مهدی جمالینژاد چهارشنبه ۲۴ اردیبهشت در همایش کارشناسان و مدیران بازرسی در اصفهان اظهار کرد: یاد و خاطره شهدای خدمت، به ویژه شهید سلیمانی، همواره الهامبخش ما در مسیر مسئولیتپذیری است.
وی با اشاره به چالشهای اقتصادی استان اصفهان، از جمله ناترازی برق، مشکلات گاز و تنشهای آبی افزود: در شرایط سخت کنونی، انتظار داریم شاخصهای اقتصادی استان حفظ شود و مدیران با تدبیر، کمترین آسیب را به صنعت و اقتصاد وارد کنند.
استاندار اصفهان با اشاره به اینکه تسلط بر قوانین، کلید بازرسی موثر است، یکی از محورهای اصلی این جلسه را لزوم آشنایی دقیق بازرسان با قوانین و مقررات عنوان کرد.
جمالینژاد با تأکید بر این موضوع افزود: بازرسانی که به قوانین مسلط باشند، نهتنها از تخلفات جلوگیری میکنند، بلکه با انعطاف درست، به حل مشکلات شهروندان کمک خواهند کرد.
وی با اشاره به تجربه شخصی خود در شهرداری یک شهر کوچک،گفت: آشنایی با ریزهکاریهای قانونی میتواند تا سه برابر به بهبود فرآیندهای مدیریتی کمک کند.
پیشگیری از تخلف، اولویت اصلی بازرسی است
جمالینژاد در ادامه، بر اقدامات پیشگیرانه به جای برخوردهای پس از وقوع تخلف تأکید کرد و گفت: بازرسان دلسوز باید با روشهای هدایتی و پیشگیرانه، مانع شکلگیری فساد شوند، زیرا در شرایط کنونی کشور، فرصتی برای آزمون و خطا وجود ندارد.
وی با ابراز نگرانی از کاهش اعتماد مردم به مدیران تصریح کرد: متاسفانه دیوار بیاعتمادی بین مردم و مسئولان بلند شده است و اگر میخواهیم این اعتماد بازگردد، باید با تخلفات برخورد جدی و شفاف داشته باشیم.
ورود بدون پشتوانه علمی به تصمیمگیریها آسیبزننده است
جمالینژاد با تأکید بر سه محور اصلی تسلط بر قوانین، پیشگیری از تخلف و تقویت اعتماد عمومی با انتقاد از عملکرد برخی دستگاههای نظارتی، هشدار داد که ورود این نهادها به مسائل اجرایی بدون پشتوانه علمی و کارشناسی، نهتنها به مدیریت کشور لطمه میزند، بلکه سرمایه اجتماعی را نیز کاهش میدهد.
استاندار اصفهان با اشاره به شهرداری اصفهان بعنوان نمونه، از رفتار غیرحرفهای برخی ناظران در برخورد با اعضای هیئت مدیره شرکتهای زیرمجموعه انتقاد کرد و گفت: گاهی نظارتهای بیضابطه، بیشتر از آنکه مشکلساز باشد، آبروی افراد را زیر سؤال میبرد که در این زمینه باید با احتیاطتر برخورد کرد.
وی با اشاره به هزینههای غیرضروری بیتالمال در جلسات متعدد، خاطرنشان کرد: برخی از این نظارتها آنقدر جزئی و غیرکارشناسی است که به جای حل مشکل، بار مالی جدیدی بر دوش سیستم تحمیل میکند.
جمالینژاد بر لزوم بیطرفی و دوری از جریانهای سیاسی در نظارتها تأکید کرد و افزود: بازرسان باید مستقل، منصف و به دور از هرگونه تعصب عمل کنند و گرنه نتیجه، بیاعتمادی عمومی به دستگاههای نظارتی خواهد بود.
وی در ادامه خواستار اصلاح فرآیندهای نظارتی با تکیه بر دانش روز و عدالت محوری شد و گفت: نظارت زمانی ثمربخش است که خودِ ناظران، الگوی رعایت قانون باشند.
تأکید بر همکاری دستگاههای نظارتی و شناسایی گلوگاههای فساد و برخورد فرایندمحور
استاندار اصفهان بر لزوم تقویت همکاری و همافزایی بین دستگاههای نظارتی مانند دیوان محاسبات، سازمان بازرسی، و استانداری برای شناسایی و رفع گلوگاههای فساد اداری و اقتصادی تأکید کرد و خواستار تعامل سازندهتر بین نهادهای نظارتی و اجرایی شد.
به گزارش ایسنا و به نقل از اداره کل روابطعمومی و امور بینالملل استانداری اصفهان، وی اظهار کرد: دستگاههای نظارتی باید تا پایان فرآیند رسیدگی به پروندهها، پیگیر و هدفمند عمل کنند و از پروندهها پشتیبانی کنند تا به نتیجه برسد.
جمالینژاد به ضرورت ارتباط ارگانیک و شبکهای بین بازرسی استانداریو سایر نهادهای نظارتی اشاره کرد و افزود: اگر این هماهنگی وجود نداشته باشد، کارها به مانع برخورده و نتیجهای حاصل نمیشود.
وی با اشاره به چالشهای مدیریتی در شهرداریها تصریح کرد: شهرداریها بهویژه در تأمین مالی روزانه با مشکلات جدی روبهرو هستند و حتی یک روز توقف فعالیت میتواند بحرانآفرین باشد.
انتهای پیام
نظرات