به گزارش ایسنا، دکتر بابک ثابت، دبیر علمی دومین کنگره بینالمللی هوشمصنوعی در علوم پزشکی هدف از برپایی این کنگره بین المللی را تبادل اطلاعات، همفکری و برنامه ریزی برای پیاده سازی نظام هوشمند در بخش بهداشت و درمان اعم از سلامت، آموزش، پیشگیری و سیاست گذاری ها و مراقبت های بهداشتی برشمرد.
وی گفت: در این کنگره دانشمندانی از حوزه هوش مصنوعی و از دانشگاه های وزارت بهداشت و وزارت علوم سراسر کشور حضور خواهند داشت. همچنین میهمانانی از کشورهای استرالیا، مالزی، ترکیه، کانادا، سوئد، اسپانیا و انگلستان به صورت حضوری و برخط شرکت خواهند کرد.
دبیر علمی «دومین کنگره بین المللی هوش مصنوعی در علوم پزشکی» با اشاره به اینکه تاکنون بیش از ۹۵۰ اثر علمی از محققان حوزه هوش مصنوعی از داخل و خارج از کشور در زمینه محورهای کنگره به دبیرخانه رسیده که در مراحل نهایی داوری هستند، تصریح کرد: طی سه روز کنگره این مقالات به صورت سخنرانی و شفاهی ارائه می شود. همچنین حدود ۵۰۰ پوستر برگزیده در جنب این کنگره در معرض بازدید علاقه مندان قرار خواهد گرفت.
نمایشگاهی از دستاوردهای علمی شرکتهای دانشبنیان
دکتر ثابت یادآور شد: در حال حاضر بیش از دو هزار و ۲۰۰ نفر از محققان و علاقه مندان حوزه هوش مصنوعی برای شرکت در این کنگره اعلام آمادگی کرده اند. همچنین همزمان با برپایی این کنگره، نمایشگاه جانبی از دستاوردهای علمی شرکت های دانش بنیان و دانشگاه های علوم پزشکی در حیطههای مرتبط با هوشمند سازی در نظام سلامت برگزار خواهدشد.
وی تصریح کرد: به دنبال برگزاری موفقیت آمیز اولین کنگره بین المللی هوش مصنوعی در علوم پزشکی، همکاران ما در دانشگاه علوم پزشکی هوشمند از یک سال گذشته به عنوان دبیرخانه دائمی کنگره بین المللی هوش مصنوعی در علوم پزشکی برنامه ریزی کرده اند تا دومین کنگره با حضور جمع کثیری از محققان و مهمانان داخلی و خارجی صاحبنظرحوزه هوشمصنوعی به صورت حضوری یا برخط موفق تر از گذشته برگزار شود.
دبیر علمی «دومین کنگره بین المللی هوش مصنوعی در علوم پزشکی»در مورد محورهای این کنگره گفت: پزشکی شخصی محور، پردازش دادههای پزشکی، هوشمصنوعی در داروسازی، فناوری و تجهیزات پزشکی، هوشمصنوعی در سلامت دیجیتال، هوشمصنوعی مولد در مراقبت های بهداشتی و درمانی و سیاستگذاری، قانونگذاری و مدیریت سلامت در حوزه هوشمصنوعی از محورهای این کنگره سه روزه هستند.
وی افزود: همچنین تاکنون سه پیشرویداد برای «دومین کنگرهی بینالمللی هوشمصنوعی در علوم پزشکی» در محورهای سیاست گذاری، قانونگذاری و مدیریت سلامت در حوزه هوشمصنوعی؛ هوشمصنوعی در سلامت دیجیتال و هوشمصنوعی در داروسازی برگزار شده است.
گامهایی برای عملیاتی کردن پزشکی از راه دور
دکتر ثابت با اشاره به اینکه اولین پیشرویداد «دومین کنگره بینالمللی هوشمصنوعی در علوم پزشکی» در حوزه «پزشکی از راه دور» به عنوان یکی از اولویتهای هوشمندسازی در نظام سلامت برگزار شد، اظهار داشت: در این همایش یک روزه تجربه پیادهسازی پزشکی از راه دور در ایران و در جهان مورد بحث و گفت و گوی استادان صاحبنظر در حوزه هوشمصنوعی از داخل و خارج از کشور قرار گرفت.
وی افزود: با توجه به پهناور و گسترده بودن ایران و اینکه دسترسی به خدمات تخصصی بهداشتی- درمانی برای همه هموطنان به ویژه در شهرهای مرزی به یک میزان امکانپذیر نیست، پزشکی از راه دور می تواند، به رفع مانع دسترسی این هموطنان و توزیع ناهمگون خدمات تخصصی بهداشت و درمانی کمک کند.
معاون امور دانشگاهی دانشگاه علوم پزشکی هوشمند ابراز امیدواری کرد: با حمایتهای معاونت درمان وزارت بهداشت و«کمیته ملی سیاستگذاری خدمات سلامت و پزشکی از راه دور» (پاد) و نیز مشاوره علمی و تعاملی که دانشگاه علوم پزشکی هوشمند در این زمینه با این کمیته و معاونت درمان خواهد داشت در سال جاری بتوانیم، بحث پزشکی از راه دور را در کشور عملیاتی کنیم.
سیاستگذاری، قانونگذاری و مدیریت سلامت در هوشمصنوعی
دکتر ثابت گفت: با توجه به اهمیت موضوع قانونگذاری و سیاستگذاری در هوشمصنوعی، دومین پیش همایش «دومین کنگره بینالمللی هوشمصنوعی در علوم پزشکی» با موضوع سیاستگذاری، قانونگذاری و مدیریت سلامت برگزار شد.
وی با اشاره به اینکه از جمله مباحث مهم در زمینه هوشمصنوعی که همواره یکی از دغدغه های متولیان این حوزه است، موضوع حقوقی و مسایل مرتبط با آن در بحث هوشمند سازی است، خاطر نشان ساخت: در این پیش همایش به مباحث فوق در کنار استفاده از نظام اپراتورهای هوشمند در ارایه خدمات بهداشتی پرداخته شد.
دبیر علمی «دومین کنگره بینالمللی هوشمصنوعی در علوم پزشکی» افزود: همچنین پاسخگویی به سوالات بیماران در فضای مجازی و نیز بحث مقررات، قانونگذاری و مشکلات و معضلات موجود در این زمینه به بحث و هم اندیشی گذاشته شد.
هوشمصنوعی در داروسازی از اولویتهای هوشمندسازی نظام سلامت
دکتر ثابت اظهار داشت: از آنجا که موضوع هوشمصنوعی در داروسازی، یکی از اولویتهای مهم هوشمند سازی در نظام سلامت به شمار می رود، سومین پیشرویداد «دومین کنگرهی بینالمللی هوشمصنوعی در علوم پزشکی» به این موضوع اختصاص یافت که اخیرا با حضور استادان و صاحبنظران حوزهی داروسازی و هوشمصنوعی برگزار شد.
وی با تاکید بر اینکه هوشمصنوعی در چرخه دارو اعم از پیشگیری، تشخیص، درمان و بحث بازتوانی نقش مهمی دارد، گفت: امروزه از هوشمصنوعی در چرخهی فرموله کردن داروهای جدید و نیز تولید و توزیع دارو استفادههای گسترده و موثری می شود.
دبیر علمی «دومین کنگرهی بینالمللی هوشمصنوعی در علوم پزشکی» اضافه کرد: همچنین هوشمصنوعی در زمینه بررسی و کاهش عوارض داروها از یک سو و از سوی دیگر پیگیری وضعیت بیماران، نظاممندی تولیدات، بررسی نیازهای کشور به داروهای مختلف و... نقش موثری داشته و هوشمصنوعی در همه این جزییات می تواند در کنار مدیران، محققان و دانشگاهیان رشته داروسازی به افزایش کیفیت تولیدات دارویی و کاهش خطاها در نظام داروسازی یاری رساند.
بهکارگیری دستاوردهای «دومین کنگره بینالمللی هوشمصنوعی در علوم پزشکی» در توسعه نظام سلامت
دکتر ثابت با دعوت از محققان علاقهمند به حوزههای هوشمصنوعی در حوزههای سلامت اعم از پیشگیری، دارو و درمان، پزشکی از راه دور، دادههای پزشکی، تحلیل تصاویر پزشکی و نیز دانشجویان در حوزه هوشمصنوعی درخواست کرد تا با حضورشان در «دومین کنگرهی بینالمللی هوشمصنوعی در علوم پزشکی» که ۲۴ تا ۲۶ اردیبهشتماه ۱۴۰۴ در تهران، مرکز همایشهای بینالمللی ایران(نورالرضا) برگزار می شود، برغنا و کیفیت آن بیفزایند. وی در پایان ابراز امیدواری کرد که نتایج این کنگرهی سه روزه به عنوان دستاورد سیاستگذاری برای توسعه هوشمصنوعی در علوم پزشکی کشور مورد استفاده قرار گیرد.
انتهای پیام
نظرات