به گزارش ایسنا، سردار رحیمی با اشاره به شعار سال ۱۴۰۴ با عنوان «صیانت در سرمایهگذاری برای امنیت در اقتصاد ملی» گفت: از ابتدای سال جاری، تمام توان خود را برای حمایت از سرمایهگذاران و فعالان اقتصادی کشور به کار گرفتیم تا بتوانیم در تحقق این شعار، نقش مؤثری ایفا کنیم.
وی با تأکید بر حمایت از تولید و سرمایهگذاری داخلی افزود: در یکی از موارد اخیر، یک مجموعه بزرگ اقتصادی با تعداد زیادی نیروی کار به دلیل برخی مشکلات تعطیل شده بود که بلافاصله با اعزام نیروهای امنیت اقتصادی و آغاز رایزنیها، در تلاش هستیم مشکل این مجموعه برطرف و کارگران به محل کار خود بازگردند.
رئیس پلیس امنیت اقتصادی با اشاره به عملکرد این پلیس در سال ۱۴۰۳ گفت: طی سال گذشته، بیش از ۱۰۳ هزار پرونده در حوزه مبارزه با قاچاق کالا و جرایم گمرکی تشکیل و در جریان آنها، ۱۰۲ هزار نفر به عنوان متهم و مجرم اقتصادی در سراسر کشور دستگیر شدند.
وی خاطرنشان کرد: کشفیات پلیس امنیت اقتصادی در سال ۱۴۰۳ با رشد چشمگیر ۱۳۶ درصدی نسبت به سال ۱۴۰۲ همراه بوده و بالغ بر ۲۹۰ همت انواع کالای قاچاق و جرایم اقتصادی کشف شده است. همچنین ۴۳۳ باند قاچاق و جرایم اقتصادی نیز منهدم شدهاند که این رقم نسبت به سال گذشته ۳۷ درصد افزایش داشته است.
سردار رحیمی همچنین به اجرای طرحهای سراسری پلیس در کشور اشاره کرد و گفت: این طرحهای عملیاتی که مبتنی بر اقدامات اطلاعاتی هستند، به صورت مستمر اجرا میشوند و سال گذشته ۴۷ طرح عملیاتی در این راستا به مرحله اجرا رسید که نتایج مؤثری در کشف جرایم اقتصادی به همراه داشته است.
رئیس پلیس امنیت اقتصادی فراجا همچنین با اشاره به اقدامات این پلیس در حوزههای مختلف جرایم اقتصادی در سال ۱۴۰۳ خبر داد و گفت: در حوزه مبارزه با فرار مالیاتی، بالغ بر ۶ همت کشفیات انجام شده است.
کشف ۶ میلیون انواع ارز و دستگیری ۲۷۵ نفر از متهمان و دلالان ارزی
وی ادامه داد: در راستای مقابله با سوداگران بازار ارز، بیش از ۶ میلیون انواع ارز کشف و ۲۷۵ نفر از متهمان و دلالان ارزی در سراسر کشور دستگیر شدند.
سردار رحیمی با اشاره به اقدامات انجام شده در زمینه مبارزه با پولشویی نیز گفت: در سال گذشته، بیش از ۴ هزار و ۲۰۳ میلیارد ریال کشفیات مربوط به پولشویی در سراسر کشور صورت گرفت.
رئیس پلیس امنیت اقتصادی در بخش دیگری از سخنان خود به عملکرد پلیس گمرک پرداخت و اظهار کرد: طی سال ۱۴۰۳، بیش از ۴۱۲ هزار محموله گمرکی توسط پلیس گمرک کنترل شد که این اقدام منجر به شناسایی و دستگیری ۴۰۰۰ مجرم اقتصادی شد.
وی افزود: همچنین در همین راستا، پلیس گمرک موفق به شناسایی و کشف فعالیت ۵۴ هزار باند مرتبط با جرایم اقتصادی در حوزه گمرکی شده است.
رئیس پلیس امنیت اقتصادی فراجا در ادامه عنوان کرد: در سال ۱۴۰۳، مجموع کالاهای احتکارشده شناساییشده به ارزشی بالغ بر ۹۲ هزار میلیارد تومان رسید. عمده این اقلام شامل برنج، روغن و حبوبات بودهاند که بیشترین سهم را در میان کالاهای کشفشده داشتهاند.
کشف بیش از ۴۴۰ میلیون لیتر انواع فرآوردههای نفتی در سال ۱۴۰۳
توقیف ۳۶ هزار دستگاه خودروی شوتی
سردار رحیمی همچنین با اشاره به سایر اقدامات گسترده این یگان در سال گذشته خاطرنشان کرد: بیش از ۴۴۰ میلیون لیتر انواع فرآوردههای نفتی کشف شده و در همین بازه زمانی، ۳۶ هزار دستگاه خودروی شوتی که در جابهجایی غیرقانونی کالا نقش داشتند، توقیف شدهاند.
رشد ۱۱۶ درصدی مقابله با پروندههای اختلاس در سال ۱۴۰۳
وی افزود: در حوزه مقابله با پروندههای اختلاس در سال ۱۴۰۳، شاهد رشد ۱۱۶ درصدی نسبت به سال قبل آن بودیم و برخورد با اخلالگران نظام اقتصادی نیز نسبت به سال گذشته با افزایش ۱۸ درصدی همراه شده است.
فعالیت ۸ میلیون نفر در سکوهای خرید و فروش طلا
رحیمی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به تحولات بازار طلا، به فعالیت بالغ بر ۸ میلیون نفر از شهروندان در سکوهای خرید و فروش طلا اشاره کرد و گفت: حدود ۲ تن و ۳۰۰ کیلوگرم طلای آبشده که توسط مردم خریداری شده، هماکنون در بانک کارگشایی نگهداری میشود. اقدامات نظارتی لازم نیز انجام گرفته تا از بروز هرگونه حادثه یا سوءاستفاده احتمالی در این حوزه جلوگیری شود.
سردار رحیمی در ادامه خاطرنشان کرد: یکی از اقدامات دیگر که این روزها بیشتر نیاز است ما همکاری کنیم با عزیزان در وزرات نیرو، برخورد با دستگاهای ماینر است. ما در سال گذشته حدود ۱۸ هزار و ۵۰۰ دستگاه ماینر را توانستیم کشف کنیم و حدود ۱۵۳۵ نفر هم که در این رابطه اقدام غیرقانونی کردند، دستگیر شدند. در سال جاری هم این روند ادامه خواهد داشت.
راهاندازی قرارگاه ویژه برای مقابله با خودروهای شوتی
سردار رحیمی درباره مبارزه با قاچاق کالا نیز گفت: بیش از ۹۰ تا ۹۵ درصد کشفیات در حوزه قاچاق کالا به پلیس تعلق دارد. امسال برنامههای ویژهای را در نقاط مرزی طراحی کردهایم و تمام توان مرکز را به کمک همکارانمان خواهیم آورد. در حوزه قاچاق سوخت نیز با جدیت به فعالیت خود ادامه میدهیم و برای مقابله با خودروهای شوتی قرارگاه ویژهای را راهاندازی کردهایم، چرا که این خودروها لطمات و ضربات سنگینی به مردم وارد میکنند.
کشف و ضبط شده ۷۷ همت کالای قاچاق در سال جاری
وی افزود: در سال جاری، ۷۷ همت کالای قاچاق کشف و ضبط شده است. بیش از ۹۱ هزار نفر در این زمینه دستگیر و بیش از ۶۰ هزار خودرو نیز توقیف شدهاند. به طور کلی، ۱۷ میلیارد قلم کالای قاچاق مختلف شناسایی و ضبط شده است.
کشف بیش از ۵ میلیون قطعه قاچاق لوازم خودرو
رئیس پلیس امنیت اقتصادی فراجا در ادامه گفت: در حوزه لوازم یدکی خودرو، بیش از ۵ میلیون قطعه قاچاق کشف کردهایم که نسبت به سال گذشته افزایش ۲۵ درصدی داشته است و ارزش این لوازم کشفشده بالغ بر ۳ هزار میلیارد تومان است.
کشف و ضبط ۹۵۰ میلیون نخ سیگار قاچاق در سال گذشته
سردار رحیمی درخصوص قاچاق سیگار نیز تصریح کرد: با توجه به تولیدات داخلی، کشور نیازی به واردات سیگار ندارد. با این حال، در سال گذشته ۹۵۰ میلیون نخ سیگار قاچاق کشف و ضبط کردیم.
وی همچنین به کشفیات خودرو اشاره کرد و گفت: در بخش کشف خودرو، بیش از ۱۳ هزار دستگاه کشف شده که در میان آنها ۱۲۳۲ دستگاه خودرو لوکس و گرانقیمت وجود داشته است. ارزش این خودروها بالغ بر ۱۵ همت بوده است. در یک مورد خاص، ۲۳۱ دستگاه بیل مکانیکی به ارزش ۵ همت کشف و ۱۲ متهم در این زمینه دستگیر شدند.
کشف ۱۶ هزار قطعه عتیقه و دستگیری ۴۳۶ نفر در سال گذشته
سردار رحیمی به کشفیات میراث فرهنگی اشاره کرد و افزود: در حوزه میراث فرهنگی، ۱۶ هزار قطعه عتیقه کشف شده است که در این رابطه ۴۳۶ نفر دستگیر شدهاند و از نظر مالی، این آثار غیرقابل ارزشگذاری بودهاند.
وی در پاسخ به سوالی درباره برخورد با کولبران و موضوع کالاهای ته لنجی که در برخی مناطق جنوبی کشور به عنوان روشی رایج برای واردات استفاده میشود، توضیح داد: بحث ته لنجی مسئلهای متفاوت است. گاهی یک ملوان یا صاحب لنج، کالایی را به کشورهای جنوب خلیج فارس میبرد و هنگام بازگشت مقدار کمی جنس همراه میآورد؛ این موضوع از نظر ما مشکلی ندارد. اما زمانی که برخی افراد لنجها را اجاره میکنند و تحت عنوان تهلنجی اقدام به واردات غیرقانونی و قاچاق میکنند، ماجرا فرق میکند.
وی افزود: در واقع، همان اتفاقی که در غرب کشور برای کولبران میافتد، در جنوب با لنجها تکرار میشود. کولبر یا صاحب لنج مبلغ ناچیزی دریافت میکند، اما در عمل در خدمت قاچاقچیان قرار میگیرد. من به شدت با این روش مخالفم و معتقدم باید هرچه سریعتر این روند متوقف شود. حتی اگر برخی مسئولان از این اظهارنظر ناراحت شوند، نظر من همین است.
رئیس پلیس امنیت اقتصادی فراجا در خاتمه تأکید کرد: اگر قصد واردات دارید، این کار باید از مسیر قانونی انجام شود. کالا از طریق گمرک وارد کشور شود و مالیات آن پرداخت شود. این حق مردم است که مالیات میپردازند، و همچنین حق تولیدکنندگانی است که در نتیجه ورود این کالاهای قاچاق، محصولاتشان فروش نمیرود. ادامه این روند باعث افزایش کالای قاچاق در بازار و آسیب جدی به تولید ملی خواهد شد.
انتهای پیام
نظرات