• چهارشنبه / ۱۷ اردیبهشت ۱۴۰۴ / ۱۲:۴۳
  • دسته‌بندی: قم
  • کد خبر: 1404021712257
  • خبرنگار : 50455

آیت‌الله مکارم شیرازی:

طلاب از رسوب در حوزه پرهیز کنند

طلاب از رسوب در حوزه پرهیز کنند

ایسنا/قم آیت‌الله مکارم شیرازی در پیامی به مناسبت یکصدمین سال‌گشت بازتاسیس حوزه علمیه قم آورده است: اولویت دادن به تبلیغ و نشر دین و پرهیز از رسوب در حوزه از طریق پشتیبانی از طلاب و توانمند کردن ایشان به ابزار روز و فرهنگ‌های گوناگون و زبان‌های دیگر برای بالندگی حوزه ضروری است.

آیت‌الله ناصر مکارم شیرازی از مراجع تقلید، صبح امروز، چهارشنبه ۱۷ اردیبهشت در پیامی به همایش بین‌المللی یکصدمین سال‌گشت بازتاسیس حوزه علمیه قم که در مدرسه علمیه امام کاظم(ع) در قم در حال برگزاری است با تبریک میلاد حضرت رضا(ع) و حضرت فاطمه معصومه(س) و قدردانی از برگزارکنندگان و مهمانان این همایش، گفت: شهر مقدس قم که با فاصله کمی از اسلام به حوزه‌ای مهم و عمیق برای نشر معارف الهی تبدیل شد و در پیشینه ۱۲۰۰ ساله خود تاریخی پربار و پرفراز و نشیب داشته است.

ادامه پیام ایشان به شرح زیر است:

تشکیل حوزه علوم دینی و تربیت عالمان و شکل‌گیری قرائتی صحیح و عالمانه از اسلام موجب حفظ و حراست کیان شیعه از انحرافات شده است؛ خصوصا در سده اخیر و احیای مجدد آن توسط آیت‌الله حائری این حوزه علمیه بود که جامعه رنج کشیده ایران را در برابر توطئه‌های داخلی و خارجی و استبداد حفظ نمود و در نهایت انقلاب اسلامی مردم ایران که برخاسته از مکتب تشیع بود با هدایت امام به ثمر نشست و نقطه عطفی در تاریخ ایران و جهان ایجاد کرد. شجره حوزه، امروز به درختی پاک و تنومند تبدیل شده است؛ شجره طیبه اصلها ثابت و فرعها فی السماء.

امروز حفظ این میراث و بنا و پاسداری از آن تا ظهور حضرت ولیعصر(عج) مهمترین وظیفه بر دوش حوزه و علمای اعلام و طلاب است و دستیابی به آن مستلزم رعایت یکسری موضوعات است که به برخی از آنها اشاره می‌کنم. 

نخست؛ تاکید بر تهذیب نفس و پرورش روح و آراستگی به صفات نیکو است که باید اساس شخصیت حوزویان باشد.

دوم؛ حفظ و پایبندی به سنت‌های اصیل و ماندگار حوزه که یکی از رموز تربیت عالمان بصیر بوده است و به هر میزان از این مسئله عدول کنیم به همان میزان دچار خسارت خواهیم شد. 

سوم؛ تقویت جریان علمی و تربیت طلاب متخصص و فاضل و پرهیز از تحصیل سطحی است که لازمه آن اصلاح برنامه‌های درسی و متناسب‌سازی آن با نیازهای امروز است.

چهارم؛ ارتقای آگاهی در بین طلاب و دوراندیشی و نگاه به آینده در بین برنامه‌ریزان حوزه است. البته بهره از تکنولوژی و فضای مجازی و هوش مصنوعی موجب تسریع امور می‌شود ولی باید مراقب آفات این ابزار هم باشیم.

پنجم؛ اولویت دادن به تبلیغ و نشر دین و پرهیز از رسوب در حوزه از طریق پشتیبانی از طلاب و توانمند کردن ایشان به ابزار روز و فرهنگ‌های گوناگون و زبان‌های دیگر.

ششم؛ ارتباط عمیق و گسترده با عموم مردم و همراهی با آنان در سختی و مشکلات.

هفتم؛ تأکید بر حفظ استقلال حوزه از دولت‌ها که باعث حریت و آزاداندیشی بوده است؛ البته حوزه به عنوان مادر انقلاب پشتیبان انقلاب و رهبریست و خواهد بود.  

هشتم؛ جهاد تبیین و شبهه‌زدایی از اعتقادات دینی مخصوصا از اذهان جوانان.

نهم؛ تقویت روحیه امید به آینده که موجب نشاط در تحصیل و تهذیب است به خصوص اینکه هم اکنون اسباب نومیدسازی طلاب در دستور کار دشمنان و معاندان قرار دارد. 

دهم؛ اتصال عمیق و توسل به صاحب و مولای ما حضرت امام زمان(عج) که دلیل همه تلاش‌های ما جلب رضایت آن بزرگوار است.

بنده از همه دست‌اندرکاران همایش به خصوص آیت‌الله اعرافی تقدیر می‌کنم و امیدوارم مسلمین بر مستکبرین عالم پیروز شوند. 

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha