• چهارشنبه / ۲۴ اردیبهشت ۱۴۰۴ / ۱۴:۴۴
  • دسته‌بندی: اقتصاد کلان
  • کد خبر: 1404022417618
  • منبع : سازمان توسعه تجارت

رئیس سازمان توسعه تجارت ایران مطرح کرد

راه‌اندازی تالار دوم بازار ارز برای تسهیل تجارت

راه‌اندازی تالار دوم بازار ارز برای تسهیل تجارت

رئیس سازمان توسعه تجارت ایران، از راه‌اندازی تالار دوم در بازار جدید ارز به‌منظور تسهیل در فرآیند رفع تعهد ارزی صادرکنندگان خبر داد.

به گزاشر ایسنا، محمدعلی دهقان دهنوی ضمن اشاره به راه‌اندازی تالار دوم در بازار جدید ارز، تصریح کرد: سازمان توسعه تجارت ایران، بانک مرکزی و دستگاه‌های دیگر به‌دنبال طراحی سازوکاری هستند که به نفع صادرکننده باشد و ارز خود را در اختیار واردکننده قرار بدهد.

رئیس سازمان توسعه تجارت ایران در حاشیه نشست بررسی چالش‌های پیشروی روابط اقتصادی ایران و چین در تشریح موضوع راه‌اندازی بازار جدید ارز، گفت: سال گذشته بازاری موسوم به بازار توافقی ارز داشتیم و در آنجا صادرکنندگان و واردکنندگان می‌توانستند ارز خود را با یکدیگر مبادله کنند؛ این مهم تحت عناوینی مانند استفاده از ارز دیگران در واردات رخ می‌داد و از آنجایی‌که به شکل توافقی بین صادرکننده و واردکننده این مبادله ارز انجام می‌گرفت عنوان بازار توافقی برای این بخش از بازار ارز به کار گرفته شد.

معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت ضمن اشاره به راه‌اندازی مرکز مبادله‌ای ارز از سوی بانک مرکزی در زمستان سال گذشته، خاطرنشان کرد: بازار توافقی ارز با راه‌اندازی مرکز مبادله‌ای ارز کار ویژه خود را از دست داد و امکان استفاده مستقیم ارز صادرکننده برای واردکننده از بین رفت و این موضوع مورد اعتراض قرار گرفت و به نظر می‌رسید ریشه عدم بازگشت ارز با این موضوع نسبت و ارتباط داشت زیرا صادرکنندگان بر این باور بودند که در بازار توافقی شرایط بهتری برای آن‌ها فراهم بود.

دهقان‌دهنوی ادامه داد: سازمان توسعه تجارت ایران از بانک مرکزی برای بازگشت شرایط بهتر برای صادرکنندگان درخواست داشته است؛ در جلسات سازمان با بانک مرکزی این قول گرفته شد که تالار دومی با اسم، مکانیزم و روش متفاوتی راه‌اندازی شود؛ به بیان دیگر بازار جدید دیگر، بازار توافقی نخواهد بود و تفاوت‌هایی با این بازار خواهد داشت چراکه بانک مرکزی می‌خواهد بر فرایند انتقال ارز در این بازار کنترل داشته باشد و مطمئن باشد به‌صورت واقعی ارز میان صادرکننده و واردکننده ردوبدل می‌شود و خواسته صادرکننده که ارز خود را به واردکننده بدهد تحت نظارت بانک مرکزی انجام می‌گیرد.

رئیس سازمان توسعه تجارت ایران ضمن تاکید بر اینکه این سازمان، بانک مرکزی و سایر دستگاه‌ها تلاش دارند که تغییرات دیگری در بازار ایجاد کنند که مطلوبیت‌های بیشتری برای صادرکنندگان ایجاد کند، اظهار کرد: هم‌اکنون این طرح‌ها در مرحله بررسی و پیشنهاد است از این‌رو درباره آنها سخن نمی‌گویم؛ اما با تصویب آن‌ها بخش دیگری از مشکلات صادرکنندگان حل خواهد شد.

وی افزود: به بیان دیگر سازمان توسعه تجارت ایران، بانک مرکزی و دستگاه‌های دیگر به‌دنبال طراحی سازوکاری هستند که به نفع صادرکننده باشد و ارز خود را در اختیار واردکننده قرار بدهد و هم از سویی احتیاط‌ها و ملاحظات بانک مرکزی در آن لحاظ شود؛ بدون تردید با افزایش نسبت رفع تعهدات ارزی، عرضه ارز نیز در کشور بیشتر و باسهولت و روانی بیشتری در امر واردات صورت می‌گیرد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha