• شنبه / ۲۷ اردیبهشت ۱۴۰۴ / ۲۰:۰۰
  • دسته‌بندی: عمران و اشتغال
  • کد خبر: 1404022719597
  • خبرنگار : 80001

با ابلاغ دستورالعمل جدید معماری

نظارت بر پروژه‌های ملی دقیق‌تر می‌شود

نظارت بر پروژه‌های ملی دقیق‌تر می‌شود

وزارت راه و شهرسازی با هدف ارتقای کیفی طرح‌های شاخص دولتی با مقیاس فراملی، ملی و منطقه‌ای و توجه به اهمیت طرح معماری پایانه‌های حمل و نقلی شامل؛ جاده‌ای، ریلی، فرودگاهی و بندری، شورای معاونان وزارت راه و شهرسازی «کنترل معماری طرح‌های شاخص وزارت راه و شهرسازی» را به شرکت‌ها و ادارات زیرمجموعه ابلاغ کرده است.

به گزارش ایسنا، نظارت بر طرح‌ها و پروژه‌های ملی در سامانه مدیریت خدمات دولت انجام می‌شود که سازمان برنامه و بودجه نقش دستگاه اجرایی مادر را در این طرح‌ها بر عهده دارد. طی سالیان گذشته انتقاداتی نسبت به نظارت ضعیف بر پروژه‌های در دست ساخت مطرح شده است. چشم‌پوشی از نواقص، ضعف در کیفیت اعمال نظارت و ضعف در سامانه‌های نظارتی از جمله مشکلات معمول در این زمینه عنوان می‌شود. از جمله پروژه‌هایی که نسبت به کیفیت آن در بعضی مناطق انتقاداتی وارد شد طرح مسکن مهر بود.

کیفیت نامطلوب برخی پروژه‌های عمرانی در مناطق مختلف کشور نیز بعضا انتقاداتی را متوجه دستگاه‌های اجرایی و نظارتی کرده است. به دلیل عدم حضور مستمر ناظرین در طرح‌ها در مواردی بیش از 50 درصد از پروژه‌های در دست اجرا کیفیت مطلوبی نداشته‌اند. حتی در مواقعی، پروژه‌ها قبل از تکمیل افتتاح شدند!

بر این اساس وزارت راه و شهرسازی با هدف ارتقای کیفی طرح‌های شاخص دولتی با مقیاس فراملی، ملی و منطقه‌ای و توجه به اهمیت طرح معماری پایانه‌های حمل و نقلی شامل؛ جاده‌ای، ریلی، فرودگاهی و بندری، شورای معاونان وزارت راه و شهرسازی در آذرماه ۱۴۰۳ تصمیم گرفت تا بخشنامه‌ «کنترل معماری طرح‌های شاخص وزارت راه و شهرسازی» را تهیه کند.

امیر مغانلو ـ مدیر کل دفتر ترویج معماری طراحی شهری و بافت‌های واجد ارزش ضمن اعلام ابلاغ دستورالعمل اجرایی بخشنامه کنترل معماری طرح‌های شاخص وزارت راه و شهرسازی تاکید کرد: این دستورالعمل تلاش دارد ضمن ارتقای دقت و انسجام در بررسی‌ها، زمینه تصمیم‌گیری موثر و مبتنی بر داده‌های کارشناسی را برای سطوح مختلف مدیریتی فراهم کند.

وی با بیان اینکه کیفیت‌بخشی فضاهای شهری و اعتلای هنر معماری در ماده یک قانون تاسیس شورای‌عالی مورد تاکید قرار گرفته است گفت: این بخشنامه با امضای وزیر راه و شهرسازی در تاریخ نیمه دی‌ماه ۱۴۰۳ تهیه و به تمامی سازمان‌ها، شرکت ها و ادارات زیر مجموعه وزارت راه و شهرسازی ابلاغ شد.

این مقام مسئول تاکید کرد: دستورالعمل اجرای موضوع بخشنامه نیز با هدف تبیین چارچوب کارشناسی، تعیین شاخص‌های ارزیابی و شفاف‌سازی مراحل اجرایی فرآیند ارزیابی طرح‌ها و فرآیند عملیاتی توسط دفتر ترویج معماری، طراحی شهری و بافت‌های واجد ارزش تهیه و با امضای معاون وزیر و دبیر شورای‌عالی شهرسازی و معماری به تمامی سازمان‌ها، شرکت‌ها و ادارات مربوطه ابلاغ شده است.

وی تصریح کرد: این دستورالعمل تلاش دارد، ضمن ارتقای دقت و انسجام در بررسی‌ها، زمینه تصمیم‌گیری موثر و مبتنی بر داده‌های کارشناسی را برای سطوح مختلف مدیریتی فراهم کند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha