به گزارش ایسنا، دکتر علی اسدی، رئیس پارک علم و فناوری دانشگاه تهران با دکتر سید محمدرضا خوشرو، رئیس شبکه نسیم سیما نشست مشترکی با هدف بررسی تخصصی زمینههای همکاری مشترک میان دو مجموعه و در راستای ایفای نقش حرفهای پارک علم و فناوری دانشگاه تهران در توسعه زیست بوم فنآوری و نوآوری کشور برگزار کردند.
پارک علم و فناوری دانشگاه تهران، نخستین و قدیمیترین پارک دانشگاهی و شهری کشور
دکتر علی اسدی، رئیس پارک علم و فناوری دانشگاه تهران، با اشاره به جایگاه این پارک بهعنوان نخستین و قدیمیترین پارک علم و فناوری دانشگاهی کشور توضیح داد: هماکنون نزدیک به ۵۰ پارک علم و فنآوری در سراسر کشور وجود دارد که به سه دسته پارکهای علم و فنآوری دانشگاهی، پارکهای علم و فناوری استانی و پارکهای علم و فنآوری دستگاهی تقسیم شده که پارک علم و فناوری دانشگاه تهران، نخستین و قدیمیترین پارک دانشگاهی و شهری کشور محسوب میشود.
وی با اشاره به سیر تحول دانشگاهها خاطرنشان کرد: در نسلهای اول و دوم دانشگاهها، آموزش و پژوهش مورد تاکید بود اما در نسل دانشگاههای کارآفرین و پس از آن، باید بکوشیم تا فنآوری و نوآوری را نیز در کنار آموزش و پژوهش داشته باشیم که پارک علم و فنآوری دانشگاه تهران موفق شده است تا بیشترین درصد شرکتهای دانشبنیان را حمایت کند.
این استاد دانشگاه تهران با معرفی ظرفیتهای دانشگاه و پارک علم و فناوری توضیح داد: نزدیکی به دانشکدههای کارآفرینی، علوم ورزشی و تندرستی، مطالعات جهان، زبانها، فنی، علوم و فنآوریهای نوین و.... همچنین نزدیکی به خوابگاههای دانشجویی، ظرفیت گستردهای از استعدادها و سرمایه انسانی را فراهم کرده است، همچنین ارتباط با اساتید و اعضای هیأت علمی دانشگاه تهران فرصتی است تا با ایجاد تعاملات موثر دو طرفه میان دانشگاه و صنعت، در راستای رفع نیازهای علمی و فنآورانه صنعت گام برداریم.
تأکید بر ضرروت گسترش ارتباطات رسانهای برای توسعه فناوری و نوآوری در سطح دانشگاه
رئیس پارک علم و فناوری دانشگاه تهران با تأکید بر اهمیت ارتباطات رسانهای افزود: با ایجاد مرکز ترویج و توسعه کسب وکار برآنیم تا فنآوری و نوآوری را در سطح دانشگاه گسترش دهیم با این وجود ضروری است تا با ایجاد ارتباطات رسانهای گسترده، این موضوع در سطح شهر و کشور اشاعه یابد.
دکتر اسدی با اشاره به بیانات مقام معظم رهبری مبنی بر اهمیت جهاد تبیین تصریح کرد: کارهای ارزشمندی توسط فنآوران و متخصصان ایرانی انجام شده است و ضروری است تا جامعه از آن آگاه شوند و پارک علم و فنآوری دانشگاه تهران بهعنوان دبیرخانه «شورای سردبیری پارکهای علم و فنآوری کشور» موظف است تا این موضوع را به بهترین شیوه اجرایی کند.
وی در ادامه افزود: با بهرهمندی از ظرفیتهای پارک علم و فناوری دانشگاه تهران و شبکه نسیم، امید میرود بتوانیم گامهای موثری را در جهاد تبیین، آگاهیبخشی و تزریق امید به جامعه برداریم.
در ادامه این نشست، مهندس میثم یوسفی رئیس مرکز رشد پارک علم و فنآوری دانشگاه تهران در تعریف پارکهای علم و فنآوری گفت: پارک علم و فنآوری، سازمانی است که توسط متخصصان مدیریت میشود و هدف اصلی آن افزایش ثروت با ارائه فرهنگ نوآوری و رقابتپذیری کسبوکارهای مبتنی بر دانش است.
زنجیره ارزشی پارک علم و فناوری از مسألهیابی تا توسعه کسب وکار و خلق ثروت
یوسفی در ادامه با اشاره به زنجیره ارزشی پارک علم و فناوری دانشگاه تهران توضیح داد: در این زنجیره ارزش از مسألهیابی تا توسعه کسب وکار و خلق ثروت پوشش داده میشود و ما براساس منطق سطح آمادگی فنآوری (TRL) آن را طراحی کردهایم که از سطح آمادگی ۱ تا ۶ در مرکز نوآوری و کارآفرینی، سطح آمادگی فنآوری ۷ تا ۹ در مرکز رشد و سطح آمادگی تجاری ۳ تا ۶ نیز در مرکز ترویج و توسعه کسب وکار مورد حمایتهای مالی و غیرمالی قرار میگیرند.
رئیس مرکز رشد پارک علم و فناوری دانشگاه تهران با تأکید بر بیانات مقام معظم رهبری و اهمیت سرمایهگذاری در تولید خاطرنشان کرد: پارک علم و فنآوری دانشگاه تهران طی سال گذشته از طریق طراحی و اجرای طرح سرمایهگذار و سرمایهپذیر در این راستا قدم برداشته است و هماکنون ۹۵ سرمایهگذار و ۱۹۲ سرمایهپذیر داریم و میکوشیم تا این طرح را بهصورت هوشمند نیز اجرایی کنیم و سرمایهگذاری از بخشهای سنتی جامعه به حوزه نوآوری و فنآوری منتقل شود.
دکتر سید محمدرضا خوشرو رییس شبکه نسیم هم با اشاره به شعار سال و اهمیت سرمایهگذاری در تولید گفت: این موضوع که چگونه بتوانیم جامعه را بهسمت سرمایهگذاری در تولید سوق دهیم بهعنوان یک دغدغه برای ما مطرح است.
رسانههای گروهی فرصت خوبی برای جریانسازی در حیطه سرمایهگذاری در تولید است
خوشرو در ادامه با بیان اینکه مأموریت اصلی شبکه نسیم سرگرمی است، خاطرنشان کرد: این حوزه فرصت خوبی برای جریانسازی در حیطه سرمایهگذاری در تولید است و میتوانیم مفاهیم و گزارهها را با شیوههای متنوع به جامعه منتقل کنیم.
رئیس شبکه نسیم با توضیح این نکته که رسانههای اجتماعی مخاطبان گستردهای دارند، تصریح کرد: با این وجود با طرحریزی هوشمندانه میتوانیم برنامههای پرمخاطب بسازیم که نمونه آن سریالی است که در تعطیلات عید نوروز پخش شد و مخاطبان زیادی را جذب کرد.
خوشرو ناامیدی پمپاژ شده در جامعه را نگرانکننده دانست و گفت: بخش عظیمی از این ناامیدی کاذب است و با آگاهیبخشی جامعه از دستاوردهای علمی و فنآورانه کشور و اهمیت سرمایهگذاری در تولید که نتایج اخلاقی، انسانی و اقتصادی بسیاری بهدنبال دارد، میتوانیم گامهای موثری را در پیشرفت کشور برداریم.
این نشست با حضور علی اسدی، رئیس پارک علم و فناوری دانشگاه تهران، محمدحسین خانی، رئیس حوزه ریاست پارک علم و فناوری دانشگاه تهران، میثم یوسفی، رئیس مرکز رشد پارک علم و فنآوری دانشگاه تهران، مرضیه خانزاده مدیر روابط عمومی پارک علم و فناوری دانشگاه تهران، سید محمدرضا خوشرو رئیس شبکه نسیم، آجرلو، مدیر طرح و برنامهریزی شبکه نسیم، سرابی مدیر تولید فنی شبکه نسیم، رحیمی، مدیر تدوین برنامه شبکه نسیم، معدن کن، مدیر گروه تولید شبکه نسیم در محل پارک علم و فناوری دانشگاه تهران برگزار شد.
انتهای پیام
نظرات