• سه‌شنبه / ۱۶ اردیبهشت ۱۴۰۴ / ۲۱:۵۶
  • دسته‌بندی: آذربایجان شرقی
  • کد خبر: 1404021611826
  • خبرنگار : 50536

حقایقی خواندنی در خصوص معدن طلای اندریان؛ از جان‌باختن ۴۰ طلاجو تا حفر ۵۰۰۰ حلقه چاه و تونل برای سرقت طلا

حقایقی خواندنی در خصوص معدن طلای اندریان؛ از جان‌باختن ۴۰ طلاجو تا حفر ۵۰۰۰ حلقه چاه و تونل برای سرقت طلا

ایسنا/آذربایجان شرقی معدن طلای اندریان در روستای اندریان (اندیرگان) در منطقه‌ای کوهستانی بخش خاروانا در شهرستان ورزقان در آذربایجان شرقی قرار دارد. اکتشاف معدن طلای اندریان در سال ۱۳۷۲ آغاز شده و در سال ۱۳۹۷ بهره برداری معدن به صورت رسمی شروع شده است. این معدن طلا یکی از نعمت‌های خاصه خداوند برای مردم آذربایجان و ایران است.

صبح زود که هنوز خورشید در آسمان عرض اندام نکرده‌بودT سوار ماشین کاپرا شدیم و تقریباً با طی مسافت پر پیچ و خم یک‌ونیم ساعته که آثاری از راه هموار در آن نبود، به محوطه معدن اندریان رسیدیم.

از اینکه با هماهنگی استانداری آذربایجان شرقی در راه معدن اندریان هستیم، هنوز متعجبم که چه عجب بعد از مدت‌ها با فضای امن ایجاد شده در حوالی این معدن، به همراه جمعی از اصحاب رسانه راهی این کوه‌های در ظاهر خاکی ولی در باطن پر از طلا شده‌ایم.

با کارگران، اهالی روستا و مسئولان به گفت‌وگو می‌پردازم و با چیزهایی که می‌شنوم، طلای اندریان رفته رفته رنگ و بوی خون، فساد، بی‌رحمی و ظلم به خود می‌گیرد.

حقایقی خواندنی در خصوص معدن طلای اندریان/ از جانباختن ۴۰ طلاجو تا حفر ۵۰۰۰ حلقه چاه و تونل برای سرقت طلا

در جاده‌ای که از روستای جوانان وطن به سمت روستای ویلادره هست، خانه‌ای بود که کارگران می‌گفتند قبل از اجرای طرح تشدید حلقه حفاظت توسط نیروی انتظامی، پیرمردی از هر فردی که می‌خواست وارد آن جاده شود، یک میلیون تومان ورودی می‌گرفت! نکته جالب توجه این بود که طبق شنیده‌ها این پیرمرد پسر خود را در راه اخذ پول زور ورودی به کشتن داده بود!

به گفته‌ی محلی‌ها اغلب حفاران غیر مجاز، غیر بومی‌اند و سرکرده‌های سارقان، این کارگران غیربومی را استثمار می‌کنند و غم‌انگیز اینکه این کارگران را از راه‌هایی مانند معتادکردن به مواد مخدر و وسوسه پول بادآورده، مجبور به کار می‌کنند.

حقایقی خواندنی در خصوص معدن طلای اندریان/ از جانباختن ۴۰ طلاجو تا حفر ۵۰۰۰ حلقه چاه و تونل برای سرقت طلا

چادرهای فراوانی می‌بینیم که از داخل آنها به تونل‌های حفر شده راه هست و غارتگران منابع ملی از این طریق طلا را سرقت می‌کردند که اکنون با استقرار یگان‌های نیروی انتظامی همگی‌ تخریب شده اند.

عصر سه‌شنبه پس از بازدید از سایت معدن، در محل استاناری نشستی و با حضور مسئولان ذی‌ربط، برای تشریح اقدامات انجام شده در معدن اندریان برگزار شد و معاون امنیتی انتظامی استانداری آذربایجان شرقی در این نشست گفت: ۷۳ درصد سهام معدن طلای اندریان متعلق به یک شرکت خارجی است.

حقایقی خواندنی در خصوص معدن طلای اندریان/ از جانباختن ۴۰ طلاجو تا حفر ۵۰۰۰ حلقه چاه و تونل برای سرقت طلا

مهراب داوری ادامه داد: این معدن طلا یکی از نعمت‌های خاصه خداوند برای مردم آذربایجان و ایران است و بنا بود که این معدن موجب توسعه استان و منطقه باشد اما به واسطه تعلل‌های مختلف در هر ارگانی این معدن عایدی برای مردم و کشور نداشته است. 

وی با بیان اینکه بهره‌بردار اصلی شرکت، ترکیبی از چند شرکت کوچک، سهامدار خرد ایرانی و سهامدار عمده خارجی است، گفت: سهامدار خارجی تاکنون قریب به ۵۰ میلیون دلار در این معدن سرمایه گذاری کرده‌ است.

داوری افزود: اگر شرکت بهره‌بردار می‌توانست بهره‌برداری اصلی را انجام دهد و حقوق دولت را متناسب با قانون پرداخت کند، عایدی‌ای برای دولت به همراه داشت که این اتفاق نیافتاده است؛ بنابراین قدرت و امکان این شرکت به واسطه حفاری‌های غیرمجاز سلب شده است.

معاون امنیتی انتظامی استانداری آذربایجان شرقی با اشاره به اینکه بالای چند هزار نفر حفار غیرمجاز در یک ماه گذشته در این معدن مشغول حفاری بوده‌اند، گفت: در نتیجه‌ی این حفاری‌ها پنج هزار حلقه چاه و تونل بزرگ در محدوده معدن ایجاد شده است و حفاران غیرمجاز به دنبال رگه‌ای از این معدن هستند که طلای بیشتری از آن استخراج کنند. 

معاون امنیتی انتظامی استانداری آذربایجان شرقی اضافه کرد: در پی اتفاقاتی که در این معدن افتاد حاکمیت در حوزه‌های مختلف اینگونه ابلاغ کرد که غارت اموال از این معدن باید متوقف شده و با حفاران غیرمجاز بصورت جدی برخورد شود چراکه عایدی معدن باید برای مردم و دولت باشد.

وی با بیان اینکه ۴۰ مورد فوتی درپی حفاری غیرمجاز و اختلافات در منطقه رخ داده است، گفت: پول‌های بی ریشه و کثیف در این حوزه وارد شده و اقتصاد کشور و منطقه را جابه‌جا کرده که ناشی از غفلت دستگاه‌های متولی و عدم توانایی حفظ و صیانت شرکت از معدن بود.

داوری اظهار کرد: از فروردین امسال‌ طرح ضربتی امنیتی و انتظامی معدن طلای اندریان با حضور یگان‌های ویژه بدون کوچکترین درگیری مدیریت شده است چراکه ما موظفیم از سرمایه‌گذار حمایت کرده و برای آنها امنیت ایجاد کنیم.

وی با بیان اینکه بالای ۷۰۰ پرونده برای حفاران غیرمجاز تشکیل شده است، گفت: بیشتر کارکنان این معدن به دلیل صعب العبور بودن منطقه و سختی کار بومی بوده و امکان استفاده از نیروهای غیر بومی وجود ندارد؛ ۸۳۰‌ نفر در این معدن مشغول هستند که ۹ نفر آنها خارجی است. 

وی با اشاره به اینکه حفاری غیرمجاز جذاب بوده و حفاران روزانه هفت میلیون تومان حقوق دریافت می‌کنند، اظهار کرد: با حفاران غیرمجاز قبلاً هم برخورد می‌شد اما اکنون با طرح ضربتی بیشتر برخورد خواهد شد.

مدیرکل صنعت، معدن و تجارت آذربایجان شرقی نیز در این جلسه گفت: میزان ذخیره این معدن هشت میلیارد است و از نظر عیار طلا از معادن نادر دنیا محسوب می‌شود.

صابر پرنیان ادامه داد: معدن طلای اندریان، پرفیری نیست، بلکه رگه‌ای است و متوسط عیار طلای استحصال شده نیم پی پی ام است. در رگه‌های خاص این معدن برداشت دو تن سنگ معادل ۴۰۰ گرم طلا است.

وی با بیان اینکه هر ماه در این معدن هشت تا ۱۲ کیلو طلا استحصال می‌شود، یادآور شد: برداشت‌های غیرمجاز علاوه بر آسیب زیست محیطی افکار عمومی، حیثیت و ماده معدنی را از بین می‌برد. 

پرنیان ادامه داد: پیگیر این هستیم که هرگونه برداشت خاک از این معدن مشمول قاچاق باشد چراکه سایر مجازات بازدارنده نیست.

وی با بیان اینکه آذربایجان شرقی قطب سوم طلا و جواهرات است، گفت: اگر این معدن به شکل درستی کار کند می‌تواند پشتوانه صنعت طلا و جواهر استان، مرکز تولید ثروت، اشتغال پایدار، افزایش سرانه درآمد مردم آذربایجان و اثرگذاری به زیرساخت‌های اقتصادی استان باشد.

وی با بیان اینکه معدن موتور محرک اقتصاد است، اظهار کرد: اعتبار این معدن ۲۱ سال است اما به دلیل حضور حفاران غیرمجاز بی نظمی شدید در آن منطقه رخ داده است.

مدیرکل محیط زیست آذربایجان شرقی نیز در ادامه افزود: معادن بخشی از طبیعت و محیط زیستند که در قانون اساسی نیز چندین اصل به آن پرداخت شده است.

محمد حسین حسن زاده ادامه داد: معادن به تبع آلاینده‌اند اما باید این آلودگی به حداقل برسد و حفاری غیرمجاز نیز این آلایندگی بیش از پیش اتفاق می‌افتد.

وی با بیان اینکه ما نسبت به کنترل آلودگی معادن استان عزم جدی داریم، گفت: اگر امنیت صاحبان اصلی انجام شود نظارت‌ها قوی شده و آلایندگی نیز کاهش پیدا می‌کند.

حقایقی خواندنی در خصوص معدن طلای اندریان/ از جانباختن ۴۰ طلاجو تا حفر ۵۰۰۰ حلقه چاه و تونل برای سرقت طلا

حقایقی خواندنی در خصوص معدن طلای اندریان/ از جانباختن ۴۰ طلاجو تا حفر ۵۰۰۰ حلقه چاه و تونل برای سرقت طلا

حقایقی خواندنی در خصوص معدن طلای اندریان/ از جانباختن ۴۰ طلاجو تا حفر ۵۰۰۰ حلقه چاه و تونل برای سرقت طلا

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha
avatar
۱۴۰۴-۰۲-۱۷ ۰۸:۰۶

سوال اینجا است چرا شرکت خارجی این پروژه را انجام میده دوما نسبت بهسود میزان برداشت 73درصد به طرف خارجی سوم تابحال چه سودی به اون منطقه داشته تا همین حالا راه روستاهای اون منطقه خاکی است

avatar
۱۴۰۴-۰۲-۱۷ ۰۸:۲۷

در قانون اساسی مگه داریم که سرمایه گذار خارجی ۷۰ درصد سهم داشته باشد؟ بنظرم غارتگر همان سرمایه گذار خارجی است با ۷۰ درصد سهم اش

avatar
۱۴۰۴-۰۲-۱۷ ۱۳:۱۱

سرمایه های ملی برای کل کشور است .

avatar
۱۴۰۴-۰۲-۱۷ ۰۸:۴۳

این طلاها به خود مردم منطقه تعلق داره و باید جهت آبادانی اون منطقه هزینه بشه

avatar
۱۴۰۴-۰۲-۱۷ ۱۲:۳۰

پس با این حساب نفت و گاز هم باید به مردم جنوب کشور داده شود !!!

avatar
۱۴۰۴-۰۲-۱۷ ۱۳:۱۷

در شهرستان تکاب دو معدن بزرگ داریم (زرشوران و آقدره) نزدیک 3000 هزار کارگر و مهندس مشغول کارند برای شهر ما جز آلودگی منابع آبی چیزی به شهرمان نمی دهند.

avatar
۱۴۰۴-۰۲-۱۸ ۱۲:۳۵

نفت هم فقط متعلق به خوزستان است!!!!!

avatar
۱۴۰۴-۰۲-۱۷ ۰۸:۵۹

غارت اموال عمومی

avatar
۱۴۰۴-۰۲-۱۷ ۰۹:۵۱

پیمانکار این معدن شرکت خارجی بوده و هیچ شفافیت و نظارتی در مورد عملکردش نیس ،

avatar
۱۴۰۴-۰۲-۱۷ ۱۰:۰۱

اکثرجوانان ازاونجاخرج خانوادشونومیدادند

avatar
۱۴۰۴-۰۲-۱۷ ۱۰:۴۳

بایدعملیات استخراج این معدن ملی که متعلق به کل مردم ایران است را متوقف کند.

avatar
۱۴۰۴-۰۲-۱۷ ۱۰:۴۳

شرکت خارجی ؟؟؟ روی منابع ملی ما ؟؟؟ چرا مردم خودمون نه ؟؟؟ چرا ملت خودمون نه ؟؟؟

avatar
۱۴۰۴-۰۲-۱۷ ۱۰:۵۰

این همه معدن طلا و معادن در کشور..... ابن همه سرمایه توی کشور وجود دارد. و این همه‌فقط و بیکاری و بقول آقایان ناترازی انرژی و گرانی و تورم و کمبود .....

avatar
۱۴۰۴-۰۲-۱۷ ۱۰:۵۰

پول این معادن چرا مردم ایران رو از فلاکت در نمیاره.

avatar
۱۴۰۴-۰۲-۱۷ ۱۲:۰۱

احسنت و بارک الله به نقطه نظر خوبی اشاره کردید... خیلی ممنون

avatar
۱۴۰۴-۰۲-۱۷ ۱۲:۴۱

سلام معدن متعلق به همان منطقه است و شرکت استخراج کننده بدون اینکه از مردم روستاییان اجازه بگیرد رفته همه زمینه‌ها و مراتع روستاییان رو خراب کرده و هیچکس هم جوابگو نیست

avatar
۱۴۰۴-۰۲-۱۸ ۰۲:۱۶

متعلق به کل مردم ایرانه همون تو که نفت و گاز جنوب مال کل ایرانه، معدن کرمان مال کل ایرانه، معادن طلای اصفهان و یزد مال کل ایرانه، پس این هم مال کل ایرانه و همه مردم کشور هست

avatar
۱۴۰۴-۰۲-۱۷ ۱۲:۴۳

چرا شرکت خارجی سهم ببره مگه شرکت ایرانی چشه.

avatar
۱۴۰۴-۰۲-۱۷ ۱۲:۴۸

خود مردم اگه برن بصورت انفرادی در بیارن و ۵۰ درصدش را به دولت بدن هم مردم سود میکنن هم دولت، الان یارو داره ۷۰ درصدش را میبره

avatar
۱۴۰۴-۰۲-۱۷ ۱۳:۰۷

اینگونه معادن چرا به شرکتهای ایرانی نمیدن . این سرمایه ملی است. بهره‌برداری باید مدیریت شود .تمام ایران سرمایه ملی است

avatar
۱۴۰۴-۰۲-۱۷ ۱۳:۴۷

اولا این معدن ملی است.(ملی)ودوما شفافیت اصل موضوع است٪سوم این یه برنامه ریزی دقیقی میخادکه سازمان صنایع ومعادن بیان یه کمیته تشکیل؛وبازرسی ومشخص>چقدذخیره داره وچندشرکت معتبرباسهام زیر۵۰ درصدبرداشت.وبهره برداری٪البته چنددرصددرامدخالص هم خرج منظقه بشه٪

avatar
۱۴۰۴-۰۲-۱۷ ۱۴:۰۷

.چرا نباید درامد معادن خرج مردم بومی نشود

avatar
۱۴۰۴-۰۲-۱۷ ۱۴:۵۶

معدن مال کشور است اگر هرمعدنی مال آن منطقه باشد باید نفت رابه جنوب واب اب را به لرستان وجاده رابه استانها داد پس دولت چکاره است ما قانون داریم

avatar
۱۴۰۴-۰۲-۱۷ ۱۶:۰۳

شرکت خارجی کجا بوده از اول واینکه با کی قرارداد بسته که ۷۳ درصد ببره دردنیا معمولا خارجها ۴۹ درصد وداخلی ها ۵۱ درصد هست حال اصل این موضوع اشکال داره واز اول قرارداد با کی بستن ما خودمون نمیتونستیم استحصال کنیم که دادیم به خارجی

avatar
۱۴۰۴-۰۲-۱۷ ۱۶:۲۵

چرا سرمایه گذاره خارجی مگه ایران سرمایه‌گذاران داخلی نداره

avatar
۱۴۰۴-۰۲-۱۷ ۱۷:۱۶

خوش بحالتون این همه طلا دارین ؟

avatar
۱۴۰۴-۰۲-۱۷ ۱۷:۴۶

متعلق ب مردم ایران هست اجازه بدید مردم همان منطقه برداشت کنند

avatar
۱۴۰۴-۰۲-۱۸ ۰۲:۲۱

شما خیلی باحالین، از معادن و سرمایه های کل استان ها آذربایجان شرقی داره استفاده میکنه،بعد الان این معدن فقط برای مردم همان منطقه هست!! پس مردم همان منطقه از سرمایه های استان های دیگه کشور استفاده نکنن، درضمن این ها سرمایه های کل کشور و تمام مردم هست

avatar
۱۴۰۴-۰۲-۱۷ ۱۷:۴۹

معدن طلای اندریان متعلق به مردم آن منطقه است

avatar
۱۴۰۴-۰۲-۱۸ ۰۲:۳۱

پس معدن طلای یزد مال یزده، نفت و گاز خوزستان مال خوزستان، نفت و گاز بوشهر مال بوشهر،مس مال رفسنجان،خلیج فارس هم مال خوزستان و بوشهر و بندرعباس و سیستان بلوچستان، دریا خزر مال استان های شمالیه،خراسان رضوی 477 معدن داره چرا نمیگی مال خودشه

avatar
۱۴۰۴-۰۲-۱۷ ۱۹:۰۲

چه کسی اجازه داده که این معدن طلا 73 درصد متعلق به یک شرکت خارجی باشد؟

avatar
۱۴۰۴-۰۲-۱۷ ۱۹:۲۹

آذربایجان از هر نظر اقتصادی ورزشی فرهنگی مورد بی مهری واقع می‌شود

avatar
۱۴۰۴-۰۲-۱۷ ۲۰:۱۱

چرا چاه فاضلاب را به سرمایه گذار خارجی نمیدهید

avatar
۱۴۰۴-۰۲-۱۷ ۲۳:۰۷

در اصل معدن ها ملی هستن اما باید به استان ها و در هر استانی کشف معادن شود به آن استان خرج و سرمایه گذاری شود البته دولت هم بر بودجه کشور هم بر می دارد اما در کشور ما این شرایط نیست مثلن از مس سونگون و از معدن های طلای آذربایجان به آذربایجان خرج نمشود

avatar
۱۴۰۴-۰۲-۱۸ ۰۰:۰۷

چرابه شرکت خارجی دادن؟!

avatar
۱۴۰۴-۰۲-۱۸ ۰۰:۳۸

نعمت‌های خاصه خداوند برای مردم آذربایجان و ایران!؟

avatar
۱۴۰۴-۰۲-۱۸ ۰۱:۴۱

این خاک سهم مردم کشورست باید مثل یارانه به همه ملت تعلق بگیره

avatar
۱۴۰۴-۰۲-۱۸ ۰۸:۲۸

با عرض سلام ، بنده اهل ورزقان ساکن روستای دیزج ملک هستم درمنطقه ما همه چند معدن بزرگ طلا مثل معدن اندرگان و مزرعه وچند تا دیگر است و معدن مس سونگون است ودهها معدن دیگر حالا این همه نعمت خدادادی چه سودی واسه منطقه ما داره برای کارگری هم نمی برند

avatar
۱۴۰۴-۰۲-۱۸ ۱۳:۲۷

نظر من اینکه اون معدن و طلا و مس حق مردم اون منطقه هست باید به آنها سهم داده بشه .چطور آلودگی های مرتبط سهم مردم و منطقه هست ولی نمیتونن از معدن خاک خودشون سهم ببرن

avatar
۱۴۰۴-۰۲-۱۸ ۱۵:۴۵

چرا باید خارجی بیاد ببره

avatar
۱۴۰۴-۰۲-۱۸ ۱۷:۴۴

سلام .اولا معدن اندریان.تو این اوضاع بعد اقتصادی یک کمک هزینه برای بالای شش هزار آدم بود.دوم.بادرامد مردم اندریان از کوه.به خیلیا کمک مالی .کمک به زهیزیه نو عروسان.کمک به آزادی زندانی.کمک به.خیلی از مریض ها شده.

avatar
۱۴۰۴-۰۲-۱۸ ۱۸:۴۷

کسانیکه تهران نشستن و دارن نسخه می‌پیچن که منابع ملی برای کل ایرانه در حقیقت منظورشون فقط تهرانه و الا الان باید آبادان و خرمشهر جزو آبادترین و مرفه‌ترین شهرها می‌بودن

avatar
۱۴۰۴-۰۲-۱۹ ۰۳:۴۵

73% واگذاری به شركت خارجی درعقل ومنطق هیچ وطن پرستی نمی گنجند

avatar
۱۴۰۴-۰۲-۱۹ ۰۹:۰۸

73% جالبه

avatar
۱۴۰۴-۰۲-۲۱ ۰۹:۵۶

چه کسانی مسئولیت این معدن داخلی را به سرمایه گذار خارجی داده اند؟ این معدن جزو بیت المال عمومی ست به کل ایران تعلق داره یعنی در راه ابادانی کشور باید هزینه بشه منتها اولویت و سهم بیشتر از ان اون منطقه هست اگه درست مدیریت بشه