به گزارش ایسنا، «دونالد ترامپ» رئیسجمهور آمریکا پیش از سفر خود به منطقه غرب آسیا تصمیمهایی گرفته است که درآن منافع متحد اصلی خود در منطقه، یعنی رژیم صهیونیستی نادیده گرفته شده است. به نظر میرسد ترامپ فکر میکند این رژیم میتواند سفر بزرگ او به غرب آسیا را خراب کند و این موضوع دردسرساز شده است.
پایگاه خبری-تحلیلی میدلایستآی در گزارشی با این مقدمه نوشت: یک مقام ارشد غربی در منطقه گفت که «شکاف، واژهای اغراقشده برای این وضعیت است اما نارضایتی و دلسردی در حال شدت گرفتن است». از سوی دیگر، تحلیلگران و دیپلماتها میگویند پیش از سفر ترامپ به منطقه چند پرونده حساس در حال بررسی است که «بنیامین نتانیاهو» نخستوزیر اسرائیل را ناراحت کرده است.
مهمترین پرونده، مذاکرات غیرمستقیم تهران-واشنگتن درباره برنامه هستهای ایران با میانجیگری عمان است که به گفته «جیدی ونس» معاون ترامپ «تاکنون خوب پیش رفته است.»
ترامپ چند ماه است که درباره این مذاکرات به نتانیاهو بیاعتنایی کرده و نزدیکترین متحدان رسانهای او به «عوامل موساد» حمله کردهاند که سعی داشتند رئیسجمهور آمریکا را در این زمینه تحت فشار قرار دهند.
ترامپ که در ابتدا با حمایت کامل از حملات رژیم صهیونیستی به غزه و حملات نظامی ارتش آمریکا علیه یمن در میان کابینه نتانیاهو محبوبیت یافته بود، حالا با اعلام متوقف شدن حملات ارتش آمریکا به یمن و تلاش برای رسیدن به توافقی بر سر غزه با رژیم صهیونیستی، جبهه نتانیاهو را برآشفته است.

مسئله غیرقابل چشمپوشی غزه
«مایکل وحید حنا» مدیر برنامه آمریکا در «گروه بینالمللی بحران» میگوید: «در مرحله فعلی، مشخص است که ترامپ وقتی بخواهد، مثلا درباره ایران یا یمن، برخی تصمیمات بزرگ یکجانبه را بدون در نظر گرفتن جدی منافع اسرائیل اتخاذ میکند اما درباره پرونده فلسطین چندان شاهد چنین چیزی نبودهایم.
در بخش دیگری از این مطلب آمده است: با توجه به آغاز دور چهارم مذاکرات ایران و آمریکا که قرار است یکشنبه (فردا) برگزار شود، همچنین آتشبس شکنندهای که در یمن انجام شده، ترامپ توجه خود را معطوف به نوار غزه کرده است. نیروهای امدادی هشدار دادهاند این شهر ممکن است دقیقا در زمان ورود ترامپ به منطقه به قحطی و گرسنگی گسترده برسد. غزه در محاصره انسانی اسرائیل قرار دارد و کامیونهای حامل کمکهای امدادی هنوز اجازه ورود به این منطقه را ندارند.
«آرون دیوید میلر» یک مذاکرهکننده پیشین آمریکا در امور غرب آسیا که از اعضای ارشد «بنیاد کارنگی» است، گفت: ترامپ هنوز درگیر غزه است و نمیتواند آن را نادیده بگیرد.
میلر افزود: او نیاز به یک برنامه کمکرسانی در نکات مذاکراتی خود دارد چراکه قرار است از سوی سعودیها به دلیل آنچه در غزه رخ نمیدهد، یعنی کمکهای امدادی تحت فشار قرار بگیرد. در مجموع، او قرار است با خرسنندی رهبران عربی از مذاکره با ایران و آتشبس با حوثیها(انصارالله یمن) و نارضایتی آنها از وضعیت غزه مواجه شود.

به گفته کارشناسان، به نظر میرسد که ترامپ با در نظر داشتن کنترل شدید رژیم صهیونیستی بر غزه، در تلاش است به این نگرانیها پاسخ دهد.
انتهای پیام
نظرات