سرتیپ دوم پزشک شهباز زارعی چهارشنبه ۱۷ اردیبهشت در آیین افتتاح پروژه اورژانس و اتاق عمل بیمارستان ۵۵۷ ابنسینا همدان در تالار کرخه نور ارتش، به تشریح تاریخچه این سازمان از زمان تأسیس دارالفنون توسط امیرکبیر تا دوران دفاع مقدس پرداخت و نقش برجسته پزشکان ارتش در عرصههای مختلف علمی و خدمترسانی به مردم را یادآور شد.
رئیس اداره بهداشت امداد و درمان نزاجا به اهمیت نقش امیرکبیر در تأسیس دارالفنون و شکلگیری رشتههای پزشکی، داروسازی، مهندسی و معدنشناسی اشاره کرد و یادآور شد: در آن دوران، دانشآموختگان برای تحصیل به خارج از کشور، بهویژه فرانسه اعزام میشدند و حاصل این تلاشها، ظهور چهرههایی مانند دکتر امیرعلم، بنیانگذار قانون طبابت و بیمارستان زنان و اطفال در ایران بود.
وی به نقش نیروی زمینی ارتش در دوران دفاع مقدس اشاره کرد و یادآور شد: این نیرو با داشتن ۳۷ بیمارستان ثابت و بیمارستانهای صحرایی متعدد، نقش مهمی در ارائه خدمات درمانی به رزمندگان و مردم مناطق جنگزده ایفا کرد.
وی با اشاره به اینکه ۴۶ هزار نفر از شهدای ارتش مربوط به نیروی زمینی هستند، افزود: ۱۵۵۴ نفر از آنها از کادر بهداشت و درمان بودند، از دکتر ناصر تابش، پزشک نیروی هوایی که در دوران دفاع مقدس ۱۸ هزار عمل جراحی انجام داد، به عنوان نمونهای از فداکاری و ایثار پزشکان ارتش یاد کرد.
وی با بیان اینکه شعار «ارتش فدای ملت است»، را یک مکتب و استراتژی دانست و تاکید کرد: ارتش در هر جایی که نیاز بوده، ماموریت خود را به نحو احسن انجام داده است.
زارعی افزود: فرماندهی نیروی زمینی سه اصل ولایتمداری، شایستهسالاری و عدالتمحوری را به عنوان اصول کار تعیین کرده و برنامههای عملیاتی در ۳۱ حوزه مختلف از ارتقای توان رزمی تا تجهیز، مسائل رفاهی، نیروی انسانی و بهداشت و درمان را در دست اجرا دارد.
رئیس اداره بهداشت امداد و درمان نزاجا، با تشریح ارکان اصلی حوزه سلامت شامل فضای فیزیکی، تجهیزات، دستورالعملها و نیروی انسانی، گفت: این ارکان در نیروی زمینی در حال تکمیل و بهروز رسانی هستند.
انتهای پیام
نظرات