به گزارش ایسنا، ماه گذشته، ماتیاس دوپکه (Matthias Doepke)، اقتصاددان، سه دهه از زندگیاش در ایالات متحده آمریکا را جمع کرد و از کارش در دانشگاه نورثوسترن استعفا داد. او خانهاش در اوانستون ایلینویز را فروخت و به همسر و سه فرزندش در لندن پیوست.
به نقل از نیچر، دوپکه تحقیقاتش را که بررسی میکند چگونه توسعه اقتصادی بر خانوادهها و برابری جنسیتی تاثیر میگذارد، در دانشکده علوم سیاسی و اقتصادی لندن ادامه خواهد داد؛ جایی که از سال ۲۰۲۲ در آن سمتی به دست آورده است.
دوپکه که یک شهروند آمریکایی اصالتا آلمانی است، میگوید: من هیچوقت فکر نمیکردم روزی به اروپا برگردم یا حتی اوانستون را ترک کنم. خروج دوپکه از آمریکا به دنبال تغییرات شدیدی که دولت ترامپ بر علوم ایالات متحده تحمیل کرده است، رخ میدهد.
با گذشت چهار ماه از تحلیف ترامپ، دولت او انحلال آژانسهای تحقیقاتی، اخراج دانشمندان، کاهش بودجه، قطع کمکهای مالی و تلاش برای کنترل بیشتر دانشگاهها را آغاز کرده است. همین اقدامات باعث شده که برخی از دانشمندان به فکر ترک این کشور بیفتند.
نیچر با پنج نفر از محققان آمریکایی که به دنبال شغل جدید یا ترک آمریکا به دلیل این تحولات هستند، گفتگو کرده است.
تحقیقات به این شکل ارزشگذاری نمیشود
دوپکه اولین بار در سال ۲۰۱۶ به فکر ترک آمریکا افتاد. درست پس از اولین دورهای که ترامپ موفق به پیروزی در انتخابات ریاست جمهوری شد. در سال ۲۰۲۲ او با خانوادهاش به انگلستان سفر کرد و از آن زمان وقت خود را بین لندن و اوانستون میگذراند تا به کارش در دانشگاه نورثوسترن نیز ادامه دهد. جابهجایی آنها قرار بود بدون محدودیت باشد. او میگوید: ما قرار بود این کار را امتحان کنیم، اما راه را برای بازگشت به آمریکا باز گذاشتیم.
انتخاب مجدد ترامپ و حملات شدید او به علم و مهاجرت در مقایسه با دوره اول ریاست جمهوریاش این موضوع را تغییر داد. دوپکه میگوید: تحقیقات و دانش مانند قبل ارزشگذاری نخواهند شد، اگر در مسیر ایدئولوژی قرار بگیرند. اینجا دیگر جای مناسبی برای دنبال کردن یک حرفه تحقیقاتی و تشکیل خانواده نیست.
دوپکه میگوید: پس از ۳۰ سال زندگی در این کشور، تشکیل خانواده و داشتن حرفه و فرزندانی که به اینجا وابستهاند، تصمیم برای ترک آمریکا کار سادهای نبود. ما در آنجا احساس خوشبختی میکردیم.
اینجا فضای مناسبی برای برنامهریزی برای آینده نیست
در میان نگرانیها در مورد کاهش بودجه و افزایش بیثباتی شغلی در علوم ایالات متحده، یک فرد اروپایی دارای فوقدکتری در دانشکده پزشکی دانشگاه هاروارد در بوستون، ماساچوست، که نخواست نامش فاش شود، تصمیم گرفت آمریکا را ترک کند و یک پیشنهاد شغلی در مؤسسهای در اروپا را بپذیرد.
علیرغم چشمانداز امیدوارکننده شغلی در چندین مورد از دانشگاههای آیوی لیگ، این محقق که در حوزه علوم زیستی کار میکند، از روند درخواست در آن مؤسسات انصراف داد. او تصمیم گرفت تعادل میان کار و زندگی و امنیت شغلی بهتر را اولویت قرار دهد.
او میگوید: تصمیمات من از انگیزهام برای زندگی در اروپا نشأت میگیرد. اما موقعیتهای سیاسی به پررنگتر شدن آنها کمک کرد. وقتی ممکن است بودجه یا حق شما برای زندگی و کار در یک مکان سلب شود، آن مکان، جای مناسبی برای برنامهریزی آینده نیست.
این محقق به دلیل نگرانی از اینکه دیدگاههایش میتواند فعالیتهای تحقیقاتیاش را به خطر بیندازد و همچنین به دلیل نگرانی از اینکه صحبتهای انتقادی هنگام خروج و ورود به کشور مورد بررسی دقیق قرار گیرد، درخواست ناشناس ماندن کرد. در چند ماه اخیر، گزارشهایی از محققانی منتشر شده است که در بحبوحه سرکوب مهاجران از سوی ترامپ، در مرزهای ایالات متحده بازداشت یا از ورود آنها جلوگیری شده است. او میگوید: این روزها، یک محقق دارای ویزا بودن به اندازه کافی بحثبرانگیز است.
ایالات متحده در معرض خطر از دست دادن بسیاری از دانشمندان خوب است
پس از ۱۵ سال کار در دانشکده پزشکی آلبرت اینشتین در شهر نیویورک، یک دانشمند علوم اعصاب که خواست ناشناس بماند، اکنون به طور جدی در حال بررسی ترک ایالات متحده است.
اگرچه ایده مهاجرت به اروپا مدتها به دلایل شخصی و حرفهای در ذهن او بوده است، اما فضای سیاسی، نگرانیها در مورد بودجه علمی و ترس از مسیر کشور، او را وادار به تماس با همکارانش در خارج از کشور و تهیه درخواستهای شغلی کرده است. او میگوید: این از آن لحظاتی نیست که میگویید: اگر اوضاع بد شود، میروم، اوضاع همین حالا بد شده است.
او به دنبال موقعیتهایی در اتریش، آلمان و اسکاتلند است و میگوید که سایر اعضای آزمایشگاهش از ایالات متحده و جاهای دیگر آماده نقل مکان هستند.
او به دلیل نگرانی مؤسسهاش مبنی بر اینکه صحبت علنی میتواند بودجه دولتیاش را به خطر بیندازد، درخواست ناشناس ماندن کرد. او میگوید: ایالات متحده در معرض خطر از دست دادن بسیاری از دانشمندان خوب است و این به مزیت رقابتی آن کمکی نمیکند.
عدم توانایی در دنبال کردن رؤیای آمریکایی چالش برانگیز است
کریستین وینستین (Kristin Weinstein) در سال آخر دکترای خود در دانشکده پزشکی دانشگاه واشنگتن در سیاتل در رشته سرطان و ایمنی خودکار تحصیل میکند. او اکنون در حال بررسی گزینههای خود برای کار در خارج از کشور است. توقف استخدام در تقریبا هر مؤسسه دانشگاهی بزرگی، کمبود موقعیتهای پسادکتری و کاهش دسترسی به مشاغل صنعتی به این معنی است که او نگران شانس خود برای تامین بودجه تحقیقاتی پایدار است.
او میگوید: من همیشه قصد داشتم در ایالات متحده بمانم و حرفهام را در اینجا بسازم. وقتی به این فکر میکنم که یک آمریکایی هستم و نمیتوانم رؤیای آمریکایی را دنبال کنم، واقعا چالش برانگیز است.
وینستین امسال از سفری به کنفرانسی در سوئیس برای جمعآوری اطلاعات از دانشمندان اروپایی در مورد بودجه، انتظارات از دانشجویان پسادکترا و نحوه انتقال به یک موقعیت شغلی دائمی استفاده کرد. یکی از همکاران سابق آمریکایی او که اکنون در دانشگاه بریتیش کلمبیا در ونکوور کانادا است، پیشنهاد داده است که او را به اعضای هیئت علمی معرفی کند تا فرصتهای شغلی را بررسی کنند.
وینستین و شریک زندگیاش که یک مهندس مواد هستهای است، یک «ماتریس تصمیمگیری» دارند که از آن برای کمک به آنها در تعیین محل ادامه کارشان استفاده میکنند.
اگرچه وضعیت ایالات متحده ناامیدکننده به نظر میرسد، وینستین میگوید هنوز دلایلی برای امیدواری وجود دارد، چرا که افرادی هستند که همچنان به تامین مالی تحقیقات ادامه میدهند و وکلا در دادگاه برای محافظت از بودجهای که قبلا تأیید شده است، مبارزه میکنند. امید من این است که کسی جلوی این کار را بگیرد، زیرا هنوز کار تمام نشده است.
دیدن وحشت و هراس بسیار عجیب بود
یک زیستشناس مولکولی که از کانادا برای کار به عنوان دانشجوی پسادکترا به ایالات متحده نقل مکان کرده بود، اکنون به دلیل وضعیت نگرانکننده ایالات متحده به کانادا بازمیگردد. او به دلیل نگرانی در مورد امنیت شریک زندگیاش که جزء افراد تراجنسیتی است، چنین تصمیمی گرفته است و به شرط ناشناس ماندن با نیچر صحبت کرد. دولت ترامپ سیاستهایی را معرفی کرده است که این گروه را هدف قرار میدهد.
این محقق در ماه ژانویه در حال مصاحبه برای موقعیتهای شغلی در دانشگاههای ایالات متحده بود که خبر رسید بودجه غیرمستقیم کمکهای مالی صادر شده توسط مؤسسات ملی بهداشت ایالات متحده که هزینههای اضافی آزمایشگاه را پرداخت میکنند و دانشمندان میگویند برای انجام تحقیقات ضروری هستند، به میزان قابل توجهی کاهش مییابد و به ۱۵ درصد از ارزش فعلی خود میرسد. او واکنشهای ناامیدانه همکارانش را دید وقتی متوجه شدند شغلشان در معرض تهدید قرار گرفته است. دیدن ترس آنها، فرا واقعی بود.
این محقق اکنون در مرحلهای از حرفه خود است که میتواند آزمایشگاه خود را تاسیس کند و میگوید که انجام این کار در ایالات متحده به دلیل توقف استخدام و کاهش پذیرش فارغالتحصیلان تقریباً غیرممکن خواهد بود.
او نگران است که تراجنسیتی بودن شریک زندگیاش میتواند بر چشمانداز آنها تاثیر بگذارد. او میافزاید: مطمئن نیستم که گرفتن ویزا بدون اینکه با ما متفاوت رفتار شود، آسان باشد. تعدادی از دوستانش نیز در حال ترک ایالات متحده به مقصد اروپا، چین و کانادا هستند. برخی نیز دانشگاه را برای مشاغل صنعتی ترک میکنند.
انتهای پیام
نظرات