آزاد شیخویسی در گفت و گو با ایسنا، با اشاره به نزدیک شدن فصل گرما و احتمال شروع حریق در مناطق تحت مدیریت محیط زیست، گفت: احتمال شروع حریق در نواحی گرمسیر از اواخر اردیبهشت وجود دارد، اما در نواحی معتدل و سردسیر شروع آتشسوزیها معمولا یک ماه دیرتر و از اواخر خرداد ماه خواهد بود.
وی ادامه داد: اگرچه امسال تاکنون شاهد وقوع حریق گسترده در مناطق تحت مدیریت محیط زیست استان نبودهایم، اما چند مورد حریق به صورت نقطهای در منطقه حفاظت شده «قلاجه» رخ داده که در زمان کوتاهی مهار شد و گسترش نیافت.
فرمانده یگان حفاظت محیط زیست استان کرمانشاه با بیان اینکه بخش عمده حریقهایی که رخ میدهد عامل انسانی دارد و ناشی از بیاحتیاطی گردشگران، عشایر، شکارچیان و... است، تاکید کرد: همراهی مردم و عدم روشن کردن آتش در محیط طبیعی و عدم رها کردن پسماندهایی مانند شیشه و بطری پلاستیکی که مانند ذرهبین عمل کرده و منجر به آتش سوزی میشود، از جمله راهکارهایی است که میتواند به کاهش موارد آتشسوزی با شروع فصل گرما کمک کند.
شیخویسی از آمادگی کامل یگان حفاظت محیط زیست استان برای مقابله با آتشسوزیهای احتمالی خبر داد و افزود: بیش از ۱۰۰ نیرو اعم از نیروهای محیطبان و نیروهای محیط زیست شهرستانها برای شروع حریقهای فصل گرما در آمادهباش هستند.
وی خاطرنشان کرد: از چندی قبل اقداماتی از جمله تیغهزنی، ایجاد آتشبُر، سرویس و آماده کردن دستگاههای دمنده، هماهنگی با دهیاران و مردم محلی و... نیز آغاز شده است.
فرمانده یگان حفاظت محیط زیست استان کرمانشاه درباره نقاطی از استان که بیشتر در معرض حریق قرار دارند نیز یادآور شد: در نقاطی که تردد انسان زیاد است خطر حریق نیز افزایش مییابد. در سنوات گذشته بیشترین موارد آتشسوزی در مناطق تحت مدیریت محیط زیست از نظر وسعت در منطقه بوزین و مرهخیل و از نظر تعداد در حوزه شهرستان کرمانشاه (پناهگاه حیات وحیش بیستون و ...) رخ داده است.
شیخویسی افزود: اگرچه آمادگی برای مقابله با حریق در تمام استان وجود دارد، اما تمرکز بیشتر بر نقاطی است که امکان و احتمال آتشسوزی در آنجا بیشتر است.
بر اساس آمارها سال گذشته ۳۴ مورد حریق در مناطق تحت مدیریت محیط زیست کرمانشاه رخ داد که وسعت آنها ۳۲۰۰ هکتار بود. وسعت مناطقی که سال گذشته طعمه حریق شد، نسبت به سال قبل از آن (سال ۱۴۰۲) با ۹۶ هکتار بسیار افزایش داشته است.
انتهای پیام
نظرات