مجتبی شجاعی ۱۵ اردیبهشت، در جمع خبرنگاران اظهار کرد: این همایش به عنوان یک رویداد مهم علمی و پژوهشی، به بررسی ابعاد مختلف توسعه پایدار در منطقه تربتحیدریه پرداخته و سعی دارد راهکارهای مؤثری را برای بهبود وضعیت اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی این منطقه ارائه دهد.
وی با اشاره به اینکه تاکنون ۱۰۶ مقاله به دبیرخانه همایش ارسال شده که از این تعداد، ۶۲ مقاله به مرحله پذیرش رسیده است، گفت: این آمار نشان دهنده استقبال خوب پژوهشگران و فعالان حوزههای مختلف از این همایش است و امید میرود که مباحث مطرح شده در این همایش به ارتقاء سطح علمی و عملی در زمینه توسعه منطقهای کمک کند.
رئیس شورای سیاستگذاری چهارمین همایش ملی چشمانداز توسعه منطقه تربتحیدریه افزود: این همایش، پس از یک دوره طولانی وقفه، در ۱۷ اردیبهشت ۱۴۰۴ برگزار خواهد شد و در محورهای متنوعی به بررسی راهکارهای توسعه پایدار در تربتحیدریه میپردازد.
وی در خصوص محورهای اصلی این همایش گفت: محورهای اصلی این همایش شامل صیانت از سرمایه انسانی و اجتماعی و فرهنگی، کارآفرینی و صنعت، برنامهریزی و مدیریت یکپارچه شهری، آب و کشاورزی و بهداشت و سلامت است. همچنین قبل از برگزاری همایش، یک استارتاپ مرتبط با موضوعات همایش برگزار خواهد شد که هدف آن تشویق ایدههای نوآورانه و کارآفرینی در این زمینه است.
شجاعی، به تفصیل درباره محورهای اصلی همایش توضیح داد و گفت: بخش آب و کشاورزی شامل بررسی مزیتها و موانع سرمایهگذاری و تولید در این حوزه خواهد بود؛ ضمن اینکه توسعه محیطزیست و منابع طبیعی (از جمله خاک و آب)، توسعه محصولات دامی نظیر گوشت، عسل و لبنیات و همچنین کشاورزی پایدار و صنایع جایگزین کشاورزی نیز در این محور مورد توجه قرار خواهد گرفت.
وی در ادامه به محور بهداشت و سلامت اشاره کرد و افزود: این بخش به توسعه سلامت و جمعیت، خدمات درمانی و بیمارستانی، بهداشت خانواده، توسعه خدمات پیراپزشکی و آموزش بهداشت و ارتقاء سلامت میپردازد. قطعأ این موضوعات به ویژه در شرایط کنونی که سلامت عمومی به یکی از مهمترین مسائل اجتماعی تبدیل شده، از اهمیت ویژهای برخوردار است.
فرماندار تربتحیدریه همچنین به محور صیانت از سرمایه انسانی و اجتماعی و فرهنگی اشاره کرد و گفت که این محور شامل موضوعاتی نظیر میراث فرهنگی، میراث معنوی و صنایعدستی، بحرانهای خانوادگی و آسیبهای اجتماعی، جغرافیا، مرمت و احیای بناها، رسانه، فرهنگ و ادبیات و مشارکت مردمی است. در این بخش، نقش نخبگان و فعالان فرهنگی نیز در توسعه منطقهای به خوبی مورد بررسی قرار خواهد گرفت.
وی با اشاره به اینکه محور برنامهریزی و مدیریت یکپارچه شهری نیز به عنوان یکی دیگر از محورهای مهم همایش، شامل مواردی مانند راهکارهای توسعه شهری و روستایی، افزایش ظرفیتهای صنعت گردشگری، سیاستهای ملی و منطقهای توسعه شهری پایدار و همچنین توسعه تأسیسات زیربنایی (شامل حمل و نقل ریلی، هوایی و جادهای) خواهد بود، گفت: این موضوعات به ویژه در راستای بهبود زیرساختهای منطقه و جلب سرمایهگذاریهای بیشتر حیاتی هستند.
شجاعی در ادامه با تقدیر از ریاست و اساتید دانشگاه و شورای سیاستگذاری و اجرایی این همایش، به محور کارآفرینی و صنعت اشاره کرد و افزود: این بخش شامل بررسی مزیتها و موانع سرمایهگذاری و تولید در صنایع، بسترسازی برای مشارکت بخش خصوصی، جذب و گسترش سرمایهگذاری داخلی و خارجی و همچنین فرصتها و چالشهای اشتغال خواهد بود.
این همایش با هدف بررسی چالشها و فرصتهای موجود در زمینههای مختلف توسعه منطقهای و ارائه راهکارهایی برای بهبود وضعیت اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی تربتحیدریه برگزار میشود.
انتهای پیام
نظرات