• سه‌شنبه / ۲۳ اردیبهشت ۱۴۰۴ / ۱۲:۴۳
  • دسته‌بندی: فناوری
  • کد خبر: 1404022316643
  • خبرنگار : 71974

افتتاح مرکز فناوری سلامت به مساحت ۱۵ هزار متر مربع

افتتاح مرکز فناوری سلامت به مساحت ۱۵ هزار متر مربع

رئیس سابق دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی از افتتاح مرکز فناوری سلامت در شرق تهران با مساحت ۱۵ هزار متر مربع خبر داد.

به گزارش ایسنا، علیرضا زالی، رئیس پیشین دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی امروز در نوزدهمین جشنواره آموزشی که در دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی برگزار شد، ضمن تشکر از حضور افراد در جلسه و به احترام دانشگاه، تاکید کرد که تلاش برای ارتقای برنامه‌ها و تعالی دانشگاه وظیفه‌ای اخلاقی و حرفه‌ای است.

وی افزود: همه ما باید توان خود را برای ارتقای برنامه‌ها و موفقیت‌های دانشگاه به کار ببریم و بدون شک، این کار نیازمند همکاری و همت تمامی اعضای دانشگاه است.

زالی همچنین به اهمیت حضور مسئولان و روسای دانشگاه‌ها اشاره کرد و اظهار داشت: در حالی که کار روسای دانشگاه‌ها دشوار است، دانشگاه شهید بهشتی به عنوان یکی از بزرگ‌ترین دانشگاه‌های کشور، همواره به تولید خدمات درمانی و آموزشی ارزشمند پرداخته است.

دستاوردهای درمانی دانشگاه شهید بهشتی

زالی در ادامه به برخی از دستاوردهای چشمگیر دانشگاه شهید بهشتی در حوزه درمان اشاره کرد و گفت: در سال ۱۴۰۱، دانشگاه در مجموع یک میلیون و ۵۰۰ هزار نفر را به صورت سرپایی درمان کرد و همچنین یک میلیون و ۲۴۴ هزار بیمار بستری را تحت حمایت قرار داد. علاوه بر این، ۱۴۴ هزار عمل جراحی در این دانشگاه انجام شد که اغلب از نوع ارجاعی بوده‌اند.

وی افزود: با توجه به وسعت جغرافیایی دانشگاه و جمعیت وسیع منطقه تحت پوشش، دانشگاه شهید بهشتی باید به طور مداوم خود را با نیازهای جمعیتی تطبیق دهد. جمعیت میانسال و سالمند کشور، یکی از چالش‌های اصلی در پوشش خدمات درمانی است که باید مورد توجه قرار گیرد.

برنامه‌ریزی راهبردی برای آینده دانشگاه

رئیس سابق دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی در ادامه به اهمیت برنامه‌ریزی راهبردی برای پیشرفت دانشگاه اشاره کرد و گفت: برای اجتناب از تصمیمات سلیقه‌ای، دانشگاه با تدوین یک برنامه راهبردی مبتنی بر شواهد و پیش‌بینی‌های آینده‌نگر، اقدام به تعیین مسیر رشد خود کرده است. این برنامه تا سه سال آینده پایدار خواهد بود و با بازنگری‌های لازم، مسیر دانشگاه به خوبی دنبال خواهد شد.

تحولات در جمعیت اعضای هیئت علمی

زالی با اشاره به تغییرات در بدنه علمی دانشگاه افزود: جمعیت اعضای هیئت علمی دانشگاه از ۱۴۰۰ نفر به ۱۵۶۰ نفر افزایش یافته است. همچنین، تعداد اساتید تمام‌وقت به ۲۳۲ نفر رسیده و ۳۷۰ نفر از اساتید دانشگاه در گروه‌های مختلف مشغول به تدریس و پژوهش هستند. این آمار نشان‌دهنده کیفیت بالای علمی دانشگاه است.

دستاوردهای آموزشی دانشگاه

زالی در بخش دیگری از سخنان خود به پیشرفت‌های دانشگاه در زمینه آموزش اشاره کرد و گفت: دانشگاه شهید بهشتی امروز یکی از بزرگ‌ترین و وسیع‌ترین منوهای آموزشی را در کشور دارد. این دانشگاه با ۲۸ دوره دستیاری، ۵۷ دوره تخصص و ۸۸ دوره فلوشیپ در حال ارائه آموزش‌های تخصصی است که می‌تواند تأثیرات زیادی در بهبود خدمات بهداشتی و درمانی کشور داشته باشد.

وی افزود: این موفقیت‌ها حاصل تلاش‌های اساتید، کارکنان و تمامی اعضای دانشگاه است که همواره در جهت ارتقای سطح علمی و عملی دانشگاه گام برداشته‌اند.

 زالی بر لزوم استمرار تلاش‌ها برای حفظ و گسترش دستاوردهای دانشگاه تاکید کرد و گفت: با توجه به موقعیت ممتاز دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، این دانشگاه می‌تواند به عنوان الگو در زمینه‌های آموزشی و درمانی برای سایر دانشگاه‌ها و مراکز علمی کشور عمل کند.

افزایش ظرفیت‌های آموزشی و پژوهشی دانشگاه

علیرضا زالی، رئیس سابق دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، در ادامه سخنان خود به دستاوردهای مهم دانشگاه در حوزه‌های آموزشی و پژوهشی اشاره کرد و گفت: در حال حاضر ۴۸ درصد از برنامه‌های آموزش دانشگاه به دوره‌های پسادکترا و آموزش‌های تخصصی اختصاص یافته است. این دانشگاه ظرفیت‌های آموزشی خود را به شدت افزایش داده است و در دو سال گذشته تغییرات قابل توجهی در این زمینه رخ داده است.

زالی افزود: در حوزه پژوهش، دانشگاه شهید بهشتی موفق به عبور از مرز پنج هزار مقاله علمی شده است و از این تعداد، ۱۶۲۵ مقاله دارای ارزیابی بین‌المللی هستند که نشان از پیشرفت‌های چشمگیر دانشگاه در این بخش دارد.

پیشرفت‌های بین‌المللی و افزایش رتبه دانشگاه

وی با اشاره به افزایش ارتباطات بین‌المللی دانشگاه، اظهار داشت: در سال گذشته، ۱۴۲۵ مقاله از مجموعه مقالات دانشگاه به استانداردهای بین‌المللی رسید و توانستیم ۱۶۶۶ ارجاع علمی (سایتیشن) را برای دانشگاه به دست آوریم. این در حالی است که دانشگاه در زمینه رتبه‌بندی جهانی در سطح خوبی قرار دارد و از نظر ارزیابی‌های بین‌المللی، دانشگاه شهید بهشتی اکنون در رتبه‌بندی جهانی گلوبالیکس قرار گرفته است.

توسعه فضای پژوهشی و مراکز رشد

رئیس سابق دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی در ادامه به توسعه زیرساخت‌های پژوهشی دانشگاه اشاره کرد و گفت: در سال گذشته، فضای پژوهشی دانشگاه با افتتاح مرکز فناوری سلامت به مساحت ۱۵ هزار متر مربع در شرق تهران، گسترش یافت. همچنین، تعداد مراکز رشد دانشگاه به ۱۰ مرکز رسید که این مراکز می‌توانند نقش مهمی در توسعه فناوری‌های نوین ایفا کنند.

چالش‌های مالی و اعتباری دانشگاه

زالی همچنین به مشکلات مالی دانشگاه در سال‌های اخیر پرداخت و گفت: یکی از مسائل جدی که دانشگاه با آن مواجه است، کمبود اعتبارات است. در سال ۱۳۹۸، زمانی که مسئولیت دانشگاه را بر عهده گرفتم، شرایط مالی بسیار دشوار بود. اما امروز، نسبت به سال ۱۳۹۸، میزان مطالبات بیمه‌ای دانشگاه  رشد داشته است. در این مدت، افزایش در بخش دارو نیز مشاهده شده است.

وی افزود: متاسفانه از مهر ۱۴۰۱، دانشگاه‌ها با کاهش شدید بودجه روبرو شدند و این امر بر عملکرد دانشگاه تاثیر منفی گذاشته است. به‌طوری که حذف ۱۵ قلم از ردیف‌های حمایتی در بودجه، ماهانه ۶۲ میلیارد تومان بار مالی برای دانشگاه به دنبال داشته است.

نیاز به حمایت‌های بیشتر برای توسعه دانشگاه

زالی در نهایت تاکید کرد: با توجه به چالش‌های مالی و بودجه‌ای، دانشگاه به حمایت‌های بیشتری نیاز دارد تا بتواند به توسعه زیرساخت‌ها و ارتقای سطح علمی و پژوهشی خود ادامه دهد. از جمله برنامه‌های پیش‌رو، توسعه ۹۲ هزار متر مربع فضای درمانی و ۶۳ هزار متر مربع فضای آموزشی است که در سال‌های آینده در دستور کار قرار دارد.

وی با اشاره به مشکل کمبود منابع مالی برای پوشش هزینه‌های درمانی و توسعه زیرساخت‌ها، افزود: در حال حاضر، دانشگاه به ۸۳۰ میلیارد تومان اعتبار برای تأمین هزینه‌ها نیاز دارد. این در حالی است که برای تأمین هزینه‌های پرسنل، ماهانه ۲۱۲ میلیارد تومان باید تأمین شود. شرایط سخت مالی همچنان ادامه دارد و نیازمند تدابیر ویژه‌ای برای جبران این کمبودها هستیم.

زالی در ادامه سخنان خود با اشاره به تلاش‌های مستمر اعضای هیئت علمی و کارکنان دانشگاه، بر لزوم همدلی و همکاری بیشتر برای عبور از چالش‌ها تاکید کرد و گفت: مهم‌ترین چالش‌ها در حال حاضر، رفع مشکلات مالی و توسعه زیرساخت‌ها است که نیازمند حمایت‌های بیشتر از سوی مسئولان و وزارت بهداشت است. امیدوارم با همکاری همه‌جانبه، دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی همچنان به عنوان یکی از پیشروترین دانشگاه‌های کشور در عرصه‌های آموزشی، پژوهشی و درمانی باقی بماند.

رشد چشمگیر درآمد اختصاصی دانشگاه‌ها و دستاوردهای بهداشتی و درمانی در دوران کرونا

علیرضا زالی، رئیس سابق دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، با اشاره به دستاوردهای مهم این دانشگاه در دو سال گذشته، گفت: دانشگاه ما و پنج دانشگاه دیگر در این مدت توانستند درآمد اختصاصی خود را افزایش دهند و بالاتر از سطح ملی قرار گیرند. این امر به رغم برداشت ۳۲ درصدی از درآمد اختصاصی بیمارستان‌ها، که موجب ضعف بنیه مالی آنها می‌شود، حاصل شد.

دستاوردهای بهداشتی و زیرساختی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی

وی در ادامه با اشاره به موفقیت‌های دانشگاه در حوزه بهداشت، اظهار داشت: امروز، با بیش از ۳۷۵۷ پایگاه بهداشتی، ۱۲۰ خانه بهداشت و تقریباً ۵۰ پایگاه سلامت، دانشگاه در زمینه بهداشت به‌طور چشمگیری پیشرفت کرده است. این در حالی است که ما در برنامه ملی بهداشت، حتی جلوتر از برنامه‌های تعریف شده حرکت می‌کنیم. در مجموع، ۳۰ میلیون خدمت بهداشتی در این زمینه ارائه شده است.

پیشرفت‌های درمانی و دستاوردهای پزشکی

زالی افزود: در حوزه درمان نیز، دانشگاه موفق به ایجاد ۱۳ خانه مشارکت و ۱۰ مرکز درمانی جدید شد. خوشبختانه، دانشگاه ما سه سال متوالی در این حوزه فعالیت دارد و اقدامات گسترده‌ای در زمینه درمان صورت گرفته است. با توجه به بیش از ۷۷ بیمارستان، ۴۷ مرکز جراحی و ۱۸۰۰ مرکز درمانی تحت پوشش، کار همکاران ما در این زمینه بسیار دشوار است.

موقعیت خوابگاه‌ها و تأمین اعتبارات دانشگاه

این مقام مسئول در خصوص وضعیت خوابگاه‌های دانشگاه نیز بیان کرد: دانشگاه ما با تلاش‌های گسترده توانست ۱۵ میلیارد تومان از ظرفیت خوابگاه‌ها را جذب کند و ظرفیت خوابگاه‌ها را به ۳۸۵۰ افزایش دهد. با این حال، بیشتر خوابگاه‌های دانشگاه بیش از ۵۰ سال قدمت دارند و نیاز به نوسازی دارند.

وی همچنین افزود: در زمینه اعتبارات نیز، دانشگاه در سال گذشته توانست ۱۱۷ درصد بیشتر از سال‌های گذشته اعتبارات جذب کند و حدود ۳.۹ درصد از اعتبارات هزینه‌ای دانشگاه‌های دیگر را بیشتر دریافت کند. این اقدامات موجب شد تا مبلغ ۱۵۰۰ میلیارد تومان به بودجه دانشگاه اضافه شود.

دستاوردهای دانشگاه در مقابله با کرونا

زالی در خصوص عملکرد دانشگاه در دوران کرونا گفت: یکی از افتخارات بزرگ ما در دوران کرونا، پشتیبانی از سفیدپوشان عرصه سلامت بود. دانشگاه ما توانست بیش از ۱۰ میلیون واکسن در فاز اول به مردم تزریق کند. در این راستا، همکاری با مسئولان و مردم نقش بسیار مهمی داشت.

مقایسه با دانشگاه‌های دیگر و دستیابی به رتبه‌های برتر

وی در پایان به دستاوردهای دانشگاه در مقایسه با دیگر دانشگاه‌ها اشاره کرد و گفت: در حوزه تحصیلات و تحقیقات، دانشگاه ما موفق به کسب رتبه اول شده است و در مقایسه با دانشگاه علوم پزشکی تهران، فاصله امتیازی کمی داریم. علیرغم تعداد کمتر اعضای هیئت علمی، این دانشگاه همچنان در بسیاری از حوزه‌ها پیشرو است.

زالی در نهایت از همکاری تمامی ارکان دانشگاه برای ادامه این موفقیت‌ها قدردانی و ابراز امیدواری کرد که این مسیر در سال‌های آینده نیز ادامه یابد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha