• چهارشنبه / ۱۷ اردیبهشت ۱۴۰۴ / ۱۲:۲۱
  • دسته‌بندی: فارس
  • کد خبر: 1404021712231
  • خبرنگار : 50649

در نشست سازمان‌های مردم‌نهاد محیط زیست فارس مطرح شد؛

آموزش‌های محیط زیستی سرمایه‌گذاری بی‌هدررفت است / درگیر مسائل حاشیه‌ای نشویم

آموزش‌های محیط زیستی سرمایه‌گذاری بی‌هدررفت است / درگیر مسائل حاشیه‌ای نشویم

ایسنا/فارس معاون آموزش و مشارکت‌های مردمی سازمان حفاظت محیط زیست تصریح کرد: آموزش‌های محیط زیستی سرمایه‌گذاری بی‌هدررفت است و ثمرات آن با گذشت زمان در جامعه نمایان می‌شود.

هادی کیادلیری امروز، ۱۷ اردیبهشت در نشست شورای هماهنگی سازمان‌های مردم‌نهاد محیط زیستی استان فارس با قدردانی از نقش فعال و اثرگذار سازمان‌های مردم‌نهاد در استان فارس، بر ضرورت تقویت مشارکت این نهادها در فرآیندهای حفاظت محیط زیست تأکید کرد و گفت: نقش ما به عنوان دستگاه حاکمیتی حفاظت از محیط‌زیست و وظیفه تشکل‌های مردم‌نهاد این است که با روحیه‌ای پرسشگر و مطالبه‌گر، نقش ناظر بر عملکرد دستگاه‌های اجرایی را ایفا کنند و تغییر نقش‌ها میان حاکمیت و نهادهای مردمی می‌تواند آسیب‌زا باشد.

وی افزایش آگاهی عمومی نسبت به محیط زیست را یکی از ضروری‌ترین اقدامات امروز دانست و افزود: این مهم با کمک تشکل‌ها امکان‌پذیر خواهد بود.

کیادلیری همچنین تشکل‌های محیط ‌زیستی را پل ارتباطی مردم و دولت دانست و هشدار داد: با تغییر جایگاه این نهادها، ارتباط مردم با محیط زیست و دستگاه‌های دولتی تضعیف خواهد شد.

معاون آموزش و مشارکت‌های مردمی سازمان حفاظت محیط زیست افزود: تشکل‌ها باید با ارائه طرح‌ها و پیشنهادهای اصلاحی در حوزه سیاست‌گذاری، به پیشگیری از خطاهای اجرایی کمک کنند.

کیا دلیری گفت: از تشکل‌های محیط‌زیستی انتظار می‌رود تا نظارت بر عملکرد دستگاه‌های دولتی، شهرداری‌ها و دیگر نهادهای اجرایی را در اولویت خود قرار دهند، چراکه یکی از اهداف اصلی این تشکل‌ها، ارائه طرح‌ها، پیشنهادها و برنامه‌های نظارتی و اصلاحی است تا از بروز خطا در سیاست‌گذاری‌ها جلوگیری شود.

مدیر کل دفتر مشارکت‌های مردمی و مسئولیت اجتماعی سازمان حفاظت محیط زیست نیز در این نشست با مهم ارزیابی کردن نقش تشکل‌ها در انتقال دغدغه‌های مردمی، تصریح کرد: سازمان حفاظت محیط زیست همواره خود را پاسخگو به پرسش‌ها و مطالبات این نهادهای مردمی می‌داند.

محمدحسین بازگیر تصریح کرد: همه مسیرهای ارتباطی با سمن‌ها باز است و ما از ظرفیت این تشکل‌ها در حوزه‌هایی چون تالاب‌ها، خشکسالی، آموزش و دیگر موضوعات محیط‌زیستی بهره می‌گیریم.

وی تأکید کرد: انتظار داریم تشکل‌ها در جایگاه ناظر و همراه دلسوز، ضمن ایفای نقش انتقادی، در مسیر هم‌افزایی و همکاری گام بردارند.

محیط زیست نباید درگیر مسائل حاشیه‌ای شود

مدیر کل حفاظت محیط زیست فارس نیز در این نشست گفت: فارس استان شاخص در بهره‌گیری از توان تشکل‌های محیط زیست است اما فضا برای فراگیرتر شدن ارتباطات با تشکل‌ها نیز وجود دارد، همیشه حرف تشکل‌ها را شنیده‌ایم و به دنبال اصلاح رابطه دو طرفه هستیم.

لیلا تاجگردون با بیان اینکه هیچکدام از ما در همه حوزه‌ها متخصص نیستیم و نباید درباره هر چیزی نظر دهیم، افزود: باید از حاشیه‌ها دوری کنیم. محیط‌ زیست نباید درگیر مسایل حاشیه‌ای شود، تشکل‌ها باید در این زمینه محیط زیست استان را بیشتر همراهی و یاری کنند.

وی بیان کرد: انتظار داریم تشکل‌ها در گروه‌های تخصصی ورود کنند، راهکار بدهند و علمی نظر بدهند، دیدگاه‌ها باید مدیریت شده و پخته‌تر باشد.

تاجگردون با بیان اینکه مشکل اصلی در حال حاضر این است که در تصمیم‌گیری‌ها، مسائل محیط‌ زیستی اغلب به حاشیه رانده می‌شوند و بیشتر به ابعاد اقتصادی و اجتماعی پروژه‌ها توجه می‌شود، افزود: برای دستیابی به موفقیت در این حوزه، باید جایگاه محیط‌ زیست در ساختارهای تصمیم‌گیری کلان جامعه تقویت شود و مسائل محیط زیستی به‌عنوان یکی از اولویت‌های اصلی در تصمیم‌گیری‌ها لحاظ شوند و این رویکرد می‌تواند به توسعه پایدار و حفظ منابع طبیعی برای نسل‌های آینده کمک کند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha