• شنبه / ۲۷ اردیبهشت ۱۴۰۴ / ۱۴:۲۹
  • دسته‌بندی: محیط زیست
  • کد خبر: 1404022719397
  • منبع : اداره کل محیط زیست شهرداری تهران

لزوم برنامه‌ریزی بلندمدت و همکاری دستگاه‌ها برای تجربه هوای بهتر در تهران

لزوم برنامه‌ریزی بلندمدت و همکاری دستگاه‌ها برای تجربه هوای بهتر در تهران

مدیرعامل شرکت کنترل کیفیت هوا به ضرورت برنامه‌ریزی بلندمدت و همکاری همه دستگاه‌ها برای ارتقای کیفیت هوا اشاره کرد و گفت: تغییر رویکردهای حمل و نقل از معابر در سطح شهر به ریلی و زیرزمینی همچنین توسعه خطوط برقی راهکارهای کلیدی برای کاهش ترافیک و مصرف سوخت فسیلی است.

به گزارش ایسنا فاطمه کریمی در نشستی که پایان هفته گذشته با حضور مدیران عامل شرکت راه‌آهن شهری و حومه (مترو)، سرپرست معاونت اداره کل برنامه‌ریزی و توسعه امور حمل‌ونقل و ترافیک و زهره عبادتی - معاون محیط زیست انسانی اداره کل محیط زیست استان تهران - برگزار شد، بر اهمیت توسعه حمل‌ونقل عمومی به‌ویژه گسترش خطوط مترو به عنوان راهکاری موثر در کاهش آلودگی هوا و تحقق اهداف قانون هوای پاک تاکید شد.

وی به ضرورت برنامه‌ریزی بلندمدت و همکاری همه دستگاه‌ها برای ارتقای کیفیت هوا اشاره کرد و گفت: تغییر رویکردهای حمل و نقل از معابر در سطح شهر  به ریلی و زیرزمینی همچنین توسعه خطوط برقی راهکارهای کلیدی برای کاهش ترافیک و مصرف سوخت فسیلی است. گسترش قطارشهری(مترو) و تمرکز بر برقی‌سازی، استفاده از انرژی‌های تجدیدپذیر و توسعه فناوری‌ها  نیز نقشه راهی جامع برای ارتقای کیفیت زندگی کلانشهرها است.

کریمی اضافه کرد: تجربه کشورهای موفق نشان می‌دهد که اراده سیاسی، سرمایه‌گذاری و زمان سه مولفه اصلی موفقیت در این زمینه هستند.

وی همچنین بر اهمیت توسعه حمل و نقل پاک مانند مترو به عنوان صنعتی سبز که نقش مهمی در کاهش آلودگی هوا دارد، تاکید کرد.

زهره عبادتی - معاون محیط زیست انسانی اداره کل محیط زیست استان تهران - نیز در این نشست ضمن تاکید بر نقش کلیدی قانون هوای پاک در کاهش آلودگی هوا گفت:شرکت مترو اقدامات بسیار خوبی در حوزه حمل‌ونقل پاک انجام داده است.

وی از اقدامات شهرداری تهران در توسعه حمل‌ونقل عمومی و بهبود ناوگان مترو تقدیر کرد و این اقدامات را در جهت تحقق اهداف زیست‌محیطی و کاهش آلودگی هوا بسیار موثر دانست.

عبادتی ادامه داد: از نیمه دوم سال ۱۴۰۳ کارگروه ملی کاهش آلودگی هوا به منظور تعیین تکلیف دستگاه‌های اجرایی و ارایه راه‌های کنترل آلودگی هوا تشکیل شد. در دومین مصوبه از جلسه دوم این کارگروه  وزارت کشور و شهرداری‌های کلانشهرها مکلف شدند گزارشی دقیق از وضعیت ناوگان حمل‌ونقل خود ارائه دهند. با عنایت به این موضوع، انعکاس گزارش‌هایی از برنامه‌ها، زمانبندی طرح‌ها و چالش‌های پیش رو در حوزه حمل و نقل ریلی ( مترو) توسط شهرداری تهران را می‌توان در دستور کار جلسات آتی قرارداد. همچنین با  ارایه گزارش کاملی از پیشرفتهای مرتبط در خصوص مبحث توسعه مترو شهری، امکان اختصاص جلسه‌ای ویژه در کارگروه‌های ملی آلودگی هوا با هدف هم‌اندیشی و رفع موانع و محدودیتهای موجود در این حوزه از طریق ظرفیتهای استانی و ملی وجود خواهد داشت.

در این نشست مسئولان محیط زیست بر ضرورت همکاری بین‌بخشی و اجرای دقیق مصوبات کارگروه کاهش آلودگی هوا تأکید کردند. این نشست در جهت برنامه جامع حفاظت از محیط زیست استان تهران و با هدف ارتقای کیفیت هوا و سلامت شهروندان برگزار شد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha