و درمان شود. در انجام فرآیندها سه رویه اصلی واردات، صادرات و گمرک داریم. در رویه صادرات و عبور مشکل چندانی نداریم و انجام فرآیند با سهولت و سرعت قابل قبولی انجام می شود.

وی افزود: آنچه نگرانی ایجاد کرده‌ در رویه واردات کالا است. در این بخش باید بین رسوب و ماندگاری کالا و اطاله فرآیند ورود، تفاوت قائل شویم. زمانی رسوب مصداق پیدا می‌کند که کالایی وارد اماکن و بنادر شود ولی قابلیت ترخیص نداشته باشد یا بدون مجوزهای اولیه است یا مجوزهای قانونی برای ترخیص را اخذ نمی‌کند.

معاون حقوقی و نظارت گمرک تصریح کرد: برای ورود کالا به جهات مختلف سلامت مردم، ایمنی جامعه و کنترل‌های قانونی مستلزم اخذ مجوزهای لازم از سوی مراجع اصلی و کنترلی است. بنابراین موضوعی که در مورد رسوب می‌گویند این است که کالا مجوز اولیه ورود را نداشته و بدون مجوز وارد کرده یا وارد شده و مجوز اولیه داشته ولی مجوزهای مربوط به ترخیص که لازمه ورود و استفاده است، پیدا نکرده است.

وی که در یک برنامه تلویزیونی صحبت‌ می‌کرد، ادامه داد: آنچه در کشور فرآیند ورود کالا را پیچیده کرده به عوامل مختلفی بستگی دارد که یکی از دلایل آن تعدد مراجع تصمیم‌گیر در این حوزه و تعدد قوانین و مقرراتی است که جنبه محدودیت برای واردات دارد. اکثر کنترل‌ها در کشور به زمان ترخیص و ورود کالا متمرکز شده است. در گذشته اکثر کشورهای دنیا به عنوان مرجع وصول درآمد بودند ولی در حال حاضر به عنوان مرجعی نظارتی و کنترلی بر واردات هستند اما در کشور ما اکثر کنترل‌ها به زمان ترخیص متمرکز شده است.

نقدی عنوان کرد: در این زنجیره ترخیص که پیش از ورود کالا شکل می‌گیرد و تا خروج را شامل می‌شود. یکی از این حلقه‌ها انجام تشریفات گمرکی است که به موجب قوانین متعددی که در کشور وجود دارد برای واردات کالا مجوزها و گواهی‌های متعددی پیش‌بینی شده است. اخیرا اقدامات خوبی در دولت شکل گرفته و امیدواریم در آینده نزدیک بسیاری از این چالش‌ها برطرف شود.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha