• یکشنبه / ۲۱ اردیبهشت ۱۴۰۴ / ۰۰:۱۸
  • دسته‌بندی: جامعه، شهری
  • کد خبر: 1404022014036
  • خبرنگار : 71649

درخواست معاون شهردار تهران از دولت برای بازگشت اختیار حریم پایتخت به شهرداری

درخواست معاون شهردار تهران از دولت برای بازگشت اختیار حریم پایتخت به شهرداری

معاون هماهنگی امور مناطق شهرداری تهران از مسئولان، دولت و وزارت کشور درخواست کرد تا اختیار اقدامات در خصوص حریم پایتخت به شهرداری تهران بازگردد.

لطف‌الله فروزنده در گفت‌وگو با ایسنا، با اشاره به ساخت و ساز غیرمجاز در پایتخت، گفت: ساخت‌وساز در حریم شهر تا حدودی به صورت غیرقانونی انجام می‌شود. در گذشته، مسئولیت حریم شهر در دوران استاندار قبل تهران به شهرداری تهران واگذار شده بود و با قاطعیت با متخلفان برخورد کردیم و روند مشخصی به آن دادیم، اما متأسفانه اخیراً بخشنامه‌ای صادر شده که طی آن اختیار حریم از شهرداری تهران گرفته شده است و این موضوع مشکلاتی ایجاد کرده است.

وی ادامه داد: هم وزیر کشور و هم مجموعه دولت چنین دیدگاهی دارند که شهرداری باید متولی آنجا باشد تا بتواند نظارت لازم را اعمال کند و ما نیز اعلام کرده‌ایم که نظارت را بر عهده می‌گیریم، تسهیل‌گری انجام می‌دهیم و هر منبع درآمدی که حاصل شود برای خود حریم هزینه خواهد شد. به هیچ‌وجه پول در جای دیگری هزینه نخواهد شد؛ یعنی عوارضی که برای ساخت‌وساز دریافت می‌شود، در خود آن حریم برای توسعه سرانه‌ها استفاده خواهد شد.

معاون هماهنگی امور مناطق شهردار تهران از مسئولان دولت و وزارت کشور درخواست کرد: طرحی را که ما در دوران استانداری قبلی برنامه‌ریزی کرده بودیم و توانسته بودیم نظارت خوب و مؤثری را در حریم اعمال کنیم را احیا کنند تا بتوانیم حریم را در یک چارچوب قانونی و منطقی گسترش دهیم؛ به‌ گونه‌ای که هم مردم بتوانند مجوز ساخت بگیرند و کارهایشان را انجام دهند و هم دست زمین‌خواران و واسطه‌ها کوتاه شود و در نهایت بتوانیم موضوع سرانه‌ها را نیز پیگیری کنیم.

وی با اشاره به سرانه فضای سبز در سطح مناطق تهران، اظهار کرد: در تهران وضعیت سرانه فضای سبز خوب است؛ به‌ طوری ‌که سرانه فضای سبز نزدیک به ۱۷ متر مربع برای هر نفر است. در برخی از مناطق، این سرانه به ۲۸ متر مربع نیز می‌رسد؛ اما در مناطق مرکزی سرانه پایین‌تر است چرا که زمین در دسترس وجود ندارد.

فروزنده ادامه داد: یکی از مباحث ما این است که تمامی جرائمی که بابت فضای سبز دریافت می‌شود، در یک حساب مشخص نگهداری شده و صرف خرید زمین برای توسعه فضای سبز استفاده می‌شود. به طور مثال منطقه ۸ به‌ شدت با کمبود فضا مواجه است، اما با تدبیری که اندیشیده شد توانستند ۱۰ پارک محلی ایجاد کنند.

معاون شهردار تهران اضافه کرد: ما در تهران به دنبال آن هستیم که در هر حال املاکی را از مردم خریداری و تجمیع کنیم و فضای سبز ایجاد کنیم. توجه بیشترمان به‌ویژه در مناطق مرکزی است که با کمبود فضا مواجهند و تلاش داریم سرانه مناسبی برای آن‌ها فراهم کنیم.

انتهای پیام 

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha