مهدی چمران امروز پنجشنبه ۲۵ اردیبهشت در صحن این مجمع ضمن اشاره به تاریخچه مطرح شدن موضوع حکمرانی و مدیریت یکپارچه شهری و منفعت بردن دولتمردان از اجرای این طرح، اظهار کرد: رهبر کبیر انقلاب در همان ابتدای پیروزی انقلاب اسلامی طی فرمان تاریخی خودشان فلسفه وجودی شوراها یعنی حاکمیت مردم بر مردم را مورد تاکید قرار دادند ولی بنا به دلایلی مانند جنگ تحمیلی تدوین قانون شوراها به تاخیر افتاد و با اختلاف فاز زمانی نسبت به برخی نهادها و ارگانها شاهد شکل گیری شوراها بودیم.
وی با بیان این که معتقدیم یکی از راههای پیشرفت کشورمان و جلب بیشتر مشارکت مردم در مسائل اجتماعی که در حال حاضر از مشکلات کشورمان محسوب میشود، حکمرانی واحد شهری است، گفت: متاسفانه هنوز هم اثرات این اختلاف زمانی را شاهدیم، به طوری که برخی نهادها همچنان خود را بر شوراها پیشتر میدانند.
چمران با بیان این که موضوع حکمرانی یکپارچه شهری پس از دو مرتبه طرح در مجلس شورای اسلامی بالاخره در این دوره و در قالب برنامه هفتم توسعه مصوب شد، گفت: قطعاً در کمیسیون شوراهای مجلس پیگیر این طرح که حتی در آنها شهرهایی مانند رشت و یزد برای اجرای پایلوت آن انتخاب شدهاند را دنبال و پیگیری خواهیم کرد و امیدواریم این موضوع و ۲۲ وظیفه احصاء شده برای شوراها و شهرداریها به طور جد در دستور کار دولت قرار گیرد.
وی در ادامه از برگزاری همایش ملی «شهر آینده؛ حکمرانی یکپارچه شهری» در دانشگاه یزد که با همکاری مرکز پژوهشهای مجلس برگزار شد، قدردانی و باراز امیدواری کرد: این موضوع مهم و راهگشای مشکلات کشور با کمک رسانهها در جامعه فرهنگ سازی و از دولتمردان مطالبه شود.
رئیس شورای شهر تهران در بخش دیگری از سخنانشان ضمن تسلیت سالگرد شهادت آیت الله رئیسی و همراهانشان، آنها را از عزیزان و انقلابیون نمونه کشور خواند و خاطراتی از شهید آیتالله آل هاشم امام جمعه فقید تبریز نقل کرد.
وی همچنین با اشاره به حادثه بندر شهید رجایی، با خانوادهها و آسیب دیدگان این حادثه و مردم بندرعباس ابراز همدردی کرد و گفت: معتقدم شورای شهر بندرعباس باید در موضوع رسوب واردات و صادرات به منظور جلوگیری از چنین اتفاقاتی دخالت و در کنار سایر دستگاههای متولی بر آن نظارت داشته باشد.
وی در ادامه یکی از ابتکارات ماندگار چند هزار ساله یزدیها را قنات عنوان کرد و با برشمردن برخی ویژگیهای مردم این استان مانند قناعت و سختکوشی، بیان کرد: مردم یزد و استانهای کویری دیگر کشورمان مانند کرمان با همین ابتکارات و ویژگیها توانستهاند در دل کویریترین منطقه کشورمان، بهترین و سرسبزترین بوستانها را ایجاد کنند.
چمران همچنین به ظرفیتهای معماری و گردشگری این شهر اشاره و با بیان این که خوشبختانه در هر استان کشورمان دارای ظرفیتهای فراوان و تاریخچهای غنی هستیم، این ظرفیتها را شکل دهنده هویت ملی مردم کشورمان در کنار هویت مذهبی و دینی آنها خواند.
شورای شهر ششم یزد از کمحاشیهترین شوراهای کشور
عزیزالله سیفی رئیس شورای اسلامی شهر یزد نیز در این نشست ضمن ارائه توضیحاتی در مورد ویژگیهای یزد به عنوان دومین شهر تاریخی جهان و اولین شهر میراث جهانی در کشورمان، اظهار کرد: مردم یزد که یک شهر کویری است، با وجود شرایط سخت اقلیمی در گذشته با بهره گیری از دانش بومی خود، زندگی در این خطه را مهیا کرده بودند.
وی با بیان این یزد اولین شهری است که شهرداری بافت تاریخی را راه اندازی کرد، افزود: یزد به عنوان دارالعلم شناخته می شود و مصداق بارز آن کسب رتبه اول قبولی کنکور سراسری طی ۳۰ سال متوالی است.
سیفی، یزد را پایتخت قصه گویی ایران خواند و گفت: یزد پایتخت تاریخی و فرهنگی شهرهای جهان و پایتخت شهرهای پایدار جهان است و در شاخصهای مختلفی رتبه اول کشور را دارد.
وی یزد را همچنین استانی نخبهپرور ذکر کرد و افزود: رتبه اول در سرمایههای خرد اجتماعی کشور مربوط به یزد است و در ماه اخیر نیز شهر یزد به عنوان شهر جهانی زیورآلات سنتی نیز ثبت جهانی شد.
وی به علمای بزرگ این شهر از جمله سیدکاظم طباطبایی صاحب کتاب عروه، آیت الله حائری بیانگذار حوزههای علمیه و نیز سومین شهید محراب آیت الله صدوقی اشاره و خاطرنشان کرد: شورای شهر یزد در دوره ششم هر ساله به عنوان شورای برتر استان و از کم حاشیهترین شوراهای شهر در کشور است.
رئیس شورای شهر یزد در ادامه با ارائه توضیحاتی در مورد مجمع مشورتی شوراهای کشور نیز اظهار کرد: این مجمع هر سه ماه یک بار در مراکز استانها تشکیل و در آن، مسائل و چالشهای شوراها بررسی و تبادل تجربیات میشود و اگر مشکل و مباحثی نیازمند پیگیری از مرکز باشد نیز در دستور کار قرار میگیرد.
وی افزود: امسال اولین مجمع شوراهای مراکز استانها به میزبانی یزد برگزار شد و یکی از علل این میزبانی نیز همزمانی با برگزاری دومین همایش ملی حکمرانی یکپارچه شهری در دانشگاه یزد به پیشنهاد مرکز پژوهشهای مجلس شورای اسلامی بود.
به گفته سیفی، روز گذشته چهار کمیسیون تخصصی نیز با حضور اعضای مجمع برگزار شد و در نهایت نتایج خوبی به همراه داشت که در نشست امروز به بحث گذاشته و در دستور کار خواهد گرفت.
رئیس شورای شهر یزد موضوع دیگر مورد بحث در نشست امروز را نیز مباحث مرتبط با قانون شوراها خواند که با حضور رئیس کمیسیون امور داخلی کشور و شوراهای مجلس مورد بحث و تبادل نظر قرار خواهد گرفت.
آمادگی یزد برای اجرای پایلوت مدیریت یکپارچه شهری
ابوالقاسم محی الدینی شهردار شهر میراث جهانی یزد نیز در این مراسم ضمن خیرمقدم به اعضای این مجمع، گفت: شهرداری یزد آمادگی دارد به عنوان پایلوت کشور در مقوله مدیریت یکپارچه شهری پیش قدم باشد.
وی افزود: مردم شهر یزد، مردمی بسیار مشارکت جو هستند و قطعاً میتوانیم با این مشارکت در حوزه مدیریت واحد شهری عملکرد موفقی داشته باشیم.
تعامل بین دولتمردان و شوراها با ایجاد مدیریت یکپارچه شهری
سید مهدی طلایی مقدم معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار یزد در این مجمع ضمن تسلیت ایام سالگرد شهید آیت الله رئیسی و خیرمقدم به اعضای مجمع مشورتی شوراهای مراکز استانهای کشور، اظهار کرد: استان یزد از ظرفیتهای فراوانی به ویژه به لحاظ واقع شدن در مرکز کشور و همچنین در مسیر ترانزیتی جادهای و ریلی کشور، وجود معادن مختلف و بخش خصوصی توانمند در حوزه صنایع و خدمات، برخوردار است.
وی یزد را یک شهر میراث جهانی خواند و افزود: قطعاً پیشرفت و توسعه، مشکلاتی را نیز برای استان به وجود آورده است که از جمله مهمترین آنها بروز چالشهای محیط زیستی و منابع طبیعی و همچنین مباحث اجتماعی ناشی از مهاجرتهاست که در همین راستا با تدوین سند یزد پایدار تلاش داریم توسعه صنایع استان را به سمت دانش بنیان، پاک و کم آبخواه سوق دهیم.
طلایی مقدم به برخی ناهماهنگیهای مدیریت شهری با دستگاههای خدمات رسان اشاره و بر لزوم مدیریت و حکمرانی یکپارچه شهری تاکید کرد و گفت: امروز دیگر مشکلات را نمیتوان با تقابل مرتفع ساخت بلکه نیازمند هماهنگی و کپارچه شهری تعامل بین دولتمردان و شوراهای اسلامی هستیم.
در ادامه این نشست هر کدام از کمیسیونهای تخصصی و چهارگانه این مجمع به ارائه گزارش موضوعات مطرح شده در این نشستها جهت بحث و بررسی و درج در بیانیه نهایی میپردازند.
انتهای پیام
نظرات