صادق ضیاییان در گفتوگو با ایسنا اظهار کرد: امروز (۲۳ اردیبهشتماه) در مناطقی از آذربایجان غربی، آذربایجان شرقی، اردبیل، غرب گیلان، برخی نقاط کردستان، زنجان و ارتفاعات البرز غربی در برخی ساعات وقوع رگبار و رعد و برق، وزش باد شدید موقت و در نقاط مستعد تگرگ پیشبینی میشود.
وی ادامه داد: چهارشنبه (۲۴ اردیبهشتماه) نیز این شرایط در مناطقی از آذربایجان غربی، آذربایجان شرقی، اردبیل، برخی نقاط کرمانشاه و کردستان، استانهای ساحلی خزر، تهران، البرز، قزوین، زنجان و ارتفاعات استانهای سمنان و گلستان مورد انتظار است.
پیشبینی کلی ۵ روزه هواشناسی
بارشهای بهاری از مدتی قبل به شکل پدیدههایی حدی، در نقاط مختلفی از کشور اتفاق افتاد. حالا نیز وزش بادهای شدید موقت، به همین سبب، خیزش گرد و خاک و وقوع رگبار و رعد و برق در چند ناحیه مختلف از ایران ادامه دارد. در طول روزهای پایانی این هفته نیز ابتدا شمال غرب و برخی نقاط از غرب تحت تاثیر قرار خواهد داد سپس گستره بارش به غرب و استانهای واقع در دامنه جنوبی افزایش مییابد و همزمان در شمال غرب و غرب سواحل خزر تشدید میشود. بارشها تا آخرین روز هفته شمال شرق، ارتفاعات و دامنههای جنوبی البرز را نیز در بر خواهد گرفت اما اولین روز از هفته آینده، تنها بارش در نواحی شمال شرق روی میدهد.
در خصوص سایر پدیدههای جوی فعال نیز باید به جریانات گرم و مرطوب جنوبی و ناپایداریهای فصلی اشاره کرد که در ارتفاعات شرق و جنوب سیستان و بلوچستان، شرق هرمزگان و ارتفاعات کرمان فعالیت میکند و آثاری مانند رگبار و وزش بادهای شدید لحظهای را در پی خواهد داشت.
نقشههای همدیدی و آینده نگری، خیزش گرد و خاک را نیز از امروز تا شنبه در بیشتر مناطق ایران نشان داده است که بخشی از آن به دلیل احتمال انتقال گرد و خاک از عراق است.
تشدید سامانه بارشی از پنجشنبه؛ گستره بارش به غرب و دامنههای البرز میرسد
به گفته ضیاییان، بر اساس نقشه های همدیدی و آیندهنگری در طول پنجشنبه (۲۵ اسفندماه) بارش در شمال غرب و غرب سواحل خزر تشدید میشود و گستره آن غرب ایران و استانهای واقع در دامنههای جنوبی البرز را فرا خواهد گرفت.
آغاز هفته آینده با رگبار و باد
وی گفت: پیشبینی کلی شرایط جوی روزهای آینده حاکی از آن است جمعه (۲۶ اردیبهشتماه) در برخی نقاط شمال غرب، شمال شرق، سواحل دریای خزر و ارتفاعات و دامنههای جنوبی البرز در زنجان، قزوین، البرز، تهران و سمنان بارش پراکنده، گاهی همراه با رعد و برق و وزش باد رخ خواهد داد که این وضعیت جوی شنبه (۲۷ اردیبهشتماه) برای برخی نقاط شمال شرق پیشبینی شده است.
وزش بادهای شدید و لحظهای در شرق کشور
ضیاییان تاکید کرد: از امروز تا روز جمعه با توجه به جریانات گرم و مرطوب جنوبی و ناپایداریهای فصلی، در ساعات بعد از ظهر و اوایل شب در ارتفاعات شرق و جنوب سیستان و بلوچستان، شرق هرمزگان و ارتفاعات کرمان افزایش ابر، گاهی رگبار و رعد و برق و وزش باد شدید لحظهای دور از انتظار نیست.
خیزش گرد و خاک به نواحی مختلفی از کشور میرسد؛ احتمال انتقال گرد و خاک از کشور عراق
رئیس مرکز ملی پیشبینی و مدیریت بحران مخاطرات وضع هوا اضافه کرد: طی پنج روز آینده (امروز تا شنبه) در بیشتر مناطق ایران، سرعت وزش باد افزایش مییابد. به همین سبب در برخی ساعات مناطقی از غرب، جنوب غرب، مرکز، جنوب شرق و دامنههای جنوبی البرز با احتمال خیزش گرد و خاک روبروست. همچنین طی این مدت با توجه به افزایش سرعت وزش باد، احتمال انتقال گرد و خاک از کشور عراق به مناطقی از شمال غرب، غرب و جنوب غرب وجود دارد.
آبهای شمالی و جنوبی مواج است
وی به شرایط جوی آبهای شمال و جنوبی ایران نیز اشاره کرد و افزود: از فردا تا آخر هفته تنگه هرمز، شمال خلیج فارس و شرق دریای عمان به ویژه در ساعات بعد از ظهر مواج خواهد بود و پنجشنبه تا جمعه، شرایط دریای خزر نیز مواج پیشبینی شده است.
پیشبینی هواشناسی کشور از آب و هوای تهران
رئیس مرکز ملی پیشبینی و مدیریت بحران مخاطرات وضع هوا درباره وضعیت جوی تهران طی دو روز آینده اظهارکرد: آسمان تهران فردا (۲۴ اردیبهشتماه) کمی ابری تا قسمتی ابری و وزش باد در بعضی ساعتها وزش باد شدید و گردوخاک با حداقل دمای ۲۲ و حداکثر دمای ۳۴ درجه سانتیگراد و طی پنجشنبه (۲۵ اردیبهشتماه) کمی ابری تا قسمتی ابری و وزش باد در بعد از ظهر وزش باد شدید و گردوخاک با حداقل دمای ۲۱ و حداکثر دمای درجه ۳۳ سانتیگراد پیشبینی میشود.
بیشینه دمای ایران؛ دمای اهواز ۴۰
ضیاییان در پایان گفت: طی فردا و پس فردا (۲۴ و ۲۵ اردیبهشتماه) اهواز با دمای ۴۲ درجه سانتیگراد گرمترین و شهر کرد با دمای ۸ درجه سانتیگراد سردترین مراکز استان پیشبینی میشود.
به گزارش ایسنا، صحت پیشبینی هواشناسی در بازه زمانی یک هفته ۸۰ درصد است.
انتهای پیام
نظرات