• چهارشنبه / ۲۴ اردیبهشت ۱۴۰۴ / ۱۱:۲۳
  • دسته‌بندی: دانش‌بنیان‌ها
  • کد خبر: 1404022417343
  • خبرنگار : 71567

هاب نوآوری و فناوری دانشگاه علامه طباطبائی راه‌اندازی شد

هاب نوآوری و فناوری دانشگاه علامه طباطبائی راه‌اندازی شد

در مراسمی با حضور سرپرست دانشگاه علامه طباطبائی و نمایندگان بخش‌های دولتی و خصوصی توافقنامه همکاری در تأسیس هاب نوآوری پارک علم و فناوری دانشگاه علامه طباطبائی به امضا رسید.

به گزارش ایسنا، دکتر مهدی الیاسی معاون سیاست‌گذاری معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان ریاست جمهوری و عضو هیئت علمی دانشگاه علامه طباطبائی در نشست امضای تفاهم‌نامه همکاری برای بنیان‌گذاری هاب نوآوری پارک علم و فناوری دانشگاه علامه طباطبائی با اشاره به رشد ارگانیک دانشگاه در حوزه نوآوری طی یک دهه اخیر، اظهار کرد: دانشگاه علامه طباطبائی با تکیه بر ظرفیت‌های موجود و بدون طرح‌های عظیم فیزیک‌محور، توسعه‌ای پایدار و محتوایی را تجربه کرده و اکنون از نظر زیرساختی و نهادی آماده جهش بزرگی است.

وی افزود: با زیرساخت‌های فراهم‌شده برای پارک علم و فناوری و سرمایه‌گذاری مشترک، این پارک طی دو تا سه سال آینده به یکی از مراکز برجسته فناوری و نوآوری در تهران تبدیل خواهد شد.

الیاسی با تأکید بر پیشرو بودن علامه در علوم انسانی و اجتماعی، نقش آن را در جبران عقب‌ماندگی این حوزه در اکوسیستم علم، فناوری و اقتصاد کلیدی دانست و گفت: معاونت علمی با ارائه ظرفیت‌های قانون جهش تولید دانش‌بنیان از جمله معافیت‌های مالیاتی و بررسی مصوبات در کارگروه شورای فناوری هر دو هفته، از این همکاری حمایت کامل می‌کند.

وی همچنین به همکاری محتوایی با دانشگاه در زمینه اثربخشی علوم انسانی و اقتصاد دیجیتال اشاره کرد و حضور شرکای معتبر مانند صندوق اقتصاد دیجیتال و بانک ملت را نویدبخش تقویت اکوسیستم نوآوری کشور دانست.

دکتر محسن مطیعی، سرپرست پارک علم و فناوری دانشگاه علامه طباطبائی، امضای این تفاهم‌نامه را نقطه عطفی در تقویت اکوسیستم نوآوری علوم انسانی و اجرای مگاپروژه‌ای برای خلق ارزش مشترک توصیف کرد.

وی اظهار کرد: پارک علم و فناوری از تیرماه ۱۴۰۲ موافقت اصولی دریافت کرده و از مهرماه همان سال فعالیت رسمی خود را آغاز کرد. مذاکرات با صندوق نوآفرین، فولاد مبارکه، یکی از بانکهای کشور و بنیاد برکت به مدل‌های همکاری مؤثری منجر شده است.

مطیعی با اشاره به استقرار بیش از ۶۰ واحد فناور در حوزه علوم انسانی در مرکز رشد ونک، مراکز نوآوری دانشکده‌های روانشناسی، مدیریت، زبان و ادبیات، علوم اجتماعی و پردیس مرکزی دانشگاه، افزود: این واحدها در سال گذشته ۵۰۰ هزار دلار صادرات و ۱۵۰ میلیارد تومان فروش داشته‌اند که برای اکوسیستم نوپای ما دستاوردی قابل‌توجه است.

وی از تخصیص ۶ میلیارد تومان از اعتبار ۱۰۰ میلیارد تومانی به واحدهای فناور، حضور ۵ شتاب‌دهنده و فعال‌سازی مجدد مرکز کارآفرینی و نوآوری توسط دکتر سردار خبر داد و گفت: هیات امنای دانشگاه ۱۰ هکتار زمین برای توسعه زیست‌بوم نوآوری مصوب کرده که ۱.۲ هکتار آن لکه‌گذاری شده و برنامه‌ریزی برای ۵ هزار مترمربع در حال انجام است.

مطیعی هدف این پروژه را احداث ۲۰ هزار مترمربع فضای نوآوری با سرمایه‌گذاری حدود هزار میلیارد تومان عنوان کرد و افزود: مدل همکاری جدید با مشارکت بخش خصوصی از فاز صفر، از بروز اختلافات حقوقی جلوگیری می‌کند.

وی به چهار نوآوری کلیدی پروژه اشاره و تاکید کرد: نخست، مشارکت از فاز صفر با تنظیم قرارداد اولیه و تدوین قراردادهای دقیق‌تر در مراحل بعدی؛ دوم، تأمین مالی خلاقانه از طریق معافیت‌های مالیاتی قانون جهش تولید دانش‌بنیان، سرمایه‌گذاری خصوصی و توکن‌سازی دارایی‌ها؛ سوم، خوشه‌سازی در اکوسیستم با همکاری شرکت‌های بزرگ برای تبدیل مسائل کلان به پروژه‌های کوچک‌تر قابل‌اجرا توسط استارتاپ‌ها و چهارم، تضمین بازار و راهبری با مشخص بودن بازار و مشتری از ابتدا و حمایت شرکت‌های بزرگ.

مطیعی ابراز امیدواری کرد که این پروژه به الگویی موفق برای همکاری صنعت و دانشگاه تبدیل شود و گامی بزرگ در توسعه اکوسیستم نوآوری کشور باشد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha